Annons

Canon EF-S 18-55mm f/3,5-5,6

Artiklar om produkten


Betyg


(3.08/5)
(baserat på 152 recensioner)
Skriv en egen recension



2015-08-09 flutte



PLUS:
MINUS: Plastig. Dålig ljusstyrka. Saknar IS

Första generationens EF-S kitobjektiv. Ingick i kamerakittet. Jag använder det nästan aldrig, utom för foto med ca 18-20mm inomhus, eftersom jag inte har något bättre objektiv i den brännvidden. Bländaröppningen är i praktiken f/4.0-5.6 på alla brännvidder utom 18mm. Äldre generations DC-motor.

Senare modeller har IS och/eller STM-motor.

2011-11-29 Bjarki



PLUS: Lätt, både i vikt och att manövrera.
MINUS:

Ett ok "starter" objektiv som canon försöker få ut genom att lägga det som kit-objektiv.

Mycket "distortion" vid liten brännvidd.

Mycket pengar för ett "ok" objektiv om man tittar till priserna på t ex blocket speciellt nu när det finns med IS

Har du chansen att köpa IS versionen så titta inte ens på detta.

Liknande produkter: Canon EF-S 18-55 3,5-5,6 IS

Kundtjänst: Bra

Köpt hos: Media Markt Lund

2011-09-13 Hoggen46



PLUS: Lätt
MINUS: Plastig, kvalitet

Väldigt plastigt och utan någon kvalitetskänsla alls. På grund av omfånget och att det var kitobjektiv har jag använt det en del, men ofta använt andra alternativ. Skulle inte lägga pengar på att köpa det separat.

Köpt hos: Teknikaffär i Tokyo

2011-07-09 Thecrow73



Fick min 18.55 IS justerad i samband med service av kamerahuset (550D) och efter det så presterar det långt över förväntan, riktigt bra....Men kör oftast fasta objektiv såsom 85 1,8 så då är det svårt att kompromissa....

Köpt hos: FotoKungen

Pris: 5900

2011-05-13 radikarl77



PLUS: Billigt.
MINUS: Kass bildkvalitet.

(s)kitobjektiv.

Köpt hos: Expert internetbutik

2011-03-12 D.Karl



PLUS: Lätt, snabb AF.
MINUS: Upplevs ibland oskarpt i 18mm, plastigt, lite stirrigt i dåliga ljusförhållanden.

Verkar som kvaliteten skiftar betänkligt från glugg till glugg. Under bra ljusförhållanden med några stegs nedbländning presterar mitt exemplar klart godkänt sett till pris och prestanda.

Dock införskaffade jag tidigt 50/1,8 som i stort sett alltid sitter på, men de gånger jag varit i behov av en kortare brännvidd eller vistats i en kameraogästvänlig miljö har denna glugg fyllt sin funktion. Självklart kan det ej jämföras med Canons kvalitetsgluggar, men som kitobjektiv verkar jag haft tur med mitt.

Liknande produkter: Medföljde som kitglugg.

Kundtjänst: Hittills inte behövt kontakta dem.

Köpt hos: El-Giganten

2010-11-21 stafli



PLUS: Lätt & litet.
MINUS: Ljussvagt, ojämn skärpa

Köpte detta i Thailand som "panikobjektiv" efter att min ordinarie glugg hade lagt av i värmen. Gör sitt jobb, men byggkvalité och prestanda är inget man blir glad över.

Pris: 300

2010-07-30 gunnar_loeb



PLUS: Bra skärpa (f5.6), Bildstabilisator, Snabb AF, lätt, billigt
MINUS: Mycket distortion i vidvinkel, dåligt ljusinsläpp, plastigt(kvalitet)

LÄS DETTA FÖRST innan du läser någon annans omdöme!

Det finns två varianter på detta objektiv! (dessa finns även inlagda här på FS)

Föregångaren: (kit till t.ex. 20D)
Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 II
http://www.photozone.de/canon-eos/180-canon-ef-s-18-55mm-f35-56-ii-test-report--review?start=1
Som är uselt!

Och den senare: (kit till EOS 350D och senare)
Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS
http://www.photozone.de/canon-eos/404-canon_1855_3556is_50d?start=1

Det man betalar för i regel för denna typ av objektiv är ljusinsläpp och låg distortion i vidvinkel. Räkna då med att lägga 6000kr eller mer om du vill ha något mer ljusstarkt med mindre distortion men lika skarpt som detta.

Detta objektiv (IS) presterar väldigt bra vid 5.6 i bländare och är således oerhört prisvärt. Levererar bättre skärpa och mindre chromic aberration än många av Sigmas och Tamrons motsvarigheter. Oerhört lätt vilket är trevligt. Snabb AF och IS.
Dock en del barreldist vid full vidvinkel och väldigt plastigt. Låter som det har fastnat sand i när man vrider på zoomringen. Betyg 5 om man ser på pris. Betyg 3 om man jämför utan pris.

Köpt hos: Rajala

2010-07-18 Stefan Andersson



PLUS: Nä, möjligen att det flyter i badkaret om man har små barn och inga vattenleksaker.
MINUS: Orka

Är väl en mycket underlig glugg skicka med min 30D som kit. Sumpar kamerans prestanda rakt av. Packa ner igen och använd som lock den dag huset skall krängas vidare.

Köpt hos: Privat med huset som kit

2010-02-03 Natsho



PLUS: Billigt
MINUS: Oskarpt, dåligt ljus, plastigt, kass AF

Kasst objektiv med dåligt ljus, skärpa osv. Dock så är det väldigt billigt så för dom som bara vill ha ett slit och släng objektiv eller förslagsvis som skydd på kameran. Om man vill ha ett billigt objektiv så är det väl bättre att köpa canons billiga fasta 50mm 1,8 för typ 1000 nytt.

Detta objektiv földe med min första digitala systemkamera 350D och till en början gillade man det, men efter att man testat något annat så satte man det inte på kameran igen.

Köpt hos: Privat

2010-01-18 birves



PLUS: Billigt, bra zoom-område
MINUS: Skärpan, färg, kontrast

Kitobjektiv som är OK för typ fota diverse med helautomatik. Vid högre krav så märks den något lägre kvaliteten.

Liknande produkter: Trodde att det 18-50 med IS ingick, läste inte det finstilta.

Kundtjänst: Går ej nå via telefon, annars OK pris.

Köpt hos: NetGiganten

2009-10-22 Ylva96



PLUS: Bra nybörjarobjektiv, får redigera mycket.
MINUS: Dålig skärpa, dåliga färger.

Detta är det enda objektivet jag någonsin ägt, köpte min canon eos 450d i julas, detta var då kit-objektivet. Tycker det är ett helt okej objektiv för nybörjare, jag har lärt mig otroligt mycket av det! Jag tycker att det här objektivet är lite underskattat, för det handlar ju inte om objektivet/kamera - utan fotografen! Sedan får man kanske redigera bilderna en hel del för att kontrasten och ljuset är otroligt kasst, men då lär man sig att redigera också, för säg någon proffsfotograf som inte redigerar sina bilder!

Köpt hos: ONOFF

Pris: 6500

2009-08-29 kristinf



PLUS:
MINUS: dålig skärpa, inte ljusstarkt

följde med som kitobjektiv när jag köpte kamerahuset, ganska usel skärpa och färger när jag jämför med objektiv jag köpt till i efterhand. Funkar dock bra som "vardagsobjektiv" när man vill ha en zoom som funkar i flera situationer, men när jag vill ta lite mer "ordentliga bilder" använder jag aldrig detta.

Köpt hos: Hegethorns Foto AB

2009-02-11 spufuz



PLUS: Ok skärpa
MINUS: Kvalitén Ingen IS.

Faktiskt helt OK skärpa vid bra ljus.

2009-01-21 emilito



PLUS: Billigt
MINUS: Dålig skärpa, manuell fokus, autofokus, känsla

Presterar väl egentligen som väntat...

Liknande produkter: EF28-80 3,5

2008-11-23 Stefan_BOJ



PLUS: Billigt
MINUS: Plastigt, dålig färgmättnad, ljussvagt.

Har testat ganska många kitobjektiv.Till nikon / olympus / canon. Detta är nog det sämsta... En riktigt tråkig plastbit.
Köp enbart huset, och skaffa ett annat objektiv istället.

2008-11-23 JanStefan



PLUS: Lätt, hygglig bildkvalitet
MINUS: Plastigt, känns billigt

Hyfsat även om det finns betydligt bättre korta zoomar.

Köpt hos: Paket med 300D

2008-10-13 Daniel Wirgård



PLUS: Billigt, ser fancy ut för den som inte vet, är KLART BÄTTRE än ingen glugg alls.
MINUS: Känns som det ska gå sönder när som helst, dålig skärpa, dålig ljuskänslighet.

Blir alltid lite trött när jag ser folk ha denna glugg på sina kameror när de är ute och turistfotar. Hade varit bättre om Canon satte på sitt fasta 50mm-glugg som standard, då hade vi omgivits av fler fina foton än nu.

Kundtjänst: Mycket god.

Köpt hos: Expert Foto Götaplatsen

2008-06-30 gurra97



PLUS: Mycket lätt, BILLIGT!, snabb fokus, med mer
MINUS: Gick sönder efter att den fallit i marken från typ en fjärdedels meters höjd, alltså dålig kvalité

Gick tyvärr sönder tidigt i dess karriär på min kamera. Nu skall jag istället skaffa mig ett fast 50mm/1.8 hos Schönherrs foto.

Liknande produkter: Fick med i kit, kunde därför inte välja nåt annat.

Kundtjänst: Inget

Köpt hos: Begagnatmarknad (Tradera) objektivet dock nytt

Pris: 600

2008-06-26 Lipton



Kit objektiv som följde med C450D. Jag är nybörjare så jag kan inte klaga på det.

Köpt hos: Webbhallen

2008-05-20 barthel



PLUS: Väldigt lätt.
MINUS: Skärpan (finns ingen) Byggkvalitet, ljusstyrka

Ok att börja med.
Men hade jag haft pengar hade jag köpt ett nytt normal objektiv på direkten.
Använder det nästan aldrig efter att ha köpt ett fasst 50mm
Riktigt plastigt.

2008-04-30 Hajdarevic



PLUS: funkar till mycket
MINUS: Manuellfokusringen sitter lite löst och gör att en precis manuell fokus är omöjlig.

Trots att detta objektiv inte är det bästa duger det gott och väl! Det är ett hyffsat allround objektiv som funkar till det mesta. De enda objektiven som skulle kunna ersätta detta är canon 18-55 IS eller Sigma 17-70.

Liknande produkter: Canon 18-55 IS, Sigma 17-70

Köpt hos: Komplett

2008-04-23 Andreasbd



PLUS: Fungerar till det mesta .
MINUS: Har inget att jämföra med.

Kitglugg till min 350D
Helt klart bra för nybörjare.

Liknande produkter: 18-55 IS

Köpt hos: El-Giganten

2008-04-14 Rasmus_83



PLUS: Billigt. Tar helt OK bilder.
MINUS: Bilderna får mörka hörnen. Focusringen glappar.

Jag har haft detta objktiv i ett år nu. Om man gillar att fota så märker man snart att det är begränsat. Det har optiska artifakter men dessa tänker man inte på om man inte har något att jämföra med. Man kan glömma att ta kort på saker som är en bit bort, utan det blir till att gå fram. Som macro går det att få bilder men ofta känns det som att man vill närmre. Det focuserar relativt snabbt ändå och är lättanvänt.
Summan av kardemumman: Helt OK men om jag hade köpt min kamera igen hade det varit med ett annat kitobjektiv. Billigt nybörjarobjektiv.

Bilder:
http://www.flickr.com/photos/rasmus_83/2392114566/
http://www.flickr.com/photos/rasmus_83/2236195305/
http://www.flickr.com/photos/rasmus_83/2091201588/
http://www.flickr.com/photos/rasmus_83/2091059716/
http://www.flickr.com/photos/rasmus_83/2090336861/

Liknande produkter: Finns några motsvarande men jag skulle nog ta sigmas 17-70 macro i stället.

Kundtjänst: Ej erfarit

Köpt hos: Kitobjektiv

2008-03-29 Simon_Wa



PLUS: Lätt, billigt.
MINUS: Plastigt, seeg och högljud AF! Roterande front

Det är ett helt okej objektiv för pengarna, man kan inte förvänta sig så mkt av det när det bara kostar runt tusenlappen ny. Om man tar av objektivet och vänder det back och fram så får man oerhört kort skärpdjup och man kan fokusera på bara några CM avstånd :D

Köpt hos: Privat

Pris: 200

2008-03-27 Fredrik Widman



PLUS: Prisvärt, bra skärpa från bl 8
MINUS: Ljusstyrka, byggkvalité, distorsion vid 18mm

Inte så värdelös som en del tycker. Vid nedbländning till 8 fungerar det helt ok till landskap exempelvis, med viss reservation för distorsionen som är rätt kraftig vid 18mm. Men vid större brännvidd fungerar det helt ok. Eftersom man får med objektivet i princip gratis så får man väl ändå säga att det är mycket prisvärt. IS saknar jag inte heller då jag upplever att skakningsoskärpa inte är något större problem på så små brännvidder.

2008-03-14 Mattson_



PLUS: snabb af, vikten, brännvidden, mångsidigheten
MINUS: trist ljusstyrka, plastigt vid jämförelse av andra objektiv, relativt hållbart

Detta objektiv är riktigt all-round i början, men efter ett tag upptäcker man att det har sina brister.
Värdelöst på konserter med tanke på ljustyrkan, men i dagsljus funkar det perfekt. Använde enbart detta i ett år och det tog många fina bilder. Nu avänds det enbart vid vimmelfotografering, pga repa på linsen, och det funkar suveränt med tanke på vikten och den snabba autofokusen

Kundtjänst: objektivet följde med som standard till min 350-D

Köpt hos: Carfour (Förenade arabemiraten)

2008-03-05 Herr_Carlsson



PLUS: Utmärkt nybörjarglugg, i princip helt gratis.
MINUS: Inte hittat något negativt ännu.

Blir lite mörkrädd när man läser alla negativa inlägg om denna glugg. Om man som jag är nybörjare inom foto så tror jag att denna glugg kommer få många att fastna för denna hobby. Den gjorde mig helt såld, och ihop med min Canon 350D får den följa med mig vart jag än går.

Vartefter jag lär mig fotograferingens alla finesser så kommer jag kanske inse dess nackdelar. Men på resan dit är den min trogne vän.

Köpt hos: Mediamarkt

2008-03-01 awaw



För priset är den oslagbarbar. Jag har inga oskarpa bilder. Kanske har jag fått ett bra exemplar. Produktionen torde vara ojämn vad gäller billigare optik.

2008-03-01 Kimura



PLUS: Billigt, hyfsat snabb autofokus.
MINUS: Kass byggkvalitet, vinjettering

Kitgluggen till 400D. Har ibland fått oförtjänt med skit, men det är heller inte ett särskilt bra objektiv. För en nybörjare som jag fyller det dock sin funktion och under bra förhållanden går det helt klart att ta bra bilder med detta objektiv.

2008-03-01 Alex T



PLUS: Billigt
MINUS: Plastigt, vinjettering, distorsion

Otroligt crappy objektiv. Plastigt, man får distorsion och vinjetering i vidvinkelläget. Följde med kameran när jag köpte den men tänker byta ut objektivet så fort jag får råd. Kan kanske vara bra att ha om man precis börjat fota och inte vill lägga ner för mycket pengar eller som ett experimentobjektiv.

Köpt hos: Begagnat

2008-02-13 Ulq



PLUS: Billigt (om det inte följde med kameran), lätthanterligt, okej skärpa
MINUS: Plastigt, inget motstånd i autofokusen

Ett objektiv som för mig fungerade bra när jag skulle lära mig grunderna. Man märker dock skillnaden i kvalitet, optisk prestanda och känsla direkt när man byter upp sig.

Liknande produkter: Fick med kameran

Köpt hos: Komplett

2008-02-06 Runner



PLUS: I det närmaste gratis. Lätt. Tyst o snabb AF.
MINUS: Vinjettering och distorsion i vidvikelläget.

Kit glugg som man ju får i stort sett gratis vid köp av EOS 400D. Så med hänsyn till det är det en helt ok glugg att starta med eller som slit o släng glugg vid resor etc. Tyst och snabb AF som dock får lite problem när det blir mörkt. Ganska tydlig vinjettering vid 18 mm.

Kundtjänst: Vet ej

Köpt hos: FotoVideo

2007-10-30 Paddrik



PLUS: Billig,
MINUS:

Ett bra "nybörjar" objektiv när man vill komma igång. jag fick det medföljande min 400D. jag har använt det mycket nu när jag vill fotta "vidvinkel" i väntan på att jag kan köpa "Canon EF 17-40/4L USM".

Jag tror objektivet går på runt 5-700:-

Köpt hos: JME Data

2007-09-17 PeterWem



PLUS: BILLIG.
MINUS: Fokusdelen försöker hoppa ur resten.

Superbilligt objektiv. Utan ombjektiv till Eos400D:6500 kr. Med objektiv: 6700. Så jag tog med.
Fokusen är relativt snabb. Däremot är hela objektivet så plastigt så att fokusdelen hoppar till i ändläget. Även om man stöter till yttersta delen vinklas bilden något. Använder den när jag vill ha litet mer vidvinkel

Köpt hos: TBH.se

Pris: 200

2007-08-26 Mjölkaren



PLUS: Vikten, fokuseringen.
MINUS: Inga.

Perfekt nybörjar objektiv men säkert även för er mer erfarna antar jag.

Liknande produkter: Detta följde med min Canon eos 400D

2007-08-22 EriKarlsson



PLUS: Ett riktigt svinbilligt objektiv - något att komma igång med. Otroligt lätt. Väger nära nog ingenting. Välbyggt för sitt sanslöst låga pris.
MINUS: Det är allt annat än raktecknande i sin 18mm-ände och är därför olämpligt vid arkitekturfoto, anser jag. Raka linjer blir finesslöst böjda. Vid foto av natur och liknande, där linjer inte är raka är det inte så störande. Porträtt på nära håll med kort brännvidd ger modellerna lite potatisnäsa. Det tecknar litegranna "kudde" i sin 55mm-ände, dvs. böjer linjerna i andra riktningen, men det märker man heller inte av vid naturfoto.

Hyfsad optik som följde med kamerahuset (EOS 400D) när jag köpte det. Man får vad man betalar för, heter det. Inte i detta fall. Objektivet finns inte att köpa utan kamerahus men man får det i ett paket som kostar 485:- mer än kamerahuset. Det är det minsta det är värt. Dubblera den summan och det är ändå värt pengarna.
Tecknar bra i området 25-50mm.

Betyget "bra" baserar sej på priset. Det är ett svinbilligt objektiv och mot den bakgrunden är det bra. Kanske till och med "mycket bra". Men det är allt annat än jämförbart med de enastående prestanda man får om man kostar på sej 10-20 ggr mer!

Liknande produkter: Inga alls. Det fick följa med paketet. Jag visste inte vad jag köpte och blev nöjd när jag fick det. Det är först nu, när jag lärt mej mer och fått större krav, som jag ser svagheterna i det.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 485

2007-07-25 Tobbe71



PLUS: Billigt, fungerar bra ute (dagsljus), bra skärpa..
MINUS: Betydligt sämre vid dåligt ljus (inomhus)...

Objektivet som följde med, vid köpet av min kamera Canon EOS 400D.
Har nu tagit en hel del bilder i olika miljöer. Det är ett bra objektiv, känns dock lite plastigt & väldigt lätt. Tar bra bilder ! Men går inte jämföra med ex mitt 50 mm / 1.4 USM, som är otroligt snabb på AF, skarp, ljuststarkt & får fram ett otroligt skärpedjup.

Köpt hos: El-Giganten

2007-07-16 avslut110110



PLUS: Billig, skön att hålla i, bra bilder och skärpa (dagsljus).
MINUS: Dålig i motljus, macro och när det är mörkt.

Har haft den nu i ca 2 veckor och tagit bilder över allt. Över 500 stycken. Och jag har märkt att den är bra men inte lika bra i mörka miljöer och i macro. Men det är ett bra "nybörjar objektiv".

Köpt hos: El-Giganten

2007-07-11 Oscar Cederqvist



PLUS: Billigt
MINUS: Dåligt i lågt ljus

Funkar som första glugg. AF har svårt att hitta i dåligt ljus. Tycker annars att det känns ganska välbyggt, inget glapp mm.

2007-06-25 Darlanio



PLUS: Billigt, fungerar väl utomhus i dagsljus (dock ej i motljus), ganska strömsnålt
MINUS: Oskärpa, synlig aberration, opålitlig autofocus, dåligt ljusinsläpp

Jag har fotat med detta objektiv i 2 månader nu och tagit lite över 10 000 bilder, såväl i studio (väl upplyst), inomhus (vardagsbelysning), utomhus nattetid och utomhus dagtid. Då jag tidigare endast fotat i någon större utsträckning med kompaktkameror reagerade jag tidigt för ur pass illa ställt det var med ljusinsläppet, något som jag lyckats vänja mig vid ("Mer ljus!"). Studiobilderna blir alltjämt bättre, men ett objektiv med bättre ljusinsläpp (läs 1,0-1,8, 50 mm) står högt på önskelistan.

Objektivet är billigt, vilket drar upp betyget från dålig till medelbra. Autofocus är inte helt pålitlig och man får ta många bildserier för att få några bra bilder. Manuell focus är att föredra, vilken dock känns lite för lätt - den glider dock inte iväg åt något håll. Skärpan är vad man kan förvänta sig i den här prisklassen och aberration är ganska ok runt F8.0 - den syns ganska väl om man vandrar iväg mot ytterligheterna på bländaröppning.

Jag tror att Canon borde undvikit att sampaketera detta objektiv med 400D - jag hade hellre lagt 1000 kr till och fått en bättre allround lins - detta tror jag många andra håller med om (ser andra recensioner här som har tankarna åt detta håll).

Man kan ta flera tusen bilder på en batteriladdning med detta objektiv så speciellt mycket ström drar det inte.

Trots allt negativt kan jag dock konstatera att jag tagit helt ok bilder - såväl utomhus i dagsljus som inomhus i studioljus. Vid lägre belysning kommer objektivet till korta om man inte låter bländaren vara öppen länge...t.ex. i flera sekunder...

Liknande produkter: Inga - har dock tittat på många alternativ efteråt.

Kundtjänst: Eggeborns i Västerås ger mycket god service i alla lägen. Ingen erfarenhet av Canon Kundservice.

Köpt hos: Eggeborns, Västerås

2007-06-20 ApollondeuxJonas



Om vi säger såhär.
Det är ett helt okej objektiv att börja med, dock har jag under några månader ägt ett Canon 70-200mm i L-serien och alla mina bilder tagna med det här... ser mycket dåliga ut.
Man borde byta upp sig så fort man får råd.
Billigt, och det får ju sina följder, som dålig skärpa, och kvaliteskänslan känns inte alltför hög...

2007-06-20 Alexander Ilic



PLUS: Billig
MINUS: Glapp och skärpan

Köpt som standardkit, bra om man inte har mycket pengar. Därefter kvalitén.

2007-06-04 Doppe



PLUS: Billig
MINUS: Plastig, glapp, skärpa...

Bra om man vill ha något att leka och testa med. Håller inte fall från biltak under körning :) Ger ok bilder om man beaktar att det inte kostar någonting (nästan).

Köpt hos: privat begagnat

Pris: 400

2007-05-31 myripyri



PLUS: billigt, ok i bra ljus
MINUS: bilder blir lätt oskarpa och ljuset får ibland "ful" färg i samma ljus som det blir fin färg med mitt 50 mm.

Ett okej objektiv, men man tröttnar snabbt och vill ha bättre skärpa och täckning.
Jag hade en gammal Pentax från 1972 tidigare och det objektivet var bättre. Men nu använder jag eos 350d. Det är inte lika gediget, känslan är inte densamma.

Jag har fått många fina bilder med det, men jämfört med mitt andra objektiv, canon 50 mm 1:1,8 är det dåligt.
Nu ska jag investera i ett nytt och se om det är bättre.

Kundtjänst: scandinavianphoto - bra o hjälpsamma

Köpt hos: Scandinavian Photo

2007-05-25 slackie



PLUS: Billigt, lätt
MINUS: Skärpan, byggkvalité, avsaknad av intern fokusering, opålitlig autofokus - känslan i sin helhet

Det här objektivet är endast bra för att "komma igång", den stryper en annars så bra kamera (canon i allmänhet). Jag är rent av rädd för att denna optik ska skrämma iväg nya användare?

Mer konkret - dålig skärpa rakt igenom, opålitlig autofokus.

Köpt hos: Privat

Pris: 300

2007-05-15 sfn



PLUS: Billigt, väger knappt nått
MINUS: Skärpa, inte så bra känsla

Ett objektiv som man kommer igång med, svårt att få bra skärpa och det känns inte så välbyggt. Men nog är det så att den ger finare bilder än kompaktare iaf.

2007-05-06 NuscrinPictures



PLUS: Känslan av att snurra det, autofokus, stabilisatorn, färgintaget, upplösningen, massor.
MINUS: Macro, telezoom.

Bra startobjektiv, men efter några veckor vill jag redan ha ett med bättre bildkvalitét och bättre zoom (i båda riktningarna). I alla fall klart bättre bild än alla kompaktkameror som jag sett.

Köpt hos: Webhallen.com

2007-04-29 Hexus



PLUS:
MINUS: Dålig skärpa

Inget vidare bra objektiv, rekomenderas ej..

Köpt hos: El-Giganten

2007-04-16 F71



PLUS: Litet, lätt (ger ingen extravikt i kameraväskan), bra zoomomfång, lågt pris
MINUS: Plastigt, lätt, motljusskydd ingår inte

Helt ok som första objektiv. Hade förstås hellre haft en bättre normalzoom redan från början, men plånbok och kunskap satte stopp för det.

Jag tycker nog att många sågningar här är rejält överdrivna. Det ligger ju trots allt under tusenlappen och nog kan man ta bra bilder med det. Åtminstone med mitt objektiv.

Kanske skulle köpt ett Canon EF 50/1.8 II eftersom det ligger i ungefär samma prisklass och sägs vara betydligt bättre. Fast utan zoomen hade nog en del av den kreativa känslan förlorats, vilket jag tror är extra viktigt i början.

Så med en liten plånbok så måste jag definitivt rekommendera det här objektivet.

Liknande produkter: Inga (blev rekommenderad att börja med detta)

Köpt hos: Inet Data

2007-04-15 jonny edwartz



PLUS: bra för de första bilderna man tar kanske då d är billigt,
MINUS: hatar detta objektivet, får inte till skärpa på det så nu är det dyra objektiv som gäller, inget jag rekommenderar att köpa löst direkt

Detta följde med när jag köpte min 400D
Utomhus i soligt väder kan du få en bra bild med lite tur.

Köpt hos: BS foto falköping

2007-04-04 dreamtheater



PLUS: Liten, relativt skarp... tar oftast bra bilder.
MINUS: Lite plastig och lätt då kanske... dålig ljusstyrka.

De flesta verkar vara negativa till den här gluggen men jag håller inte med riktigt... den är betydligt bättre än sitt rykte. Har tagit både macro- och landskapsbilder med den och tycker den presterar ganska bra. Klart det finns bättre zoomar men då kostar de mångdubbelt mer också...

Köpt hos: Privat

Pris: 430

2007-04-04 Pilkorn



PLUS: Billig, skarpa bilder.
MINUS: Jag kan inte komma på nåt.

Alla andra verkar tycka att den är dålig och plastig. Men jag tycker att den är riktigt bra!

Köpt hos: SIBA

2007-03-28 electricl



PLUS: Helt ok att börja med, om man står ut med den.
MINUS: Svårt att få det skarpt, plastigt, seg AF, ljussvagt...

ok att använda tills man köper nya gluggar.

2007-03-27 Lindersson



PLUS: Billigt. Ger skarpa och bra bilder (i dagsljus).
MINUS: Ljussvagt.

Köpt ihop med EOS 400D. Helt ok objektiv att börja med, lite ljussvagt men i dagsljus ger den riktigt skarpa bilder. Billigt.

Köpt hos: TBH.se

2007-03-24 MLFoto



PLUS: Billigt (Följde med kameran), lätt och smidigt.
MINUS: Ljussvagt, kräver blixt eller stativ i de flesta inomhus situationer.

Ett helt okej objektiv att ta bilder med utomhus i dagsljus.

Köpt hos: Cyberphoto

2007-03-24 Anton Broberg Holm



PLUS: OK omfång
MINUS: oskarp, plastig, högljudd, långsam AF, dålig fokusring.

Dåligt kitobjektiv som man helst undviker att använda. Jag kör istället med ett 50/1.8 när det är möjligt för att få lite skärpa i bilderna. Nu i efterhand skulle jag nog köpt kameran utan kitobjektivet.

Liknande produkter: Bara kitobjektiv och andra budget objektiv i 1000-kronors klassen

2007-02-25 Kalepj



okej, men räcker inte riktigt till

Köpt hos: El-Giganten

2007-01-22 Yocko1



PLUS: Billigt, ingår i 350D paket så det är bra att börja med.
MINUS: Typ allt annat

Billigt och det ingick när jag köpte min EOS 350D. Bra för nybörjare men inte speciellt mycket plus annars. Rekomenderas inte.

Köpt hos: El-Giganten

2007-01-14 Tuana



PLUS: Bra att komma igång med.
MINUS: typ allt!

Bra att komma igång med.

Köpt hos: expert

2007-01-08 FotoKim



PLUS: Lätt, enkel att använda, snabb fokus
MINUS: Skärpa, möjligheter, manuell skärpeinställning känns instabilt, plastig

Har testat den i ett par veckor. Har inte varit så imponerad av den. Den hörde till EOS 400d-kitet. Kände med en gång att jag måste ha minst ett objektiv till.

Vet inte om det är pga mig som bilderna inte verkade bli särskilt skarpa eller om det berodde på objektivet. Jag är som sagt inte helt nöjd med den gluggen. Visserligen har det spöregnat varje dag sedan jag köpte kameran så jag har inte gett gluggen en chans att visa vad den går för i solsken och klarblå himmel.

Kommer i alla fall att behålla den i kameraväskan i väntan på bättre förhållanden.

Köpt hos: Expert

2007-01-02 FredrikPajala



PLUS: Billigt, smidigt, tar inte så stor uppmärksamhet jämfört med andra objektiv, den fina bildkvalitén för pengarna.
MINUS: Byggkvalitét... Inte så ljusstarkt. Autofokusen kan vara seg.

Objektivet följde med till min Canon 350D.
Jag antar att ni som vill veta fakta om det här objektivet sitter i den situationen som jag var i, jag ville veta om det fungerade någorlunda bra att ha som kit-objektiv när jag skulle köpa min första systemkamera. Det går också bra att ha som objektiv, jättebra!

En del tycker att det här objektivet är uselt, men det är lite väl kaxigt och ganska fel tycker jag.
Det duger till det mesta att föreviga ögonblicken. Visst önskar man bättre bilder ibland, speciellt i dåligt ljus. Sedan så känns det väldigt plastigt att använda. Men med tanke på prislappen så är det prisvärt. Man får verkligen det man betalar för, och lite till!

Jag rekomenderar det, men visst kan man byta upp sig om man sedan ställer högre krav. Som jag har gjort.

Köpt hos: Cyberphoto

2007-01-01 Plottis



PLUS: Följde med på köpet.
MINUS: Blir inte speciellt bra bilder. Dålig skärpa. Ljussvagt.

Hade jag bara haft detta objektiv så hade jag nog varit missnöjd med mitt köp av en EOS 350D, men som tur var köpt jag två objektiv till som ger väldigt bra bilder.

2006-12-29 Magnusson24



PLUS: Billigt
MINUS: Plastigt, inte helt hundra med skärpan

Extremt plastigt. Det funkade i början men när jag väl fick mitt EF 17-40f4 L USM var det bara att kassta det gamla. (Det följde med kameran, annars hade jag aldrig köpt det)

Liknande produkter: EF 17-40 f4 L USM

Köpt hos: NetOnNet

2006-12-04 annsofie.buchholtz



PLUS: Lätt
MINUS:

Ett bra och lätt objektiv

Köpt hos: Audio & Video

2006-11-30 honk



PLUS: Billigt, snabbt, lätt.
MINUS: Inga ännu.

Helt ok kit-objektiv. Väger inte speciellt mycket och är dessutom ganska snabbt.

Köpt hos:

2006-10-27 fotografmanuelek



PLUS: Lätt. Billigt. Bra skärpa.
MINUS: Inte särskilt ljusstarkt. Plastig kvalité. På tok för liten zoomring.

Helt ok kit-objektiv! Skärpan håller absolut måttet och det är mkt lätt! För att hänga med för nästan inga pengar alls ska man definitivt inte klaga. Många gör sig hörda om att det suger, men jag tycker inte det. Det är ett trevligt omfång, skärpan är bra. Visst det är plastigt och zoomringen är nästan oanvändbar. Men ärligt. Det kostar några hundralappar. Det GÅR INTE jämföra med en canonglugg som ligger på 6000:-
Helt enkelt en superbra nybörjarglugg med ett trevlig omfång!

Köpt hos: Pixmania

2006-10-22 Monkort



PLUS: Lätt att använda
MINUS: Jag tycker det blir lite suddiga bilder.

Jag har nyligen köpt en EOS400d med kitobjektiv.
Är CANON EF 28-135mm 1:3,5-5,6 IS USM ett bra allternativ till kitobjektivet?

Liknande produkter: Canon s3 is

Kundtjänst: Den var bra.

Köpt hos: Alfadigi

Pris: 7334

2006-10-18 Sharpshooter



PLUS: Priset, lätt.
MINUS: Plastig, inte världens skarpaste.

Bra i förhållande till hur löjligt billig den är, schysst vidvinkel för några hundralappar.

2006-10-07 EmanuelT



PLUS: Bra objektiv att lära sig med
MINUS: Trist manuell fokus

Kan inte heller förstå hur folk kan klaga på skärpan. Objektivet har leverat fina bilder till mig, och jag hade i alla fall inte hoppats mer från ett kitobjektiv.

2006-10-07 ewalds



PLUS: Skärpa, vikt, pris
MINUS: Plastigt, billig kvalitet

Håller med om att det är lite "plastigt".. men skärpan kan jag inte klaga på & om man tappar en glugg i golvet med linsen före??? Kan det vara ett minus för objektivet då?? Om det va ett objektiv få 20 000 tror jag inte funkar bättre för ett "tappmedlinsenföreigolvet" Mera minus för användaren då tycker jag.. Fast olyckor händer men det kan ´man ju knappast klandra ett billigt objektiv för... Eller??

2006-09-27 jepz



bra, följde med kameran

Köpt hos: Cyberphoto

2006-09-23 ode_88



PLUS: Billigt, Bra nybörjarobjektiv
MINUS: Plastigt, Sladdrigt, Bländaren

Fick med det till min 350D. När jag började fotografera fungerade det bra och brännvidderna räcker ofta till för normal och vardagsfotografering. Nu börjar jag känna att objektivet inte räcker till, speciellt pga av bländaren. Är ofta i behov av större framförallt när den är maxzoomad.

Köpt hos: Expert

2006-09-14 thedraft



PLUS: Mkt bra standardobjektiv
MINUS: Bländaren

Ett väldigt bra objektiv med tanke på att det är ett standardobjektiv... bländaren är dock inte mycket att hurra för.

Men å andra sidan, går ju på bara ngn hundralapp på beg.marknaden :) Perfekt för den som vill börja lära sig fotografera

Köpt hos: Dustin

2006-09-03 cast65



PLUS: Billigt, lätt att förstå.
MINUS: Typ de mesta

Betalar man billigt får man nog inte räkna med den kvalité som andra objektiv har. Levererades med min 350D.

Köpt hos: Fotokungen

2006-08-31 Clubson



PLUS: Lätt
MINUS: Man bör passa sig om man har tex en beredskapsväska och tappar det i golvet med linsen före...Då kan man få problem med focusen.

Hade ett sånt här på min 300d men bytte till en 30d med 17-85 is Idag köpte jag ett beg för 350 kr och för det priset så är jag supernöjd...I övrigt ger det förvånande bra kort!

Pris: 350

2006-08-25 carl_s



PLUS: billigt , snabb AF
MINUS: jätte fladrig vid manuel focusering , glapp

det är objektivet är jag inte nöjd med

Köpt hos: Foto kungen

2006-08-22 Mattias Andersson



PLUS: Vikten, strl, priset
MINUS: AF, Skärpan, Hållbarheten??

Fick med den till min 30D.
Visst den är prisvärd, men så kostar den inte många kronor heller. AF är varken snabbt eller tyst, Skärpan är väl inte på topp direkt och den känns ju inte direkt hållbart heller.

Jag hade aldrig köpt detta objektiv löst, men för dom få kr det kostar att köpa i paket med kameran så är det nästan ren idioti att inte göra det.

Eftersom det knappt väger nåt och inte heller är så stort så är det ett smidigt objektiv att slänga på om du bara ska fota "inte fullt så viktiga bilder" som inte kräver det där sista i skärpa.

Slutsats: perfekt som slit o släng objektiv.

Liknande produkter: Minolta 28-80mm

Köpt hos: Göte Karlsson`s foto

2006-08-20 kejsaren



PLUS: I teorin ett trevligt omfång på zoomen.
MINUS: Omöjligt att fokusera manuellt. oskarpt. Urusel byggkvalitet.

Efter att bara använt detta objektiv var jag faktiskt mycket missnöjd med min EOS350D. Jämfört med EOS500 fick jag aldrig till skärpan, färgerna var kassa, kort sagt jag ångrade köpet av kameran.

Jag förstår inte hur Canon kan "sälja" ett objektiv som detta. Om jag idag skulle köpa en ny canon digitalkamera så skulle jag inte köpa detta objektiv till. Det finns så många andra objektiv som levererar så mycket bättre.

De största problemet, förutom färgfattiga bilder och dålig fokus, är att det är omöjligt att fokusera manuellt.

Jag har nu uppgraderat min objektivpark och insett att detta objektiv var en stor del av roten till mina dåliga bilder.

Kundtjänst: Ingen erfarenhet.

Köpt hos: ElGiganten, Kungens kurva

2006-07-27 mill



PLUS: Billigt, lätt, hyffsat skarpt vid f/8
MINUS: Ljussvagt (speciellt i tele-läget), inte så skarpt på större bländare

Med tanke på vad det kostar är det bra. Man kan ta hur bra bilder som helst, bara man känner till nackdelarna.

Köpt hos: Tyskland

2006-07-27 horcoff



PLUS: Inga
MINUS: Dålig skärpa, brusigt

Nybörjare med Digitalt: Har en Canon 350D med kitobjektivet och köpte till en Canon 50/1,8 efter en vecka och där hade jag skärpa. AF har svårt att ställa in sig ibland.
Funderar på att köpa Sigmas 17-70/2,8 DC Macro

Liknande produkter: --

Kundtjänst: Mycket bra.

Köpt hos: Cyberphoto

2006-07-26 KarolinaPersson



PLUS: bra som bas, lätt och smidigt
MINUS: inget än

Tycker att objektivet är jättebra ihop med min 350D. Det fungerar utmärkt som utgångspunkt för mig tillsammans med EF 55-200.

Köpt hos: Alfadigi.com

2006-07-22 Pude



PLUS: Blir bra bilder
MINUS: plastigt, glappar.

blir bra bilder, men är plastigt och glappar

2006-07-17 Storken



PLUS: Finns inget +
MINUS: Jag gillar det inte.

Fy attans vilket dåligt objektiv, ucsh.
Tillhör inte min utrustning, utan liger i källaren bland annat skräp.

2006-07-15 Tim Lundström



PLUS: Lätt. Billigt. Skarpt vid bländare f/8. Motljusegenskaperna. Närgränsen.
MINUS: Glappar i fokusringen. Väldigt mjukt vid stora bländare. Väldigt varierande kvalité mellan olika objektiv, vissa presterar bra andra dåligt. Roterande front.

Fungerar bra som startobjektiv och riktigt bra för vad det kostar. Kan leverera riktigt skarpa bilder men då krävs nerbländning till f/8. Många har nog för höga förväntningar på detta objektiv. Man får tänka på att detta är ett extremt billigt objektiv och det kan naturligtvis inte prestera som ett L-objektiv. Vad jag däremot är imponerad av är detta objektivs motljusegenskaper som jag tycker är mycket bra. Annars är det så att man får vad man betalar för...

Detta objektiv är nu ersatt med ett 17-40 f/4L i min fotoväska. 18-55 har dock varit en slitvarg i många år.

Liknande produkter: EF 17-40 mm f/4L USM

Kundtjänst: -

Köpt hos: Fotokungen

2006-07-15 tooli



PLUS: Bra att få något att börja med som glad amatör som ger bredare användningsområde
MINUS: Kändes ganska "jaha, var det allt" när en amatör som jag köpte kameran och trodde att jag skulle få se knivskarpa bilder.. Förlängde antagligen tiden innan jag gick vidare och köpte fler tillbehör.

Från början, när kameran var ny och likaså jag, var jag ganska nöjd med resultatet. Men efter ytterligare ett par olika objektiv och efter att ha testat andra objektiv så förpassas detta kitobjektiv mer och mer till byrålådan

Köpt hos: DustinHome

2006-07-11 fotografmanuelek



PLUS: Billigt. Enkelt. Bra nybörjarobjektiv.
MINUS: Plastigt. Dålig manuell fokusring. Inget solskydd.

För mig som är helt ny på det här med systemdigitalkamera så funkar det. Jag tar bilder och sen "hoppas" jag på att de blir bra. Blir de inte det så tar jag om. Det är ungefär den nivån jag ligger på. Har inte ännu koll på bländare o annat. Skulle väl behöva en svensk manual för att få lite bättre koll (skoltyskan sitter inte i så bra som jag önskar).
Visst är det plastigt också, och den manuella fokusringen är bra liten, och väldigt känslig. Men för att vara förstaobjektiv och faktiskt inte kosta skjortan så tycker jag nog att det håller måttet. Fokusen är det väl inte nåt större fel på så länge man inte ska förstora upp bilderna väldigt mycket. På vanlig "fotoalbum"-storlek så funkar det lysande. Men jag ska som alla andra köpa lite dyrare optik sen när jag lärt mig lite mer.

Köpt hos: Pixmania - följde med EOS 350D-kit

2006-06-16 PoNari



PLUS: Snabb, snygg, billig
MINUS: Plastig, ojämt trög zoom mellan 18-28mm

För att vara mitt första objektiv, så tycker jag att den är grym =) Kommer granterat köpa ett annat objektiv senare, men nu måste jag lära mig grunderna...

Köpt hos: Pixxass-shop.de

2006-06-04 Kallok



PLUS: Billigt, lätt, hyfsad bildkvalitet.
MINUS: Finns inget om man tänker på priset.

Helt ok med tanke på att man får det för några hundringar på begagnatmarknaden.

Köpt hos: Privat

Pris: 400

2006-05-16 e1in



PLUS: bättre än inget som en annan medlem sa här tidigare
MINUS:

Köpte kitet 350D + detta objektiv..
Inte världens bästa objektiv men det fungerar..

Köpt hos: pc-city

2006-05-12 Patrik Jacobsson



PLUS: Vikten
MINUS: Skärpan, plastig, kvalitén

Fick med den utan extra kostnad när jag köpte nytt EOS hus och jag förstår varför, skärpan är ett skämt, ofattbart att det står Canon på det. Det posivtiva är väl brännvidden och att det inte väger något.

2006-05-10 Olaf Lindström



PLUS: Priset Smidigt
MINUS: Något ljuskrävande

Ingår med Canon EOS350D men om man vill spara pengar kan man köpa det billigt begagnat istället. Jag tycker det levererar helt okej bilder för sitt pris men vill du ha ett objektiv med ljusstyrka så är detta kanske inte ett riktigt bra val.

Köpt hos: Privat

Pris: 300

2006-05-04 Simon Bertilsson



PLUS: Billigt, smidigt.
MINUS: Plastigt, dålig skärpa.

Objektivet är helt ok för dig som inte har särskilt höga krav, och som inte ska förstora bilderna så mycket. Skärpan är verkligen inget att skryta med på den här gluggen. Att objektivet inte känns särskilt robust är inget problem för mig, i och med att det var så billigt. Det är skärpan jag är besviken på. Trist, för objektivet sabbar lite av det som är så bra med Canon EOS 350D.

Köpt hos: Dustinhome

2006-04-21 jAk



PLUS: Billigt, bra närgräns.
MINUS: Allmänt tråkigt.

Köpte i kit till 30d att ha som komplement till kommande optik. Visste att det inte skulle vara världens bästa objektiv, men blev ändå förvånad över den dåliga byggkvalitén. Både fokusring och zoom är riktigt skramliga (värre än min 10 år gamla lågpris-pentaxzoom som varit med om det mesta).
Bildkvalitet känns däremot något bättre, även om den verkar lite oskarp i hörnen.
Rekommenderas som köp i kit om man inte redan har något i samma brännviddsomfång.

Köpt hos: Inet

2006-04-02 Tobias.N



PLUS: Billig vilket gör att man inte behöver vara super rädd om den.
MINUS: Kan inte tänka mig några minus med tanke på pris. AF är kanske inte så värst snabb.

Ja denna kit glugg är helt ok för sitt pris.
Optiken behöver inte vara allt för att få en 10p bild.

Köpt hos: Canon

2006-03-28 NeoTech



PLUS: Kompakt, allround lins, medföljer 350D.
MINUS: Långsamt, dåligljuskänslighet.

Medelmåttig lins som duger till att ta me sig te grusgropen o fota grabbarna när dom kör Cross, kräver mer eller mindre blixt i minsta skymningsljus.

Köpt hos: komplett.se

2006-03-08 Mr_climb



PLUS: Bätre än inget
MINUS:

Fick det med när jag köpte Canon 350D.
Det är väl betre än inget.
Skramel!

2006-03-07 FotoStieg



PLUS: Ett ok objektiv för att börja fota med när man köpt kameran
MINUS: Känns plastikt, enkelt, klent, inget objektiv man får förtroende för.

Ingick i kittet med 300D, Är ok om man vill komma igång och inte vill lägga ut för mycket pengar men det dröjer inte länge förrän man vill ha ett litet större objektiv, Allt handlar ju om pengar så även inom foto. Men med facit i hand så skulle jag i dagens läge bara köpa kamerahuset och sen ett bättre objektiv. Var 1800 kr dyrare med objektivet än bara kamerahuset. Så antingen lägger man objektivet i lådan eller säljer det. 1800 kr lär man inte få ut för det när man säljer men kanske 500-600kr

Köpt hos: SvenGe Fotoböcker

Pris: 1800

2006-02-09 Susanne Andersson



PLUS: Lätt, smidigt, snabbt och lättfokuserat autofokus, billigt
MINUS: Lätt, autofokusen har svårt att fokusera vid röriga motiv och/eller snabba motiv

Detta är mitt första objektiv så jag har inget att jämföra med, men jag tycker det är helt ok om man som jag är nybörjare med systemkameror medan man lär sig sin kamera och experimenterar med bilder och inställningar.

PLUS +

* Objektivet är lätt och smidigt, vilket gör att det är lätt att ta med

* Autofokusen är snabb och lättfokuserad, visst låter det lite men inte så farligt mycket

* Priset är lågt, ca 800 kr när jag köpte kameran för ett år sedan

MINUS -

* Lätt vikt som gör att det kan vara svårt att hålla kameran still när man ska fokusera

* Autofokusen har svårt att bestämma sig om det är ett komplicerat eller rörigt motiv eller om det är snabba och rörliga motiv

Liknande produkter: Det var kamerahuset som avgjorde köpet och objektivet ingick i paketet.

Kundtjänst: Någon felanmälan har inte behövts än så länge, och jag har fått ett mycket trevligt bemötande och fått svar på alla frågor jag haft innan köpet. Chokladbiten de skickar med i alla beställningar är ju inte heller dumt för en godisgris. ;o)

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 800

2006-02-08 jakobn



PLUS: Lätt? Omfånget.
MINUS: Skärpan, långsam autofokus

Kass skärpa, jag upplever skärpan som extra dålig i hörnorna.

2006-02-02 rmd



PLUS: billig, gummi ringen är bra räfflad, funkar
MINUS: kvalitets intryck och känsla, bygg kvalitet, bildskärpa, slö autofocus, skrammlig,

här är det en kit-lins som inte säljs löst vad jag kan förstå av min minimala vetskap om denhär gluggen.

jag tycker den har en mycket plastig känsla, även om den inte är allt för negativ i allmänhet så är den skrammlig och inte alls vad jag vill ha. kvalitetskänslan är nära botten!

Köpt hos: expert, i kit med 300d

2006-01-25 Lasse Hafner



PLUS: heklt ok första optik, lätt,snygg
MINUS: skaramlig manuell ring

Alla jag träffat gnäller om denna optik, kanske har jag fått ett bra ex?
tecknar väldigt skarpt väldigt ofta, kantskärpan kan vara lite si och så, men för pengarna...
köpte min 350D med denna på för 7995, som kamerahus utan kit optik hade varit dyrare, dvs fick denna gratis

Köpt hos: PC city

Pris: 7995

2006-01-24 Tha_FluFF



PLUS: Billigt, minimumgränsen, närgränsen
MINUS: kanske lite plastigt men det stör inte mig

Vad jag har varit med om har inte detta objektiv varken krånglat, varit ur fokus, krånglat med autofokusen eller varit glappigt utan har fungerat precis som jag velat.

Liknande produkter: vet ej

Kundtjänst: inte varit med om

Köpt hos: Privat

Pris: 800

2006-01-17 Dominik71



PLUS: Bra att komma igång med. Pris.
MINUS: Skärpa, auran vid motljus, plastig

Kanske har jag inte erfarenheten att recencera ett objektiv eftersom det är mitt första. Men med formuets hjälp har jag kommit fram till att den "regnbågsaura" som uppstår på ALLA mina bilder där en stark ljuskälla sticker ut, inte bror på instälnningar eller klantighet. Det är i mitt fall så att objektivet ger detta resultat. I mitt fall helt oönskat.

Köpt hos: Expert

2006-01-13 raderadmedlem



PLUS: Billigt i kit; närmast gratis
MINUS: Lever nog inte länge.......

Et otrolig skrammel. Men fungerar märkelig nog bra.
Slit och släng.

Liknande produkter: Tamron 28-75 Di

Kundtjänst: Vet ej

Köpt hos: Kamerahuset, Stenungsund

2005-12-30 CarlsbergHof



PLUS: 18mm
MINUS: Oskarpt, plastigt och inte alls den kvalitén som man förväntar sig från ett canon-objektiv

Jag bryr mig inte om att det har ett hyfsat pris och att man får något trots allt för den billiga penningen... Jag är väldigt besviken på detta objektivet. Enda anledningen till att det får vara kvar i fotoväskan är brännvidden... mitt Sigma börjar på 24mm så jag fattas lite. Den får hänga med så länge.

Köpt hos: Expert

2005-12-12 Niklas Rosendahl



PLUS: Billligt,Lätt,
MINUS: Svårt att fokusera vid svagt ljus, fokus ringen känns lite ranglig

Följde med vid köp av min 350D, ok objektiv för dom som inte har så stora krav, Skärpan är sisådär kan bli bra om man trixar lite med bländar inställningarna.

Köpt hos: Elgiganten

2005-11-26 Cobb



PLUS: Lätt, ganska skarpt.
MINUS: Känns väldigt billigt, glappigt och plastigt.

Kit objektiv som följde med 20D. Bildresultatet är ändå ganska bra om man tänker på att det är ett billigt objektiv.

2005-11-11 Don Ricardo



PLUS: Billigt , lätt
MINUS: Plastigt och glappt.

Hyffsat objektiv med tanke på priset. Lagom kitobjektiv så du kommer i gång och lär dig hur kameran fungerar , när du gjort det köper du ett bättre...

Liknande produkter: Finns det???

Kundtjänst: Ingen erfarenhet av det.

Köpt hos: Scandinavian Photo

2005-09-27 Gunsan87



PLUS: Som nybörjare tycker jag det är ett bra objektiv. Blir bra bilder men kan bli bättre. Är väldigt bra i studiomiljö.
MINUS: Kan nog säga att det är lite tråkigt objektiv om man är ute och plåtar. Rätt begränsat...



Kundtjänst: Köpte det begangnat på Blocket i kit till 300d

Pris: 5000

2005-09-23 kallekaka



PLUS: Billig
MINUS: glappig, dålig fokus

Det är skamm att canon vågar släppa detta objektiv. Visserligen är det billigt, men ändå. Man kan lika gärna tillverka sig en titthålskamera med bättre egenskaper ;)

Liknande produkter: Följde med köpet av min 350D

Köpt hos: pixmania

2005-09-01 Per Sjöborg



PLUS: Litet objektiv
MINUS: Förlitet omfång

18-55mm är lite förlite för att ha som standard objektiv. Duger bra på kalas å sånt. Skulle hellre se ett, hmm, typ 18-155 objektiv. Så slipper man byta så ofta.

Köpt hos: Elgiganten

2005-08-31 kricke99



PLUS: Billigt
MINUS: Dålig skärpa, plastigt, "glappande" känsla

Följde med min 20D, Jag trodde faktiskt att det var fel på kameran, att sensorn/autofokus var felkorrigerad eller trasig eftersom nästan alla bilder blev oskarpa, syns tydligt vid 100% förstoring. Sedan när jag läst en del omdömen här på fotosidan.se insåg jag att det kunde vara objektivet - vilket det också var.
Kräver mam skärpa är det här objektivet (i alla fall det jag fick med) helt odugligt!

2005-08-31 Geting



PLUS: Prisvärt
MINUS: Ingen robust byggkvalitet. Halvbra bildkvalitet.

För den lilla peng som kit-objektivet kostar så får man ganska mycket, därav betyg 3. Kvaliteten på bilderna (som jag tagit på Canon 350D) är inte på i närheten av dem från mitt Canon EF 70-200/4,0 L USM, men det är inte riktigt rättvist att jämföra de två...

Objektivet duger gott och väl för dem som precis kommit igång med sitt fotande, även om det självklart finns objektiv som utnyttjar kamerans kapacitet bättre.

Liknande produkter: Canon EF 17-40/4L USM

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 900

2005-08-31 silfver



PLUS: Billigt och lätt.
MINUS: Fokuseringsringen är väldigt ranglig.

Är väl över lag ganska nöjd med objektivet, då jag inte haft chansen att pröva något annat. Detta ingick i mitt kameraköp. Men det duger inte när man ska fota längre. Man ser tydliga brister i skärpa och fokusering.

Köpt hos: Scandinavian Photo

2005-08-22 Pontus Thuvesson



PLUS: Följde med kameran
MINUS: Oskarpt och plastigt

Jag hade aldrig köpt detta objektivet om jag inte fått det med kameran. Därför sålde jag det snabbt vidare och använder mitt Cosina 19-35 istället som ger skarpare bilder. Det är dyrare, men bättre. Man får vad man betalar för...

2005-08-18 Glenn Bark



PLUS: Tar rel skarpa bilder, lätt (är det positivt?)
MINUS: Mycket plastigt, dålig manuell fokus

Ger ett plastigt och billigt intryck, detta kit-objektiv. Att fokusera manuellt funkar mycket dåligt, pga glapp i ringen längst fram. Jag hade aldrig köpt det om det inte kommit med kameran.

Köpt hos: Cyberphoto

2005-08-06 avslutad150316



PLUS: Billigt... (ingick i köpet av min EOS 300D)
MINUS: Plastigt, skallrigt...

2005-08-01 Digi



PLUS: Bra som kitobjektiv.
MINUS: Oerhört plastig. Glappigt grepp. Osäker autofukus. Oskarp oskarp oskarp....

2005-07-28 Rouster



PLUS: Lätt, inget man behöver vara rädd om
MINUS: Extremt plastig, glapp både här och där, medioker skärpa vid stora bländaröppningar, långsam focus,

Synd att canon skickar med ett så tråkigt objektiv som kit med 20D.. Det håller inte samma klass som huset, snällt sagt.

Köpt hos: Expertz Foto

2005-07-27 silverryggen



PLUS: Billigt och rätt snabbt.
MINUS: Irriterande dålig skärpa.

Kitobjektiv till Canon 350. Jag ångrar att jag inte köpte bara huset då detta objektiv inte fyller någon funktion alls. Jag har en Canon Powershot A80 och den är mycket bättre om man ska fota folkvimmel, semesterbilder, på krogen eller andra normalsituationer. Objektivet ger en lätt igenkännelig och irriterande oskärpa på alla bilder och jag har slutat använda det. Möjligen kan det komma till användning om jag börjar vimmelfotografera utan blixt på krogen igen, då 350:an är ljuskänsligare än A80.

2005-07-27 PierreS



PLUS: billigt och litet
MINUS: oskarpt

Köpte med det som kitobjektiv till min 350d.
Jag är inte speciellt förtjust i detta objektiv. Tycker inte att bilderna blir särskilt skarpa och har slutat att använda det. Jag har endast sparat enstaka bilder tagna med denna lins. Eftersom jag aldrig använder det så tycker jag inte att jag kan kalla det prisvärt heller. Jag kan ju ha fått ett måndagsex i och för sig.
Har beställt Sigmas 24-70/2,8. Hoppas att det håller måttet.

Kundtjänst: cyberphoto är helt ok

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 750

2005-07-14 qoocty



PLUS: Billigt
MINUS: Fokus liksom missar

billigt följer med 300d vad kan man begära?

2005-07-11 mill



PLUS: lätt, kompakt, mkt prisvärt
MINUS: smal och för lätt fokusring, ljussvagt, motljusskydd ingår inte.

För priset (~500 kr) får man ett väldigt prisvärt objektiv. Det absolut mest negativa är att det är så ljussvagt. Skärpan blir okej om man bländar ner ett par steg. Vinjetteringen är inget som stör.

Köpt hos: földe med 350D

2005-07-03 darksidedesign



PLUS: Extremt billigt då det följer med i kittet.
MINUS: Fokusen glappar minst 2 millimeter, kraftig kromatisk abberiation vid yttrelägena. Slö autofokus. Oskarpa bilder.



Liknande produkter: Plaströr med förstoringsglas

Köpt hos: JME Data

2005-06-18 diver1



PLUS: Lätt och billigt
MINUS: Omöjligt att ta skarpa bilder

18-35 mm är helt oanvändbart på mitt objektiv trots nedbländning.
Manuell fokus är svårt att använda då frontdelen glappar för mycket.
Roterande front.
35-55mm@f8-11 ger hyffsad skärpa.

Liknande produkter: Canon 17-40/4L, Sigma 18-50/2,8

Kundtjänst: Ingen erf. ännu, skall lämna in hela paketet för kalibrering snart.

Köpt hos: Beg.

Pris: 500

2005-06-09 tubster



PLUS: Pris <-> Prestanda är utomordentlig!
MINUS: Plastigt och slö focus.

Som kittat objektiv till 350D:n fungerar det.
Bra skärpa och schysst rakt över hela spectrat.
Förvänta dig inga underverk, men perfekt för "jag vill komma igång och lära mig".!

2005-05-23 Mikael Johansson



PLUS: Litet, lätt, snabbt, skärpa
MINUS: Lite plastig?

Ett otroligt lätt och snabbt objektiv. Gillar!

Köpt hos: PC City

2005-05-11 wastek



PLUS: priset, hyffsad närgräns, lätt
MINUS: kantskärpan är inte den bästa, glappande känsla vid manuell fokusering

En funktionsduglig och billig normalzoom till digitala EOS-kameror med 1,6 gångers beskärningsfaktor. Skärpan i mitten är klart godkänd vid bländare 8 till 11, men vid andra bländartal och längs bildkanterna blir det betydligt mjukare. Autofokuseringen sker varken speciellt snabbt eller tyst och den manuella fokusringen är besvärlig att komma överens med. Tycker trots allt att detta är ett mycket prisvärt objektiv, som till viss mån även kan användas vid enklare makrofotografering (så länge man inte har behov av att vara allt för närgången).

Köpt hos: Scandinavian Photo

2005-04-25 Michael Nilsson



PLUS: lätt, priset.
MINUS: inget för det priset.

Det som skiljer detta och v1 är designen endast.
Dpreview.com som anger annat måste ha fått en mångagsex. till 300dn.

Säljs med 350d i kit.

Liknande produkter: sigma 18-50/3.5-5.6

Köpt hos: Cyberphoto

2005-04-24 JensByh



PLUS: Billigt, skarpt.
MINUS: Fokusring

Objektivet är ju riktigt billigt. Och det är ingen tvekan om att det är värt pengarna, jag köpte tillsammans med EOS 350D, och då blev priset drygt 700-800 spänn för det.

Minus= Fokusera manuellt går knappt, fokusringen är för känslig och lite glapp.

Kundtjänst: Inte behövts

Köpt hos: Cyberphoto

2005-04-15 haard



PLUS: Billigt. Ok skärpa.
MINUS: Plastigt.

Ok zoom i förhållande till pris.

Köpt hos: Wretmarks Foto

2005-04-13 Slow_shutter



PLUS: Snabb AF..
MINUS: Kexigt, plast.

Ska inte klaga, men det finns ju bättre.
Men det duger ju gott och väl, absolut.
Kan tillochmed bli riktigt bra bilder.

2005-04-12 Dalkiel



PLUS: Tar väldigt bra bilder faktiskt. Jag är jättenöjd med denna.
MINUS: Det är ju budget så den är lite plastig och så men inget direkt att anmärka på vad gäller bildkvalitén.

Den ingick när jag köpte min 300d. Hade jag fått bestämma hade jag gärna tagit lite mer vidvinkel än vad denna kan ge, Men det är en jättebra nybörjarlins.

Köpt hos: Cyberphoto

2005-04-06 mobilitet



PLUS: För detta pris får du inget bättre!
MINUS: Borde vara krmininellt att påpeka brister hos ett objektiv som man får för under 1000-lappen.

Bra nybörjarobjektiv.

Köpt hos: Svärdjö radio TV

Pris: 1000

2005-04-03 aragon



PLUS: jag kan inte klaga med tanke på vad man får för pengarna, så jag säger är du inte jätte tät så duger det faktisk
MINUS: kan som sagt inte säga något negatift med tanke på priset



Köpt hos: Cyberphoto

Köpt hos: fick det till min canon 350d

2005-03-28 kyrkbymannen



PLUS: Helt sjukt bra kvalitet för priset av en tusenlapp. Bra vidd, glad att jag lade till pengarna och fick det med bundlat med kameran
MINUS: Plastigt och allmänt sådär "billig" känsla, men inte skräpkänsla.

Som sagt, billig känsla, men mycket bra för pengarna. Tveklöst värt den lilla extraslant man får kasta in för att få det med Canons Digitala EOS kameror.

Liknande produkter: 17-85 IS USM

Köpt hos: www.frenty.nu

2005-02-15 wilderbeast



PLUS: Skarpt med en bra vidvinkel med skaplig macro
MINUS: Saknar lite kontrast och must i färgerna, blir lite brus i bilderna.

Har sett att en del tycker att denna glugg skulle vara rent skräp men jag köpte det för 600:- och jag måste nog säga att jag blev mycket positivt överraskad efter ha testat en del över vad den kan prestera. Denna glugg måste vara ett fynd för vad man kan köpa den för begagnad just nu.

Pris: 600

2005-02-08 Andreas73



PLUS: Funkar att starta upp med om man inte har något att jämföra med.
MINUS: Reagerade mest på en vad jag tycker, irriterande brusnivå.

Fick låna ett lite dyrare 28-105 objektiv tror jag det var och när man kollade bilderna så upplevde jag det som en avsevärd skillnad i bruset. Behövde inte ens lägga dem bredvid varandra för att kolla. Det var så pass glasklar skillnad. Men visst, man får vad man pyntar för! Idag skulle mitt tips vara att spara en månad till och bara ta huset och lägga lite extra på objektivet.

2005-02-07 BugEyes



PLUS: Funkar bra i normala förhållanden, tyst och snabb autofocus
MINUS: Ljussvagt

Kom i kit med min 300D så jag kunde börja ta bilder direkt, blir bra med blixt och i dagsljus. Känns onödigt att det ska behöva vara så ljussvagt att det kräver bländare 5,6 vid 50 mm.

2005-01-31 Conna



PLUS: Lätt, smidigt, priset
MINUS: Hållbarhet

Det funkar och är inte helt värdelöst faktiskt. Som slit och släng är det helt ok. Men att ha det som "kitoptik" till en Eos 20D känns väldigt snålt!

(2005 03 28) Nu har jag fotat ett tag med detta kitoptik, främst vimmel på krogen där man inte vill få dyra saker förstörda av överförfriskade människor och jag kan bara säga: - Top of the line!

Det funkar mer än bra till det, iaf för mig ;-)

Följde med min Canon EOS 20D.

Köpt hos: Fotokungen

2005-01-22 AndersP69



PLUS: Tycker att det blir skapliga bilder, har inget annat objektiv så jag har inte mycket att jämföra med.
MINUS: Tycker det är plastigt.



Köpt hos: Cyberphoto

Köpt hos: Följde med min Canon EOS 300D

2005-01-13 Slow_shutter



PLUS: Snabb AF.
MINUS: Kexigt, plastigt.

Det finns ju bättre, men dumt o klaga.

2004-12-18 micke80



PLUS: Bildkvalitén i för hållande till priset. Hyffsad närgräns. Litet och smidigt.
MINUS: Plastigt, ingen riktig fokusring.

Man får faktiskt rätt mycket för pengarna, framförallt i paket med ett kamerahus. Zoom-omfånget är klart godkänt, närgränsen ok för att inte vara ett macro-objektiv och bilkvalitén är inte dirket nåt att klaga på. Klart det finns bättre men för en tom plånbok eller som extra "slit o släng" så är det värt det!

Kundtjänst: Alltid bra att ha att göra med!

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 300

2004-12-14 Stingray



PLUS: Bra brännviddsområde. Liten och lätt.
MINUS: PLASTIGT. Ojämn bildkvalitet

Duger som kitobjektiv. Men har man väl köpt något annat (dyrare) så byter man inte tillbaka igen. Ger stundtals suddiga bilder. Beror på dålig mekanik och därigenom glappa linser?!

2004-12-14 quackpack



PLUS: Snabb focus, helt ok kvalite på bilderna
MINUS: Plastigt

Haft detta objektiv till min 300D och nu även min 20D och tycker det funkar kanon bra med 18-55. Men det är inget super objektiv men funkar kanon som förststa objektiv

Köpt hos: Privat

Pris: 500

2004-11-06 Snille



PLUS: Bra för att ingå i ett paket med kamera & vertikalgrepp
MINUS:



Kundtjänst: Bara+

Köpt hos: Schönherrs Foto Sthlm

2004-10-26 trodox



PLUS: tycker det är ett väldigt bra objektiv med skaplig macro och vidvinkel,
MINUS: kan inte komma på nått

ett bra universalobjektiv :)
och kom med kameran "eos rebel"

2004-09-08 AlfaGTV



PLUS: Lätt, Bra omfång, Billigt, Skarpt, Bra närgräns.
MINUS: Lite rassligt byggt, kromatisk abberation i vissa situationer, kantoskärpa vid 18mm

Jag köpte detta begagnat och modifierade det för min EOS 10D, det tog ca en timme och gav mig ett fantastiskt bra allround objektiv att sitta på huset om man inte vet vad man kommer att fota.
En del hävdar att detta är en sk*tglugg, men jag håller inte med om det. Jag tycker att den är riktigt skarp och återger färger och kontrast med bravur för sitt pris. Visst, den är inte speciellt ljusstark, men Canonsystemet tillåter dig faktiskt att klättra till ISO 400 utan att få störande brusiga bilder. Jag har använt den i någon vecka nu till det mesta och jag är fascinerad över kvaliteten på bilderna. Jag använder den sällan på full glugg, utan bländar för det mesta ned två steg.
Summa summarum: Den mest prisvärda allroundoptiken till 10D/300D/20D enligt mitt synsätt.

Liknande produkter: fanns inga alternativ

Kundtjänst: Ingen aning, aldrig behövt

Köpt hos: privat

Pris: 800

2004-08-30 sjohan



PLUS: Billigt, lätt
MINUS: Missar skärpan, snurrande frontlins, inget motljusskydd

Objektivet har väldigt bra skärpa när det väl träffar. Märker ofta att trots att den tror att den har skärpa så ändrar den sig väldigt enkelt. Ofta som den missar med 2-3 cm åt något håll vid t ex macro. Linsskyddet som var med trillar av hela tiden. Plastigt, låter inte jättevackert. Men ändå ett helt ok objektiv med tanke på pengen som det kostade. Inte var det mycket inte.

Liknande produkter: Sigma 18-50

Kundtjänst: Inget sådant än

Köpt hos: Scandinavian Photo

2004-05-17 Djingen



PLUS: ganska bra skärpa, billig, relativt snabb.
MINUS: Dålig hållbarhet, roterande front.

Rätt ok skärpa vill jag påstå haft det sedan kameran och objektivet släpptes i sverige förra året.
Men nu är det trasigt den roterande fronten e otroligt känsligt fööör MYCKET PLAST!

Köpt hos: Fotocenter uppsala

Pris: 11.5

2004-03-22 Hayder Alsahaf



PLUS: lätt, billig optik som sitter bra med 300D
MINUS: plast, oskarp, dålig kontrast.

Ett billigt objektiv med sämre skärpa. färgerna är svaga och kontrsten är dålig. ett ok objektiv för sitt pris men vill man ha bra bilder så får man satsa på annat.

Liknande produkter: EF28-105/3,5-4

2004-02-16 fredmann



PLUS: lätt och smidigt.
MINUS: plastigt, inte den bästa kvaliten.

funkar bra som ett första optik.

2004-01-06 JanOlofHärnström



PLUS: Billig tillsammans med EOS 300D
MINUS: Medelmåttig skärpa, måste bländas ned.

Passar endast EOS 300D. Tillsammans blir kameran och objektivet ett prisvärt kit.
Användbart som standardzoom med hyfsad möjlighet till närbilder. Fungerar nog bäst på längre brännvidd men då blir tyvärr ljusstyrkan sämre.
Den kromatiska abberationen är nog inte mer störande på detta objektiv än många andra objektiv som lider av detta, framförallt vid kortare brännvidder.
I vidvinkelläget måste man blända ned till minst bl. 8 för att få hyfsad skärpa i kanter och hörn.
Att objektiver är "plastigt" är väl OK med tanke på priset.
Fokuseringsringen är sladdrig och osäker vilket gör det svårt att ställa skärpan manuellt. Detta försvåras även av den relativt låga ljusstyrkan.
Autofokusen och bländarmekaniken tycker jag verkar lite osäker på detta objektiv.

Jag ser detta som ett "instegsobjektiv" eller komplement till den digitala systemkamerautrustningen. Om man nöjer sig med detta brännviddsomfång och inte behöver annan optik så är nog en kompaktdigital ett bättre köp.
Vill man ha ett bra "startpaket" så är kitet och ett "normalobjektiv" 1,8/50mm ett mycket bra val. Detta objektiv blir ett skarptecknande kort porträttele på 300D.

Liknande produkter: Svårt att hitta jämförbart objektiv

Kundtjänst: vet ej

Köpt hos: Hegethorns

2003-12-15 ebbhead



PLUS: Lätt, skarpt, priset!
MINUS: Plastkänslan är enorm, roterande front.

Fungerar fint som "slit&släng"-objektiv. Är nöjd med skärpan och kontrasten, men kommer snart att satsa på ett objektiv med bättre ljusinsläpp. Som medföljande objektiv till 300D är det fullt godkänt.

Köpt hos: Fotohörnan i Umeå

2003-12-14 joakimahlen



PLUS: Litet och lätt, snabb AF, lagom vidvinkel, dessutom snyggt!
MINUS: Dålig skärpa, hög ljudnivå, kromatisk aberration i 55mm-läge vid stor kontrast, sladdrig manuell fokus.

Detta är objektivet som är bundlat med 300D (för den som valt det paketet), och går alltså inte att köpa löst. Det är i min mening inte speciellt bra, men är väl ett hyfsat normalobjektiv för den som inte har canonobjektiv sen innan. Spännvidden för zoomen är väl anpassad för 300d:s brännviddsförlängning på 1.6X med sina 18-55mm. Andra objektiv med liknande omfång brukar vara relativt dyra, även om jag ändå tycker att pris/prestanda för det här objektivet är precis godkänt. I skrivande stund är påslaget för att få 300d bundlat med detta objektiv ca 1800kr.

Pris: 1800

2003-10-14 Anders W



PLUS: Lätt, hyfsat skarpt och ger en någorlunda bra vidvinkel på Canon eos 300d.
MINUS: Känns lite sladdrigt, bajonettfattning av komposit och roterande front.

Kan enbart köpas i paket med Canon eos 300d, ger för ett relativt lågt pris en vidvinkel med skapliga prestanda. Bilderna blir skarpa och får bra kontrast. Mekaniskt känns det lite sladdrigt och fronten roterar vilket gör det jobbigt att använda polfilter.

Köpt hos: Cyberphoto

Elinchrom ELB 500 TTL - The Most Powerful