En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

Lucka 13 - katten, jag och minnesluckan

Igår var det som bekant 12-12-12, och alla passade förstås att fotografera något skoj kl. 12:12 - alla utom jag, eftersom jag lyckats förtränga att det var just det datumet. När jag väl insåg vilket datum det var visade klockan 12:37, så jag blev sur och vägrade fotografera något alls igår. Vi kan säga att 12-12-12 blev en minneslucka i min kalender, och så vänder vi blad och går vidare!

Igår såg jag ännu surare ut. Nex-7 och Sony 50/1,8 OSS

Idag borde jag kanske fotograferat Luciatåg eller nåt annat som hör säsongen till, men så blev det inte. I stället får ni hålla till godo med ett självporträtt som trots bildstabilisering inte är fritt från skakoskärpa, och en kattjävel som också han drabbats av samma skak.

Nony, fotograferad med Nex-7 och Sony 50/1,8 OSS (vars stabilisering inte alltid är perfekt)

Jag försökte ta en bild av katten Smulan som inte fick vara med i den förra luckan där jag porträtterade katterna, men hon sprang ut i snön när hon såg att jag kom med kameran och vägrade komma in igen. Man kanske kan köra med frysspray på katter, på samma sätt det sägs att en del makrofotografer gör med insekter för att de ska sitta still ...

Postat 2012-12-13 18:57 | Läst 14720 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Lucka 11 - Blötsnö och fotoboken ​A DAY IN THE WORLD

I gårdagens blogginlägg ondgjorde jag mig över tågens oförmåga att ta sig fram på vintern. Idag körde jag själv till Stockholm i min lilla bil, och konstaterar åter att livet som bilpendlare nog inte heller är så kul. Trots att min bil är liten tog det femtio minuter för mig att ta mig ur Uppsala, och totalt drygt två timmar att ta sig till Stockholm ...

Stillastående på Vårdsätravägen/Kungsängsleden. Nex-7 och Sigma 30/2,8

När jag väl kom fram till min destination kunde jag trösta mig med att det åtminstone är lätt att hitta parkeringsluckor där Lilla Bilen passar :)

Bara att backa och svänga lite :) Nex-7 och Sigma 30/2,8

I maj skrev jag om att jag deltog i evenemanget A Day In The World genom att skicka in några bilder, och i november beskrev jag hur jag missade releasepartyt för utställningen och boken. Idag fick jag boken i posten!

A DAY IN THE WORLD. Nex-7 och Sigma 30/2,8

Det är en stooor och tung bok med bra tryck och många bra bilder (tusen stycken om man ska vara noga plus en del fotografporträtt). Bildmaterialet är av naturliga orsaker ganska spretigt, men det är ett intressant tidsdokument. Jag har ännu inte hunnit kolla igenom allt, men de fick åtminstone till min bild bra :)

Bilden av kaffevagnen. Nex-7 och Sigma 30/2,8 (bilden i boken är tagen med kitzoomen till NEX).

Jag har haft många bilder publicerade tidigare (i och med att jag arbetat som fotograf), men jag tror aldrig jag haft en bild i en fotobok, så det var skoj :)

Postat 2012-12-11 19:06 | Läst 13842 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Lucka 10 - tågpendling är nog inget för mig ...

Idag var det (åter igen) inte någon rolig dag för landets stackars tågpendlare. I Hagalund brann ett tåg, vilket ställde till det för de som pendlar mellan Stockholm och Uppsala - trist start för nya pendeltågen från SL. I Skåne var det både varning för snökanoner och bombhot, och i Halmstad spårade ett godståg ur och stoppade trafiken.

Stora Torget i Uppsala. Nex-7 och Sigma 30/2,8

Ständigt måste dessa arma pendlare hålla koll på tider. Dels måste de passa tågen för att hinna med dem, och dels måste de kolla diverse webbplatser för att se om och när tågen eventuellt avgår. Om man har tur och kommer med ett tåg ska man inte vara säker på att det inte blir stående på vägen.

Resecentrum. Nex-7 och Sigma 30/2,8

Det finns tydligen något som heter resegaranti som ska göra att man får tillbaks pengar för utlägg om man tar sig till sin destination på annat sätt (förutsatt att det finns annat sätt) eller får tillbaks pengar om tågen är försenade. Det är ju bra, men jag undrar om inte de flesta skulle föredra att tågen gick som de ska i stället :)

Förseningar på resecentrum. Nex-7 och Sigma 30/2,8

Nu spetsar jag förstås till saker och ting lite. Det är inte bara tågbolagens och trafikverkets fel att tågen inte tar sig fram - vädergudarna har nog lite med saken att göra. Det är dock lite märkligt att det verkar som om de som driver kollektivtrafiken blir lika förvånade varje gång det blir vinter och snö.

Skynda och vänta. Nex-7 och Sigma 30/2,8

Så är det det här med det evinnerliga springandet för att hinna med bussar eller tåg. Springa ska man göra under kontrollerade former och helst vara ung och vältränad. Inte när man som jag är tjock, medelålders och fruktansvärt otränad - man blir svettig, flåsig och rödmosig och det är ingen vacker syn ...

Gäller att hinna aktivera kortet innan man springer på tåget. Nex-7 och Sigma 30/2,8

I den här byn är det många som färdas på cykel när de ska ta sig till jobbet eller pendeltåget. Det är ingen höjdare heller så här års. Det är dåligt med snöröjning på cykelvägarna, så de cyklar på gångbanor eller vinglar fram mitt i vägen utan tanke på hälsan. Favoriten är de som kommer i full karriär fram till ett övergångställe (där de vet att de inte har företräde som cyklister), kastar sig av cykeln och kliver ut på övergångsstället i förhoppning att alla bilar som kommer hinner stanna ...

Det är svårt att hitta sin cykel här på sommaren också ... Nex-7 och Sigma 30/2,8

Egentligen finns det nog inget bra sätt att ta sig till och från jobbet på vintern ...

Postat 2012-12-10 19:11 | Läst 17045 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Lucka 9 - adventsmiddag och trista bilder

Söndagar är bra latdagar tycker jag, men man måste förstås äta också såna dagar. När inpirationen tryter är det bekvämt att låta någon annan laga maten, så idag blev det avhämtning på Pizzeria Capri i Flogsta (de har en riktigt god en med oxfile, bea, tacokrydda, jalapenos och annat smaskigt).

Capri. Nex-7 och Sigma 30/2,8

Tyvärr tröt också fotoinspirationen, så bilderna är inte jätteroliga, men det blev åtminstone dagsfärska bilder också idag :)

Efter maten kan man dricka Lindvalls Kaffe. Nex-7 och Sigma 30/2,8

Lilla Bilen måste också matas ibland (ganska ofta om man ska vara noga, då tanken bara rymmer 32 liter bensin).

Jet på Svartbäcksgatan. Nex-7 och Sigma 30/2,8

Får se om jag hittar på något roligare i morgon ...

Postat 2012-12-09 18:42 | Läst 4121 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Lucka 8 - Åh nej! Det är husdjursbilder!

En del tycker att man bara ska visa upp bilder på sina husdjur för nämsta sörjande, men det skiter jag i så i dag får ni bilder av tre av mina djur :)

Hjalmar. Nex-7 och Sony 50/1,8 OSS

Katten hjalmar är sju år gammal, ganska korkad, klumpig och mobbad av de andra katterna. Vi tycker om honom ändå :)

Rossi. Nex-7 och Sony 50/1,8 OSS

Softisen Rossi är 10 år gammal, och han tycker väldigt mycket om sina kattkompisar. Han förstår sig inte alltid på när de leker, men vill gärna vara med ...

Nony. Nex-7 och Sony 50/1,8 OSS

Brittiska korthårskatten Nony är drygt ett år gammal, och flyttade till oss i våras. Det tog ett par veckor för honom att komma överens med de andra djuren, men nu är de vänner. Nony tycker inte om snö ...

Det sista djuret i samlingen, katten Smulan, ville inte vara med på bild idag så ni får klara er utan henne :)

Postat 2012-12-08 19:38 | Läst 12132 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Föregående 1 ... 103 104 105 ... 121 Nästa