Genom kamerans lins ser jag världen med nya ögon. Efter ett par kurser i fotografering så fotar jag numer nästan uteslutande manuellt med min Sony och min lånade Nikon, men jag har mycket kvar att lära. Framför allt när det gäller bildberättande. Välkommen hit!

#Blogg100/21 Nej, jag kämpar på...

Stretar mot ångesten, ångesten över att inte göra bra nog... Men av vilken anledning går jag kurser? Jo för att lära mig mer... Så nu är mina provbilder av stilleben inskickade. Skönt! Jag plåtade lite mer när jag kom hem med yngste sonen idag. Solen lyste för stunden och gav inspirerande ljus. Här är ett par av bilderna:

Ok, det blev tre... Men nu dags att sova. Ungarna är i säng och snart är det dags att gå upp igen. Det blir en hektisk dag i morgon också! 

Inlagt 2016-03-21 22:24 | Läst 994 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Du måste ta bort allt kring ditt motiv och absolut ha hela foten med på glasskålen.
På det igen.
Gun-Inger
lägg ett svart tyg eller annan färg som bakgrund
Att ha barn att sköta om och också förkovra sig själv är inte lätt! Kul att du kämpar på! Du fick till mycket fin röd färg på de röda tomaterna, de ser väldigt inbjudande ut. Men jag undrar lite som Gun-Inger, har du någon tanke med att inte hela stillebenet kommit med i bild? Varför har du fotat så nära eller skurit så tight? Någon tanke med det?
Jag brukar också försöka ha en enfärgad bakgrund när jag fotar stilleben och porträtt...då går blicken mot motivet när bakgrunden är neutral. Enhetlig bakgrund går ganska lätt att fixa med enfärgat tyg, fin gardin, enfärgad fondvägg...eller rulla ned filmduk om man har.

Ha en bra tisdag!
Tack för era kommentarer. Jag har en del att fundera över och kommer fortsätta utmana mig själv med olika stilar/genrer. Stilleben känns inte riktigt som min grej... men kul att testa. :-)

Nästa veckas fotoläxa är porträtt, med budskap. Hua.....

Hälsninar
Anne