Ännu en blogg

Ännu en blogg: Fotofestivalen Spegla

I helgen var jag på fotofestivalen Spegla i Norrköping. Vad kul det var! Och varför har ingen någonsin talat om för mig vilken intressant stad Norrköping är?

Å så festivalen.

Det var på Fotosidan jag läste om den och det klickade till direkt när jag såg att den skulle fokusera på fotoprojekt. Att jobba i projekt är det roligaste jag vet men också det svåraste att komma igång med. Och att hålla igång med.

Det var gott om bra föreläsningar, ett fullspäckat program, massvis med fotoböcker att bläddra i och ett minimum av tekniksnack.

Allt i en nästan familjär atmosfär, och gillade man inte den så fanns det så mycket annat fotorelaterat i stan dit man kunde dra: dokumentärfotosalongen på Arbetets museum och så pass många andra utställningar lite här och var att man knappt hann med allt man ville.

På bilderna ser det ut som om det var främst Modersskeppet som var där men så var det inte. Jag var bara för upptagen med annat för att fota så mycket. Ljuset var inte så fotovänligt heller.

En bra inspirationskälla, denna festival. Jag åkte hem och var så pass taggad att sambon fick bli mitt fotooffer idag. Lika ont om ljus där men där märker man skillnaden mellan min gamla Nikon D90 och den nyköpta D7200. Den senare har en betydligt större dynamiskt omfång känns det som. Jag behöver knappt dra in några högdagrar eller skuggor för att få tekning.

Har ni möjlighet att åka till Norrköping nästa höst så gör det. Både stan och festivalen är värda ett besök tycker jag.

Postat 2017-10-23 19:57 | Läst 1328 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera