Fotorelaterade betraktelser

Jesusljus över Stora Amundön

Där stod jag, med blicken mot sten och klippa, spanandes efter linjer, mönster, kompositioner. Uppslukad av fotografiskt tunnelseende, utan notis om världen utanför.

Ryggen mot solen – det var ju ändå jämnmulet, det hade det varit hela dagen.

Men så tittar jag upp, vänder mig om och möts av ett ljus som nästan får mig att tappa balansen. Kvalificerat jesusljus, för att tala fotospråk.

Naturligtvis befinner jag mig på helt fel ställe för att kunna göra någonting vettigt av situationen. Och jag inser att detta ljus hinner försvinna snabbare än jag förflyttar mig.

Som så många gånger förr fick jag inte bilden jag föreställt mig, utan någonting annat: en bild av ett förlorat ögonblick.

Inlagt 2013-05-05 22:21 | Läst 2353 ggr. | Permalink
Absolut inget fel på denna. Att ha en idé själv och inte kunna förverkliga den betyder inte att vi andra som ser bilden tycker den är sämre :) Vi är bara ledsna att vi inte var på plats själva. Var med om något liknande i vintras ute vid Särö västerskog men då var jag fokuserad på solnedgången och isen. När jag packade ihop och vände mig om såg jag hur solen, som nu var under horisonten, ändå, via himmel och moln, lyste upp klipporna jag haft bakom mig. Hur som helst, en fin bild vi får ta del av. /Frode
Svar från Billingen 2013-05-05 22:40
Tack Frode! Du har rätt, ibland måste man se till vad man faktiskt har fått på bild och inte tänka "om bara jag hade..."
Mycket fint ljus du fångade där Björn så det blev en riktigt njutbar bild!
Svar från Billingen 2013-05-06 07:52
Tackar, det var verkligen maffigt att se, inte minst efter en helgrå dag!
Tänkte säga ungefär det som Frode formulerat så bra å jag nöjer mig bara med och instämma. Jag vet ju inte vad du tänkt dig, bara att jag ser en vacker bild.
Svar från Billingen 2013-05-06 12:46
Det har nog att göra med att jag varit på platsen så många gånger och vet exakt var jag "borde" ha stått för en bild med en spännande förgrund. Tack för din kommentar, roligt att du tyckte om bilden!
Känner igen det där med en fantastisk bakgrund men inget "motiv" till hands. Nu tycker jag "jesusljuset" täcker bildytan så den kan stå för sig själv, men jag förstår din frustration. Mvh Mikael
Svar från Billingen 2013-05-06 20:29
Tack Mikael! Jag tog några bilder på enbart himlen också varav en blev rätt schysst. Men man vill gärna ha lite mer, lite bättre, ja du vet =)
Förlorat ljus?! Du har ju fångat en magnifik bonusbild med ett underbart ljus! Det blir sällan som man tänkt sig men det kan bli bra ändå!
//Barbro
Svar från Billingen 2013-05-07 08:26
Tack Barbro, det är som du säger - det kan bli bra ändå!