Bländare åtta

Fotorelaterade betraktelser

Jul i Nepal – istället för ett blogginlägg

Jag hade tänkt skriva ett blogginlägg. Ett riktigt inlägg om att resa. Hur resandet vidgar ens vyer, hur mötet med andra kulturer och levnadsförhållanden öppnar ögonen för saker i vår vardag vi tar för givet, hur främmande dofter och smaker påminner om vår sinnlighet, hur det känns när ens lungor fylls med Himalayas tunna luft…

Men nu är golvet i vardagsrummet täckt med prylar. Ullunderställ, vattenflaskor, fleecetröjor, dunjacka, pannlampa, ett monster till sovsäck, kamerautrustning och en massa annat man behöver för ett par veckors vandring i Nepal.

Jag har varken tid eller ro att fokusera på skrivande och reflektioner om att resa. Är allt under kontroll? Pass, pengar, biljetter? Kängorna impregnerade? Kamerabatterierna laddade? Får inte glömma att vattna blommor, rensa kylskåpet, slänga sopor, ringa de där telefonsamtalen.

Eftersom det hinner bli 2012 innan jag är tillbaka i Sverige kanske det räcker med ett blygsamt nyårslöfte: att berätta om resan i efterhand istället. Möjligen borde jag lova att bli en mer aktiv bloggare överhuvudtaget, för det har verkligen inte varit mycket till bloggskrivande att flagga med denna höst. Vi får se.

. . .

God jul & Gott nytt år!

Postat 2011-12-18 18:20 | Läst 3499 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera