Fotorelaterade betraktelser

Jul i Nepal – istället för ett blogginlägg

Jag hade tänkt skriva ett blogginlägg. Ett riktigt inlägg om att resa. Hur resandet vidgar ens vyer, hur mötet med andra kulturer och levnadsförhållanden öppnar ögonen för saker i vår vardag vi tar för givet, hur främmande dofter och smaker påminner om vår sinnlighet, hur det känns när ens lungor fylls med Himalayas tunna luft…

Men nu är golvet i vardagsrummet täckt med prylar. Ullunderställ, vattenflaskor, fleecetröjor, dunjacka, pannlampa, ett monster till sovsäck, kamerautrustning och en massa annat man behöver för ett par veckors vandring i Nepal.

Jag har varken tid eller ro att fokusera på skrivande och reflektioner om att resa. Är allt under kontroll? Pass, pengar, biljetter? Kängorna impregnerade? Kamerabatterierna laddade? Får inte glömma att vattna blommor, rensa kylskåpet, slänga sopor, ringa de där telefonsamtalen.

Eftersom det hinner bli 2012 innan jag är tillbaka i Sverige kanske det räcker med ett blygsamt nyårslöfte: att berätta om resan i efterhand istället. Möjligen borde jag lova att bli en mer aktiv bloggare överhuvudtaget, för det har verkligen inte varit mycket till bloggskrivande att flagga med denna höst. Vi får se.

. . .

God jul & Gott nytt år!

Inlagt 2011-12-18 18:20 | Läst 3511 ggr. | Permalink
Tack detsamma! Ser fram emot bilder och berättelser!
Svar från Billingen 2011-12-19 04:30
Tack Carlos!
Låter som att du får en spännande och fin resa. Som du skriver så är det utvecklande att se och uppleva andra delar av världen, både vad gäller kultur och landskap. Därför ser jag fram emot att se bilder från din resa.
Men tills dess....

God Jul & Gott Nytt År! //Peter-L
Svar från Billingen 2011-12-19 04:32
Tack Peter! Hoppas det blir något värt att visa. Ha en skön julhelg!
Nog är det nyttigt och roligt och lärorikt att möta andra miljöer, kulturer och människor. Förundransvärt nog finns det folk som tack vare sitt resande stärks i sin uppfattning om att allting utanför Sverige är konstigt och dåligt och tvivelaktigt... Men de gör ju inte heller sådana resor som du gör. Och andra sidan kan man få ut en hel del av ett vanligt chartermål bara man anstränger sig en smula och är intressserad av landet, naturen och de människor man möter där.
Skoj att få se dina bilder så småningom. På andra sidan årsskiftet lovar jag också att visa några bilder från ett resmål som jag snart ska till. Ett chartermål visst, men inte av den vanliga sorten, Jordanien. Andra gången gillt. Har för mig att du har klättrat där någonstans; Wadi Rum?
Trevlig resa, klätta försiktigt om det är även det du ska göra!
God Jul och Gott Nytt År!
Svar från Billingen 2011-12-19 04:30
Hej Rauni! Nej där har jag inte varit, men som klättrare känner jag väl till stället. Ser fram emot dina bilder! En god jul önskar jag dig med!
Väntar med stor spänning på bilderna från din resa .
Svar från Billingen 2012-01-04 15:01
Tack Bengt Ove! Har precis kommit hem, så nog är jag nyfiken på att tanka ner bilderna. Hoppas det blev nåt värt att visa =)
Hoppas att du hade haft en skön resa och ska bli kul att se bilder från resan. Berätta gärna också om resan :-)
Svar från Billingen 2012-01-12 08:30
Tack Mikael! Det kommer nog en blogg om resan så småningom. Jag måste bara ta mig ur förkylningsträsket först. Ha det bra!