Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Surfi´n safari...

Det blir många timmar varje dag för mig ute på nätet numera. I och för sig har det varit så sen jag kopplade upp mig första gången. Jag började arbeta med formgivning av webbsidor åt en IT/media byrå i slutet av 1995 då jag fortfarande drev min designfirma. Så min kontakt med internet började ganska tidigt. Senare (1996) blev jag anställd av företaget som deras AD/Grafiker och hade där det övergripande ansvaret för all deras grafiska produktion, både på papper på nätet. Och där ingick (nästan) i arbetsuppgiften att man skulle vara ständigt uppkopplad. Jag slutade där 2001.



Efter att i några år blivit försörjd av försäkringskassan är jag numera en glad pensionär som bestämmer själv över mina göranden mitt liv och min tid. Något matande av duvor i parken har jag ännu hunnit med.

När jag inte arbetar med mina bilder så snurrar jag alltså runt på nätet rätt mycket. Förutom besök på rena nyhets och faktasidor så har jag också ett gäng fotosidor som jag regelbundet återkommer till:

Lensculture  
The F-blog  
Micke Berg   
och nu också nystartade
591 photography blog   
samt några här på fotosidan
Bengan Björklund   
Affe Johansson  
Johan Ericson 
Mikael Good
Nils Bergqvist 

 



Sendan igår gästspelar jag med några av mina lite novemberaktigt ljussatta självporträtt hos Mr Urbano på 591 photography blog.

The king is alive...

Jag fortsätter röjningen i mitt arbetsrum och börjar så smått se ljuset längst bort tunneln. Hela tiden dyker det upp intressanta saker som stoppar upp arbetet. Bland annat dök den här boken upp som handlar om Elvis Presley och det svenska 50-talet skriven av journalisten Sten Berglind som inspirerade mig då (1977) till att göra nedanstående linoliumsnitt.





Odenplansgrillen


Panasonic Lumix DMC-LX3 f/2.4 1/50 sek ISO 125. 13 nov kl.14:13, 2008.



Översta bilden obehandlad direkt från kortet, den nedre hur mina ögon såg bilden. Sen vet jag inte riktigt om det jag gjort kan kallas bildjustering eller bildmanipulering.


Idag skall jag ta mig ut till fotomässan där jag hoppas på lite fina bildupplevelser.

Klick, klick!

Inlagt 2008-11-14 10:08 | Läst 8054 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Jag tycker nog att det är en justering, annars är jag själv en manipulatör...
Kul med bilderna på 591!
Jag tillhör ju dem som även följer ditt bloggande och kul att du även läser min.
Jag tycker också att den nedre bilder mer förmedlar stämningen som man upplever den och då är det inte manipulation enligt mig. Jag tycker att det gått lite troll i detta emellanåt, man upplever ju sällan verkligheten som urtvättat blaskig som bilderna blir om man inte justerar dom (oavsett sv/v eller färg). Jag kan till och med vända resonemanget och tycka att just dessa "direkt från skanner/minneskort" i så fall är mer manipulerade visavi verkligheten ;)
-affe
Mer drag i den undre,,,,det är vad det handlar om...heja
m berg
Det är klart hedrande att du listar min blogg i din uppräkning Bernt:) Jag kontrar med att din blogg är en av de mest se- och läsvärda här på Fotosidan, jag missar inte ett inlägg!

Det nedre fotot är tråkigt novemberrusk i mina ögon medan det övre känns lite mer hoppfullt vårigt! Jag tycker att digitalkamerorna har lite väl svårt för att återge färgerna på rätt sätt, det är ofta som jag får korrigera färgerna i efterhand i Photoshop eller Capture One för att få mer med verkligheten överenstämmande foton. När jag fotade med ljusbildsfilm och scannade in postiven var det däremot ytterst sällsynt att jag behövde färgkorrigera.

//Chasid