Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

JOGGAREN

som sprang ut ur dimman

Det är inte så ofta jag fotar i stående format, men här krävde motivet det...

-

.

Inlagt 2016-03-18 21:05 | Läst 1661 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Ser ut som han springer ut ur dimman :-)
Väldigt fokuserad verkar han
Och skärpan sitter
Svar från Lena Eriksson 2016-03-18 22:31
Jag ändrar bildtexten till; "ur dimman"... =)
TACK, trevlig helg!
Väldigt fint! Som du säger, den här bilden kräver nog ett stående format! Jag beskär ofta mina bilder, och jämför ofta om det ska vara traditionellt format eller stående, och väldigt ofta vinner det stående formatet har jag märkt! Och det har ofta med förgrunden eller bakgrunden att göra känns det som..
Hälsn!
Svar från Lena Eriksson 2016-03-18 22:37
Den här bilden blev tvärtemot hur man ska gatufota kom jag att tänka på...där tjatas det ju stup i kvarten om att gå nära... =)
Jag gillar inte det stående formatet här i bloggen så jag brukar undvika det. har man fler bilder tycker jag att de stående blir så dominerande om man vill ha in dem i full storlek.

TACK för kommentar, trevlig helg!
ehrsa 2016-03-18 23:25
Jag tycker också det är svårt med höjdformat här på bloggen, eftersom bilden blir så liten när man klickar på den och man egentligen vill se den i sin helhet.. En breddformatsbild blir ju större när man klickar på den, och fyller nästan ut datorns skärm! Gatufoto eller ej.. jag bryr mig inte! Bilden i sig får 'tala'.. är den bra så är den bra, det känner man direkt! En trevlig helg till dig också, hoppas det löste sig med tåget..
Hälsn!
Mycket snyggt och elegant i dimman!/ Björn T
Svar från Lena Eriksson 2016-03-20 19:10
Dimma förvandlar landskapet...
TACK Björn!
Kanske kom han också in från kylan? Fint fångat Lena. Dimman gör att han nästan ser ditplacerad ut. Stående format känns ofta lite för utdragna, om man behåller 2:3-formatet, och jag brukar därför beskära till 5:7-format, eller annat format som passar bättre.
Svar från Lena Eriksson 2016-03-20 19:13
På något sätt har det känts naturligt att hålla sig till det format man fotat i för min del, när man beskär. Enda undantag förstås om man vill ha en kvadrat. Men du gav mig en tanke...ska nog inte vara rädd att använda och testa andra format än 2:.3....
TACK för tips och kommentar!
Den tveksamme joggaren, han dröjer på stegen och dimman förstärker tveksamheten
Svar från Lena Eriksson 2016-03-20 19:16
Bättre väder finns väl att jogga i...?
(Han är garanterat ingen fotograf i alla fall.)

TACKAR!