** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

Bilder fångade i stunden

Jag tycker att det är väldigt spännande med alla dessa oplanerade ögonblicksbilder som kommer till. Som när jag är ute, på väg någonstans, och plötsligt ser spännande människor eller fina detaljer lite här och var och snabbt gör kameran redo och trycker av...

Många gånger är det just de bilderna som blir de bästa.

Sådana här oförutsedda ögonblicksbilder har man oftast inte så stor kontroll över heller, för allt går ju så fort...resultatet kan bli vad som helst...

Endock är det just dessa bilder som förvånar när jag plockar fram dem i datorn...och som jag många gånger blir jätteglad åt.

Jag är övertygad om att ju mer man fotograferar, ju mer tränas ögat och fototänket...och ju snabbare och säkrare kommer man att se att "det här kommer att bli en bra bild."

 

 

 

Och när man väl gillar en bild så kommer nästa dilemma

svartvitt eller i färg...

 

 

 

 

 

 

 

 ...och skall jag behålla bilden som den är

eller vill jag ha ett utsnitt...och var?

 

 

 

 

 

 

 

De här två bilderna är inte helt nya, men de är typiska infångade ögonblicksbilder som jag gillar. Gubben som sitter på bänken såg jag när jag skulle in och handla på det nya fina shoppingcentret och damerna korsade min väg när ja var på väg till en arbetskamrat.

 

 

Visst är det spännande att äga en kamera!

 

 

Hälsningar Lena.

Inlagt 2010-05-10 19:35 | Läst 1164 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Instämmer! Det är väl också det som är fotografins hjärta och storhet, att fånga dessa ögonblick, som man mer eller mindre är beredd att fånga. Ju mer man övar, ju mer "tur" har man att fånga bra bilder också....hihi.
Gillar dina bilder, mest den första och det är klart att den skall vara i svartvitt.

mvh
Lisa
Svar från Lena Eriksson 2010-05-10 20:28
Jag gillade verklige den blå versionen på gubben, sedan blev den lite tröttsam med allt det blå...då är det fina fisken att göra den svartvit!
Tackar för trevlig kommentar! MVH Lena