...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Järn och berg går visst inte alls ihop

För en gångs skull så åkte stativet fram. Tänkte försöka få lite flygbilder på den blyga bergfinken vid min stubbe. På med fjärrutlösaren så jag kunde sätta mig på rimligt avstånd och bara titta och klicka.

Aningen svårt att få till det, några bilder blev väl skapliga men väljer att visa denna serie där järnsparven och bergfinken kivas om vem som har rätt till all mat där på stubben.

Bilderna är beskurna och lite brusiga men det får ni ha överseende med.

-Nä, nä inga sparvar får komma hit !

-Förstår du ingenting !

-Hörru finken, nu är det jag som bestämmer !

-Det skall du nog få kämpa för !

-Hur gör vi nu då ?

Mera kamp ?

-Ha, det här gick ju utmärkt det, äntligen ensam !

En liten parentes:

( Jag satt alldeles bredvid den "vanliga" matningen så ingen skulle våga sig dit för då kunde jag inte koncentrera mig på vad som hände på stubben. Men vem tror ni struntade helt i att jag satt där, jo, den lilla stjärtmesen. Landade bara en halvmeter ifrån mig och pickade på sitt margarin och tittade på mig ibland.  )

Go´kväll !

  //  Ing-Marie

Inlagt 2017-04-24 21:10 | Läst 3532 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
He he, vilken 'fågelskatt' du har där emellanåt.. Har du nått objektiv som klarar en halv meters avstånd.. makron kanske.. Du får ställa kameran med självutlösare och ett vidvinkel där.. :-) Järnsparv och Bergfink.. det är rätt många år sedan nu..
Hälsn!
Svar från imse 59 2017-04-25 13:58
Ha, det skulle vara kul att få fota stjärtmes med makro :-)
Har tänkt testa med ett vidvinkel riktigt nära matningen någon gång, men har inte riktigt kommit till skott ännu. Det kan kanske bli rätt läckert.
ing-marie
Det kan inte bli mer spännande i fåglarnas värld än se dessa bilder..
Du kan du ....förstår du har det mysigt.
Fortsätt med det
Gun-Inger
Svar från imse 59 2017-04-25 13:59
Tänk att det kan vara så rogivande att sitta och titta på dessa.
Man glömmer både tid o rum.
Tack !
ing-marie
Jag saknar en del fåglar vid min skogsmatning. Stjärtmesar, järnsparvar och bergfinkar dyker aldrig upp i skogen. Jag får göra en matning vid någon sjökant så kanske man får fler arter.
Sten
Svar från imse 59 2017-04-25 14:02
Har du ingen möjlighet att mata på tomten ?
Jag stannade till vid bröderna Pettersons matning vid Långängarnas naturreservat i söndags, där var knappt en fågel fast det fanns gott om mat.
ing-marie
Sten Björklund 2017-04-25 14:10
För många år sedan hade vi stenknäck, steglits, bergfink, gråsiskor och t.o.m. gråspett på vår lilla tomt men med fyra katter så var det inte så lämpligt att fortsätta.
Sten
Som så ofta, så sker det bästa utanför bild....men vad gör det? En upplevelse att spara i hjärtat, där ligger det fint. Fin bildserie, här fungerade fjärrutlösare bra ju.
Svar från imse 59 2017-04-25 14:04
Ja, detta var jättekul, så spännande att kolla igenom vad som fastnat.
Men det bär iväg med bilder, min D500 är ju rätt snabb vid serietagning och så har man inte full koll när man sitter en bit ifrån.
ing-marie