En fotograferande sjömans ord och bilder.

Ett riktigt lyckat foto. En liten detalj bara....

Ett av mina gamla foton som jag har hittat när jag gått igenom samlingen med lite mer erfarna ögon. Det är åtta år sen jag tog fotot. På den tiden hade fotointresset precis börjat vakna och jag hade nog inte blick för att se vad som kan bli bra på bild, förmågan att titta efter bättre bildvinklar, placera huvudmotiven i rätt position och invänta rätt ögonblick. Märkliga saker som skärpedjup och exponeringskompensation hade jag aldrig hört talas om. Ibland blev det rätt bra ändå, mest tack vare automatiken i kameran och ren tur.

Fotot är taget i turkiska Pamukkale. Klipporna ser ut som bomull. Det turkiska ordet för bomull är pamuk, så jag är inte den första som gör den kopplingen.
Fotot är ju riktigt bra. Exponeringen är bra, skärpedjupet bra, kvinnan rätt placerad. Men varför, varför kunde jag inte ha väntat tills den för mig okända kvinna vände sig om och tittade ut över dalen? Nu ser hon bara jättefel ut i ett i övrigt bra foto.

Inlagt 2015-06-28 14:13 | Läst 2990 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Kul kort! Man undrar vad som väcker hennes nyfikenhet itanför bild till höger?! Skuggan från henne är också snygg. Hade man köonat bort henne kunde man trott att den kom från en flamingo..:-)
Svar från Mashavet 2015-06-29 09:52
Tack!
Vad jag kan minnas fanns inget speciellt till höger. Däremot fin utsikt till vänster. Troligen pratar hon med nån, eller kollar var ungarna är.
Kale på turkiska = kulle på svenska

Fin bild hur som helst!
Svar från Mashavet 2015-06-29 09:53
Aha, då kan jag ett ord till. Inte så olikt svenska om man tänker med lite fantasi.
Äsch - bomullen fortsätter väl ut åt höger och dom andra där uppe tittar åt höger! Kul bild.
Svar från Mashavet 2015-06-29 09:55
Jo, det fanns mycket bomullsliknande formationer där, men just partiet i bild är nog det finaste om jag minns rätt. Det är ju några år sen jag var där.