En fotograferande sjömans ord och bilder.

Hamam, turkiskt bad, turkisk ångbastu

Hamam är något jag verkligen gillar och besöker så ofta jag har tillfälle.

I varma sköna ångor blir man intvålad så man nästan försvinner i ett bubbelberg, tvättad, skrubbad och får (oftast) mycket bra massage. Efteråt känner man renare än någonsin annars och är mjuk och fin i hela kroppen. På de mer traditionella hamamen är det en herravdelning och en damavdelning, men ibland är det blandat.
Ofta är det också en intressant upplevelse att få se själva byggnaden och den fantastiska inredningen, men då ska det helst vara ett gammalt anrikt hamam.

Jag har besökt flera olika hamam i Side, Alanya, Istanbul och faktiskt Stockholm. Det allra bästa var nog Cağaloğlu Hamam i Istanbul. Det är troligen väldens mest kända och har förutom av mig besöks av en lång rad kändisar. Franz Liszt, Florence Nightingale, Tony Curtis, Jenson Button, Kate Moss och John Travolta är bara några namn från deras gästlista. De har också en väldigt fin hemsida. Kolla den!
Det hamam jag har besökt i Stockholm ligger på Lidingö och heter Blue Hamam. Ett riktigt bra hamam trots den i sammanhanget märkliga adressen.

Kameran som använts är min vattentäta lilla Pentax.


Här ligger jag intvålad i ett hamam i Side.


I Alanya.


Har man tur blir man tvättad och masserad av en snygg tjej. Side.

Inlagt 2015-07-06 16:23 | Läst 3125 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver