Från Mashavet och andra vatten

En fotograferande sjömans ord och bilder.

Canon/Nikon - Volvo/SAAB

Jämförelsen kanske inte är så tokig. Canon och Nikon är väl det som "alla ska ha". Ungefär som Volvo och SAAB.

Jag har en Honda Civic, 2 st Buick Regal och en NV JB motorcykel.
Ingen Volvo eller SAAB.

Jag har Pentax Optio W90, K200D och en K-5.
Ingen Canon eller Nikon.

Nu var det inte bara för att jag vägrar ha sånt som "alla ska ha" som gör att jag har köpt Pentaxkameror. Däremot är det nog det som gör att jag vägrar Volvo och SAAB. Säkert ganska bra bilar, men f-n så tråkigt att ha nästan lika som alla andra. Om jag någonsin kommer att köpa en Volvo blir det nog en Amazon eller P1800. Absolut ingen modell som "alla ska ha"!

Postat 2011-07-09 19:24 | Läst 3129 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Tomten har varit här

På sommaren åker han inte med renar. Sommarfordonet har också horn, ett posthorn.

Jag fick min K-5:a i går. Sitter när jag kommer åt och läser handbok för att lära mig allt nytt som inte fanns på min gamla K200D.
Jag har hittills bara tagit fyra foton med nykomlingen. Mest för att känna på lite. Det första jag reagerade på var faktiskt ljudet. Väldigt annorlunda än gamlingen. Mer diskret. Annars känns den ganska bekant, inte allt för olik min gamla, om än med många nya knappar, rattar och finesser.
Vi ska nog bli bra kompisar med tiden, jag och K-5:an.

De allra första bilderna med K-5:an.

På tal om tomten:  Vid de här båtarna, (Elfdalen, Gerdt och Göran) brukade för ligga en ångbåt med namn Tomten. Tyvärr numera såld från Mashavet till annat vatten. Med andra ord - Tomten har varit här.

Postat 2011-07-06 17:53 | Läst 2394 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Oförstående närstående

Antar att jag inte är ensam om problemet... ett totalt oförstående från närstående när man anser sig behöva lite uppgradering i utrustningen.

Jag köpte nyligen ett fast, ljusstarkt ojektiv. Tyckte jag kände att jag behövde ett sånt. Jag har äntligen insett nackdelarna med de billiga zoomobjektiv som finns i kameraväskan sen tidigare.
- "Du bara köper och köper. Vad ska du med det där till, du har ju flera stycken såna..?" Jag försöker förklara skillnaden mellan de objektiv jag har sen tidigare och det nyinköpta. Går inte. Inte för att människan är extremt dum, utan för att viljan att förstå inte finns. En kamera är en kamera. Punkt! (Kamera och objektiv är ungefär samma sak enligt hennes sätt att se på saken.) Möjligen kan kameror indelas i digitala och "såna där gamla som tog riktiga bilder".

Nu vill jag uppgradera från från instegskameran jag har haft i flera år till en lite mer avancerad. En Pentax K-5 ska alltså beställas. Jag fick se att det finns en silverfärgad variant av den. Läckert, vill ha! Men... om jag nu har en svart K200D och beställer en silverfärgad K-5. Det blir ju väldigt uppebart att jag har köpt en ny kamera. Lite onödigt. Fast å andra sidan, om hon ändå upptäcker att jag har köpt en ny kamera är det nog lättare att få henne att inse behovet av en silvrig när jag redan har en svart. Två svarta kameror måste ju vara ett säkert tecken på att man är en shoppaholic i hennes väld. Hm...? Problemet löste sig genom att jag inte hittar någon silverfärgad att beställa.
Ska alltså beställa en svart. Snart... i morgon... eller på söndag...

Postat 2011-06-17 21:02 | Läst 1710 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4