Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

2

Från 6 Oktober, känns avlägset nu när löven rasslar ner, 5 grader kallt i natt och mycket avvikande väder. Har bott här i 37 år och aldrig sett högt vattenstånd på hösten, men nu är det väldigt högt, staden här ligger ju under havsnivå. Sjön har stigit till nivåer som endast ses normalt på våren då snösmältning och regn får hela Småländska höglandet att tömma sig i sjön här. Stadens styrande fortsätter bygga i sankmarkerna och jag kliar mig i huvudet. Men nu över till bilderna, trollsländor.   

   Värmer sig på ett blad      porträtt en face eller vilande helikopter      mer morgonvärme      platt ansikte och hängiga ögon, så kan man känna sig på morgonen        här syns kamouflaget tydligt, de kan vara svåra att upptäcka       motor och kontrollenhet       till sist smög en pytteliten fluga in.   

Inlagt 2017-10-31 09:45 | Läst 1694 ggr. | Permalink
I en del arabländer bygger de ute i havet, så vem vet det kanske funkar i sankmarkerna också. Men undrar om det är så lämpligt ändå.
Trollsländan har fått en litet extra plats i mitt hjärta. Fint kamouflage den har och nära fina bilder har du.
Svar från Vibybo 2017-10-31 13:10
Tack Margareta, vem vet något om framtiden, själv är jag glad att få leva för stunden. Såg ett program från Holland med flytande hus. Trollsländor är stora och vackra, men kan vara ack så svåra att upptäcka.
Roligt med lite närbilder på insekter och natur! Vattnet har återställts ganska bra enligt metrologerna!
Svar från Vibybo 2017-10-31 17:44
Tack Dan! Natur är alltid kul. Vad meteorologerna säger vet jag ej, jag kan bara berätta vad jag själv ser, det räcker för mig. Men grundvattnet är nog påfyllt, det skulle jag tro.
Vilka fina närbilder på sländor Jag gillar bild 4 och den sista med flugan Ha en bra kväll Gert
Svar från Vibybo 2017-10-31 20:09
Tack Gert, de satt snällt stilla och laddade sol. Kul att höra av dig.
Mycket fina detaljer på sländorna och alltid lika roligt att se dem även om de har lyst med sin frånvaro hos mig.
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2017-10-31 20:09
Tack Stig, de är nog borta här nu också, vi hade minus 5 i natt.
Hej Stefan.
Fænomenale macro billeder !!!
Vi havde også stormflod i Danmark, men slap nogenlunde heldigt her i Roskilde. Den lille by Jyllinge lidt nord for Roskilde blev ramt igen - 4 . gang i løbet af de sidste 5 år. De har nu ventet på digesikring i de sidste 2 år. I Roskilde har man etableret diger på noget af kyststrækningen.
Hav en god aften.
//Erik//
Svar från Vibybo 2017-10-31 20:14
Tack Erik, Jyllinge 10 000 invånare, det är många människor. Nog bäst de gör något för att säkra området, det kostar nog mindre att säkra det än att få husen förstörda.
Mycket fina och detaljerade bilder. De ser verkligen mycket helikopterlika ut, åtminstone för mej som inte kan något om helikoptrar. Fem grader kallt hade inte ens vi i morse, men lite frost var det nog.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2017-10-31 22:37
Tack Lena, den skånska vintern kan variera väldigt. Trollsländornas flygförmåga är fantastisk, där finns mycket att fundera över.
Fina bilder på sländorna! Dom är speciella på något sätt.. Tycker just den här helikoptermodellen är extremt lik sländorna.. https://www.google.se/search?q=Sikorsky+S-64+Skycrane&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi89NTI5JvXAhVFSZoKHfDXAmAQ_AUICigB&biw=1280&bih=647
Hälsn!
Svar från Vibybo 2017-10-31 22:42
Tack Jan, den där Sikorskymodellen är en verkligt fantastisk sak att kunna lyfta, har sett TV program om dem när de transporterar timmer i avlägsna bergiga skogar. Och visst är de lika sländor när de är helt avklädda, men mycket långsammare i manövereringen.