Stefans bilder

Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

739

I dag blir det några storspovar, har lite bråttom, det blir snabbpublicering.      

                                   

Postat 2018-06-12 10:54 | Läst 1878 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

738

I dag blir det gamla bilar tillverkade i USA huvudsakligen, en förskräckligt lång rad bilder. Cruising är temat, nöjesåkning på svenska. Men bilderna visar människorna också, minst lika intressant.     

   Startkö         Så var vi i gång                Flickorna ökar varje år, kul!        Fartens tjusning        Ett familjenöje              Flaggan i topp            tillbaka, många människor att se på       Southfork Ranch?         För anglofila svenskar. I dag är Anglian (engelskt namn!!!) veteran, när det var bruksfordon i min ungdom kallades de Ford Vinglia.        En underbart blå Chevrolet BelAir hade denna läckra inredning           med havsblå atmosfär.         Sedan finns de som inte putsar, inget fjäsk. Bland motorcyklar kallas det ratbike, vet inget namn för bilar.     Så kan det kännas ibland.      

Postat 2018-06-11 09:54 | Läst 2021 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

737

Nu blir det lite högst blandat, några av de bilder jag tagit de sista dagarna, högst aktuellt. Utvalt lite kors och tvärs i högen.       

   Startar med en vild ros, doftar fint.         Sen hem i trädgården, en kryddoftande vit pion         en liten kornvallmo, tål att ses på även om folk räknar dem som ogräs, och så får de stå hemma        detta här under, kan ni gissa?  Det är en blomma, ganska vanlig, men inte vid denna årstiden. Julrosens ( RÄTTELSE - julstjärna heter det säger frun, säljs till jul) blomma, så liten.         Sedan brer getramsen ut sig i rabatterna, de här får mumsa på den bäst de vill, de gör jobbet fint och nu får vegetationen under plötsligt sol igen.          Denne lille krabat sprang iväg över vattenkannan         och sen satte jag upp en holk här för ett par veckor sedan, och redan har en Doris byggt ovanpå den, samt lagt sig. Vi får hålla tummarna att de lyckas med häckningen i år.        Hämplingungarna är utflugna, byggde i buxbombusken        Denna tärna tog en fisk snabbt och tveklöst, men är det fisktärna?         Sedan hade det kläckts en ny omgång trollsländor, de verkar turas om arterna att komma i omgångar. Denna gång var det bruna med gröna ögon. Kan inte artbestämma. Men fördelen med denna art är att de plötsligt någon gång kan stå still ett par sekunder, Och då gäller det att vara kvick. 9-punkters autofokus 1/640 sek         här 1/2000 sek som fryser vingarna        Till sist en blöt liten en med mat till ungarna. Med tanke på att detta var e.m och långvarig torka, så måste den funnit larverna i vattenbrynet. Vet inte vad det ser ut som denna tufs, vilken sångare det är , lövsångare?????    

Postat 2018-06-10 19:41 | Läst 3151 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

736

Hemarbete i dag igen, inget direkt foto i dag heller, men det gör inget. Gick in i mappen "20/5" och valde slumpvis 10 bilder ur högen. Så här blev det:    

   Startar med harkranken som är så vanlig, kan inte skilja på arterna.       Smörblomma med gäst       Upp och ner, spetsen på ett grässtrå        Trollsländeporträtt         Här var det riktigt tidigt         lite senare        ännu senare        Men här var det väldigt tidigt igen, inte mycket kontrast eller färg, lite dis,  det är nu rådjuren är ute och betar på fälten.  Kl 04.30 i Maj, 1/100 sek och ISO 6400.         Familjen gås vallar sina skyddslingar i soluppgången          Till sist en ilsken rödbena - "stick härifrån dumma fotograf"  och det gjorde jag efter några bilder. Solen just över horisonten.    

Postat 2018-06-09 13:57 | Läst 2197 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

735

I dag blir det motorcyklar. Inte för att jag har kvar någon men de är kul att se på. En tanke på inköp brukar falla på några saker 1) förvaring 2 ) tid och ork att köra och underhålla samt 3) då och då är jag inte inte medicinskt kapabel att köra. Men små drömmar smyger upp ibland.      

  Denna Monark har en engelsk Blackburne motor, ett mycket ovanligt exemplar.        En BSA från den tiden en scrambler såg ut som en scrambler.       Starten för allmänhetens mobolitet, sedan kom riktiga mopeder. Folk kunde både komma till jobbet och sprida gener på helgerna. Detta mellanting cykel/moped har en motor monterad vid bakhjulet, remdrift.       En mer modern variant med lös motor som kan sättas på cyklar och driva på framhjulet via applicerad gummirulle. Och så slipper hunden dra.       Sen kom de stora grabbarna.        De hade liknande intressen.       Knucklehead, ett givet val för de grabbarna. Men varför verkar det vara obligatoriskt att inte ha kåpa på drivremmen? Inga utsvängda jeans här inte.        från andra hållet      Välskött och vacker, ganska ny dessutom stod den i veteranraden.       Men denna var gammal, också Triumph men 650, äkta veteran.        I Japan kan de också framställ något för de som uppskattar det vackra.        Men detta härunder, det är en bilmotor.   

Postat 2018-06-08 15:46 | Läst 2403 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera
1 2 Nästa