Stefans bilder

Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Nej, inga bilder.

Nu har antibiotikan hjälpt, febern är borta. Lagom till det kommer familjen från Kalix, vi träffas sällan på grund av det geografiska avståndet. Så kamerorna får ligga, jag ägnar mig åt människorna nu. 

Ute idag blommar syrenen, andra dagen då det är varmare ute än inne. Shorts och kortärmat gäller, och solhatt. Tog en liten cykeltur med lillgrabben, en runda på ett par km utanför byn. Från att snösmältningen just börjat där han bor till cykelturen i dag, var det stor skillnad. Runt oss över allt sjöng näktergalar, storken flög alldeles nära, svarttärnor for omkring, gökarna hade fullt upp, visade sig tydligt. Ängsblommor och grodor. Hela den andra konserten av småfåglar. Klätterträden. Och så fann han ett myrlejon, vi såg rådjursspår (med kid!) som passerat vägen. Sedan satte vi fröer i grönsakslandet, visst är det skillnad på klimatet i vårt avlånga land!

Postat 2017-05-18 16:29 | Läst 1905 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Både blommor och fåglar samtidigt!

Bilderna är tagna för någon vecka sedan eller så. Praktiskt med lite bilder i lager.  

 Häggen har blommat ett tag nu, så väldoftande. Bilden tagen så nära, att det inte ser ut som en hägg, för normalt ser man ju trädet på lite avstånd.      Maskrosen blommar som bäst nu, här i en lite ovanlig vinkel, omväxling förnöjer.   Slån ser ut som stora vita kuddar i kanten av öppna fält, pryder landskapet. Denna bild är också tagen i ovanlig vinkel, slån kan se ut så här också. Det latinska namnet Prunus spinosa är passande, spina är torn, och busken har ju tornar som är betydligt elakare än taggar. En torn är ett spetsigt utskott från veden, en tagg är ett utskott från barken.     Tulpanerna blommar ännu ett par dagar.      Ärtsångaren ska få visa upp sig här nu. Profilbild.     Framifrån.     Underifrån sjungande.      En till profil. Det gula är pollen kring näbbroten.   

Postat 2017-05-17 19:34 | Läst 2418 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Fåglar från igår

Tog några fågelbilder i går, hade kameran med 200 mm optik liggande framme, om i fall det skulle dyka upp något som satt kvar. Fönsterfoto går fint när man inte är pigg.   

 En fågel i gruppen "grågröna spolformade", kanske det är en gransångare. Den är betydligt mindre än en pilfink i vart fall. Plockade insekter från mina rosor, tog med bilden för jag tycker näbben blev lyckad på bild. Det var riktigt mulet, och det är svårt att få de där tydliga kontrasterna då.     Här syns den tydligt, tror den häckar i trädgården.     Herr Fasan tog ett sandbad i min såbädd, jag var tvungen att gå ut och säga till honom. Han har den där lite skyldiga blicken.     Koltrasthannen satt högst upp i äppelträdet, gjorde sig fin.     Poserade sedan lite. Det är ett gammaldags matäppelträd som överlever många generationer människor, om ingen hugger ner det.     Sädesärlan, lite blyg för fotografen.   

Postat 2017-05-17 09:55 | Läst 2079 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Betagande Bild Behandlade Blommor

Det går inte att göra så mycket med feber, så jag gick ut på gräset och tog några bilder på blommor, lekte sedan med bildbehandlingsprogram. Blombilder blir ju gärna väldigt skarpa i färger och kontraster, så jag försökte tona ner dem lite. Kanske febern som gör det att jag ogillar skarpa färger och ljud, men så här blev de i vart fall.   

 Först  en vit tulpan av den vanliga sorten, där snart alla är överblommade i värmen.      Sedan någon fransig sak.      Papegojtulpaner heter de andra här, blommar som bäst nu.          Till sist clematis "Georg".   Något vinjetterad för att se intressantare ut.  

Postat 2017-05-16 20:43 | Läst 3227 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Sumpskog och vårkänsla

Så har jag börjat komma på benen alltmer, temperaturen sjunker. De här bilderna är tagna för någon vecka sedan , eller två. Jag hade cyklat till tandläkaren, och stannade till i ett skogsparti på vägen hem, skönt att kliva av cykeln och se sig om, ta några bilder. Hade bara min Panasonic TZ 80 i fickan, det är bekvämt. Bilderna från den går utmärkt till vardagsbruk och webbpublicering. Att förstora upp och leta detaljer eller beundra det dynamiska omfånget, det är inte riktigt att förvänta från en 1/2,3" sensor. Men jag gillar den kameran mer och mer. Vädret var den dagen kallt och omväxlande sol - mulet.     

  Sumpskogen ja, den kan vara ganska fin att se på, i detta fall från en spång som kommunen vänligen placerat där så folk kan komma fram.     Yta, botten och himmel.   Speglad skog, att reflektera över.      Plötsligt satt den rakt över huvudet, ekorren som håller till där. Var jag en besökare med nötter i fickan? Nä, bäst att dra vidare. Är själv förvånad att det blev en bild. Tagen upp mot mulen himmel, motvarande 720mm brännvidd, och på RAW bilden var ekorren svart rakt över. Efter framkallning blev det så här, inte bra, men det syns ju tydligt vad det är.    Speglad skog.       Det växer precis som det vill här.     Väl hemma igen var det sol i trädgården, en bibild kan jag bistå med.     En humla surrade     men om detta är bi eller humla vet jag inta. De här bilderna på blommor och insekter togs med Tamron på 600mm bländare 8. Det fungerar lite som makro också, närapå i vart fall. 

Postat 2017-05-16 10:09 | Läst 2328 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
1 2 3 ... 4 Nästa