Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

584 - tillbaka till 1 Juli

Har tagit lite mörkerbilder i staden, men de får vänta, inte klar med dem ännu. Så i väntetiden blir det fler insekter ur det stora lagret.  

   Min vän utomjordingen      Dagg på ögat     De här myrliknande figurerna jagade varandra med en väldig fart, riktigt svårfångade var de denna regniga dag minns jag ännu.      Det oförmodade mötet med en bärfis i Gråboskogen       Ännu en blomfluga med guldglans      Rakt uppåner. Fina vingar, lite kraftigare ben och grön nos skiljer den lite från de andra blomflugorna.     Ett rejält öga kan vara bra att ha.   

Inlagt 2017-12-11 16:26 | Läst 2335 ggr. | Permalink
Riktigt fina o intressanta insektsbilder, man tänker inte på vilken variation det är förrän man kommer så här nära, fint! Hälsn, LO
Svar från Vibybo 2017-12-11 16:56
Tack!
Det är kul att kolla detaljer, har funnit att variationen är helt otroligt stor.
Gillar dina närbilder på både flugor och blommor, Blomflugan ned sina jätteögon är praktfull, men alla bilder är kanonfina.
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2017-12-11 17:51
Tack Stig, det är spännande för mig att se på insekter, finns mycket att fundera på där.
Det här känns långt borta nu när snön vräker ner. Fina detaljer och färger. Utomjordingen ser särskilt intressant ut. Insekter är djur som jag kan väldigt lite om men de är kul att titta på.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2017-12-12 07:42
Tack Lena, det är faktiskt rent märkvärdigt vad lite vi kan om dem med tanke på deras antal, betydelse och dess oerhörda variation. Här har det regnat hela kvällen och natten, det är jag nöjd med, för skotta blötsnö har jag aldrig gillat, sitter som klister i skoveln, och väger bly.