Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

664 - Djurrödsbäcken

Tog en liten promenad längs med Djurrödsbäcken, det blev många bilder. Den rinner lugnt genom lövskog, och mynnar ut i Vramsån. Här ska finnas öringar (och kungsfiskare) och kräftor, enligt uppgift även Näcken, Bäckahästen och Skogsnuan. I Wikipedia finns en annan intressant uppgift om bäcken   https://sv.wikipedia.org/wiki/Djurröd  .     

   Bäcken skulle jag nog kalla lagom stor.       Och om jag böjer mig lite och tar bilder ur låg vinkel kan jag göra vardagen lite mer dramatisk, men ändå behaglig.      Ännu lägre. Sen fick jag syn på någon småfågel som flög bland riset, med lite tur skulle den komma i min riktning, och det gjorde den nästan.         Tog några steg och där satt den, rödhake var det. Det borde jag förstått, den flög lite för högt för gärdsmyg.       Tog några bilder med handskarna på, kylan var bitande, att hålla ett metallhus i en timme går inte utan handskar, fingrarna värkte ändå. Men handskar och många knappar kan leda till nya sorters bilder, helt ofrivilligt.       Plötsligt var vitbalansen glödljus, det tror jag den lilla symbolen i sökaren föreställde och bilderna blev blå. Men då ser det ju vintrigt ut! Så det fick vara, ändra på knappar och fågeln är borta. Så det fick bli kallblå vinter och endast fågeln fick värme och färg i Lightroom. Den kunde behöva det.       Kvick var den.      Ständig rörelse.        Men till sist poserade den innan den försvann längs med bäcken.   

Inlagt 2018-03-02 10:52 | Läst 2256 ggr. | Permalink
Jo jag gick också längs en bäck idag. Många fina bilder, gillar faktiskt den första blå, ibland så kan ett fel bli något bra :). Det är irriterande det där med knappar, borde finnas något sätt som spärrar alla knappar man inte vill ändra. Har flera gånger ändrat vitbalans och även bytt format (jpg, raw), förstår inte varför man ska ha just dem så enkelt att ändra
Svar från Vibybo 2018-03-02 16:25
Tack! Jag har skrivit till Panasonic Sverige om detta, lämnade ett förslag om svåråtkomlig låsknapp för inställningar, det borde ju inte vara så svårt. De skickade det vidare till Panasonics utvecklare.
Oh, rödhaken är väl för fin !
Den gjorde sig bra i den blå miljön tycker jag.
ing-marie
Svar från Vibybo 2018-03-02 19:47
Tack! Det såg ju vintrigare ut med blått, och kontrasterade mot fågeln.
Porlande bäck verkar hoppfullt. Nu vill vi ha vår!
Fina bilder.
Eva
Svar från Vibybo 2018-03-02 21:26
Tack Eva, den var fin att ta bilder på, men mest istäckt så kungsfiskaren hade flytt fältet.
Kul med bilderna på Djurrödsbäcken. Jag har väl typ 7 km till Djurröd, så det är nog ett underskattat mål för mig. Rödhaken har du fångat fint! De blå bilderna andas verkligen kyla.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Vibybo 2018-03-03 08:55
Tack Bjarne, är nog ofta hemmablind själv, gräv där du står heter det ju.
Hej Stefan.
Fin serie som sædvanlig.
Jeg falder for det sidste - den forkert WB giver det ekstra til billedet denne gang. Den blå tone giver indtryk af virkelig kulde og Rødhalsen som sidder og skutter sig.
Med venlig hilsen fra Erik.
Svar från Vibybo 2018-03-03 13:16
Tack Erik, ibland blir det fel men ändå rätt.
Fint och mäktigt perspektiv i första bilden och härligt rödhakebilder..
Mv/Gunte..
Svar från Vibybo 2018-03-04 16:58
Tack Gunte!