Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

686 - Larus Ridibundus flyger i luften

Eftersom det blev skrattmås en dag till, så fick ju rubriken skruvas lite. I går stod de, idag är det flygande skrattmåsar för hela slanten. Har gjort spaning efter våren i går och i dag, men formen är inte så bra, det blev att ta sig närliggande plats och där utöva stående spaning. Ett säkert vårtecken är att jag såg 2 fågelskådare idag. Isen på stillastående vatten ligger obruten, medan på åkrarna har mycket is smält i solen, krävs nog höga stövlar att gå i den tunna leran. Det skall ju vara sydlig vind nu i 2 dagar, kanske en del fågel passar på då.     

                                                      

Inlagt 2018-03-23 14:22 | Läst 947 ggr. | Permalink
Jo fågelskådare kan ju vara ett bra vårtecken. Det går ju annars väldigt trögt, hade hoppas med värme till påsk men det ser ju kört ut, det kan ju t.o.m komma mer snö i nästa vecka. Men efter påsk hade jag nog tänk ta en tur till pulken för att få en trana, det borde ju vara ett vårtecken, men förra året så gjorde jag den turen den 15/3. Fina måsbilder igen, tycker de med lite sol på slutet ser inte så blå ut som de första i mer skugga, kanske går det att ljusa eller värma upp de första något utan att de blir utfrätta?
Svar från Vibybo 2018-03-23 16:06
Tack Peter, det går trögt, inget nytt idag artmässigt. Solen värmer så mycket nu att den tar isen förr eller senare. Kanske tranorna blir 15/4 i år? Bilderna mina försöket jag få som jag upllevde dem. I början på timmen jag tog måsbilderna i lite yrsnö, kall vind och mulet, ville ha fram det. Och i slutet med sista bilden kom sol och värme. Ligger med feber, men det går att göra lite liggande också.
Härligt med alla måsar. Kompositionsmässigt gillar jag fjärde och sista mest.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Vibybo 2018-03-24 09:59
Tack Bjarne, måsar är ett bra objekt att fotografera. Denna omgång var en test för att se om kameran klarade flygande fågel mot orolig bakgrund i dåligt väder, och det gjorde den.