Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

699 - Fåglar 4 April

Har spanat ute idag, men det var mest mulet och kraftig kall vind. Inte mycket att se vid havet, och på ängarna tryckte fåglarna. Där var många storspovar, även rödspov, och rödbenan har jag hört sedan en vecka. I går var det trädgårdspyssel, en perfekt dag att sitta ute i pauserna med te och en bra bok , 22 grader i skuggan och nästan vindstilla. Det får bli bilder som är veckogamla tills jag gjort i ordning de nya.         

Startar med  rödhakens sång, som klart porlande källvatten tycker jag, men andra skulle nog ha en annan åsikt.                   Gärdsmygen såg upp från bestyren ett par sekunder och försvann sedan ned i undervegetationen.      Rödstjärtens hona på sin vanliga häckningsplats, hannen ville inte visa sig offentligt. Det brukade han göra förr om åren, kanske är han utbytt.         Viggparad        utspridd vigg      Goddag, hur mås det?      Typisk miljöbild för tofsvipa       Grågåsen          kan också bada       

 

Inlagt 2018-04-10 15:03 | Läst 515 ggr. | Permalink
Riktigt bra bilder på rödhaken. Den häckar i den skog jag brukar besöka men ändå har jag dåligt med bilder på den. Kom ihåg några tillfällen förra året när jag var på hundpromenad. Hade rödhakar på någon meters avstånd men ingen kamera. Nu börjar sol visa sig även här så jag hoppas det blir fart få fåglarna.
Sten
Svar från Vibybo 2018-04-10 15:40
Tack Sten, fågel nära men ingen kamera är väl bekant. Kunde fått fin bild på rödspoven i dag, men det tar så lång tid att ställa elcykeln och få upp kameran att det mesta hinner försvinna, det gäller att ha kameran beredd.
Jättefina de första på Rödhaken!
Svar från Vibybo 2018-04-10 15:56
Tack så mycket Dan!
Fina på rödhaken. Gillade också Viggparaden. Rödstjärt har jag inte sett än, det är en jag vill ha på bild någon gång
Svar från Vibybo 2018-04-10 16:00
Tack Peter, rödstjärten har också häckat i trädgården några år, får se om den kommer åter. Såg förresten de första vitkindade i dag.
Några av dessa fåglar har jag sett i mina trakter också, kikade ut genom köksfönstret i går och upptäckte att där satt två rödhakar och mumsade i sig av mitt hemkörda fågelgodis. Så kul att de gillade det och att de har kommit tillbaka.
Fint att se dina bilder.
Svar från Vibybo 2018-04-10 16:04
Tack Margareta. Rödhaken är en favorit i trädgården hela året. Förr hade jag en ovanligt klok katta som med förtjusning klämde ner sparvar som mellanmål. Jag tog henne i famnen, pekade på rödhaken, och meddelade ett absolut fångstförbud. Kattan förstod det och tog heller ingen.
Fina bilder ! Rödhaken är ju bara för söt med sina vackra ögon.
Blev så glad i morse när jag drog upp persiennerna kl 5.30, då såg jag den första rödhaken för i år sitta i snön vid matningen.
ing-marie
Svar från Vibybo 2018-04-10 20:11
Tack Ing-Marie, det är en fågel som ger glädje till människorna.
Fina bilder på Rödhake! Fick själv bra bilder på sjungande Rödhake idag, dom exponerar sig hyfsat bra nu när dom sjunger, till skillnad mot andra årstider.. Har hört dom under hela dagen från morgon till kväller.. Däremot är jag tveksam till din hona Rödstjärt.. tycker inte den liknar en sån.. fågeln i bild här har ett 'ögonbrynsstreck' som jag inte hittar hos hona Rödstjärt.. men för den skull så vet jag inte vad det skulle kunna vara istället.. Gransångare kanske? Sångarna ÄR svåra!
Hälsn!
Svar från Vibybo 2018-04-10 20:24
Håller med om att den inte ser helt typisk ut, den som häckat utanför mitt fönster har varit mörkare med typisk teckning, och gransångaren är ju tidig att komma. så visst kan du ha alldeles rätt. Jag drog kanske fel slutsats, men den höll sig nära hannen och på den vanliga boplatsen. Det som avgjorde rödstjärt var det typiska rörelsemönstret på stjärtfjädrarna på ett sätt som jag bara rödstjärt gör. Tack!
Mycket fina bilder Stefan :)
Rödhaken är alltid fin och roliga att fota, trevliga bilder på blommorna, dom börjar visa sig häromkring nu också :)
Mvh
Fredrik
Svar från Vibybo 2018-04-12 14:07
Tack Fredrik, tagit lite bilder på den i dag, de andra fåglarna hukade sig i vinden eller hade blåst bort.