Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

718

Hade lite bilder liggande från 1 Maj, så det får bli dem. Tagit 589 bilder i dag på några timmar, det var väl i ren glädje, har inte varit ute på några dagar, men kunde ut ett par timmar i gryningen efter att ha tryckt i mej några värktabletter i natt.  Det var det värt, för morgonen i dag var helt fantastisk. Blev 150 bilder kvar att framkalla efter förstasorteringen, och blir väl 50 efter sortering sen kan jag tro. Men nu till 1 Maj!   

 Startar  i trädgården med persikoblom          Sen ut i sumpskogen vilket går mycket lättare nu när vattnet sjunkit         Det mesta ser ut så här, helt oframkomligt.       En ringduva passerade       och jag passerade under kärrhökens bo, här ruvar den. Det är lite märkligt, för närapå varje gång jag sett på ormvråkens eller kärrhökens bo, så ligger fågeln och ruvar i rak nordsydlig riktning med huvudet åt norr.      Kabblekan lyser på långt håll       och där uppe satt en lövsångare                Storken landade, och av beteendet att döma var det en av långflyttarna, de är skyggare.       Grågässen finns lite var som under hela året.    

Inlagt 2018-05-20 19:38 | Läst 1199 ggr. | Permalink
Hej Stefan.
Jeg kender til det med at få fotograferet en hel masse, når man endelig kan komme ud. Jeg har ikke været ude siden den 16. maj og er nu løbet "tør" for fotos. Regner med at komme lidt ud i morgen (21.)
Nummer 2 er bare så smukt.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Vibybo 2018-05-21 07:50
Tack Erik, det är persikoträdet "Riga" på bild nr 2, har den sorten också för den är så tålig mot svampsjukdomar. Det blir nog lagom varmt och bra väder när du skall ut i dag, det kan bli en härlig runda.
Fint persikoträd du har, vi har precis flyttat ett från Sverige till Danmark då det gick igenom taket på växthuset i Sverige. Det ser ut att ta sig här också, iaf en stam lever.

Det är nog 80% roligare att ta bilderna än att redigera dem, i år ligger jag iaf i skaplig fas med endast 2-3 dagars försening, för några år sedan hade jag nog nästan ett halvårsbilder att ta tag i och det blev inte bättre av att jag väntade.

Fina bilder på fåglarna också
Svar från Vibybo 2018-05-21 07:58
Tack Peter, jag är så mycket ur fas att det lär ta ett halvår kanske att komma i kapp, men det gör inget. Det översta persikoträdet är ett prydnadsträd, men när jag köpte det stod det bland fruktträden och försäljaren intygade att det bar frukt. Men det har det inte gjort, har sökt igenom internet och fann sorten i en plantskola i Australien! och det var mycket riktigt ett prydnadsträd. När jag planterade det ville det dö ut, så jag grävde upp det, slängde det på marken och klippte bort de översta 2/3 i bitar för kompostering. Såg sedan att det var liv i rötterna, satte det igen på en annan plats på skoj mest, och sedan växte det plötsligt något oerhört.
Annars håller jag med dig, det är mycket roligare att vara ute och ta bilder än sitta inne framför en skärm.
Gillar framförallt #2 och storkbilden. Och skönt att få komma igång med fotograferandet.
//GöranR
Svar från Vibybo 2018-05-21 08:04
Tack Göran, se svaren ovan om du gillar fruktträd. Storken står mitt på ängen just precis som de gör här om dagarna.