Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

740

Norrland, det är stort. En del av Taigans enorma skogsbälte. I en blandning av vara piggare sommartid och lagom blandning mediciner lyckades jag ta mig dit till en plats som heter Veniksel. Det är ingen stor plats, inget att kalla samhälle direkt, men några byggnader finns där. Närmaste orter är Morjärv och Töre. Ett hus att bo i och en omgivande natur som är fantastisk, det var en underbar utflykt. Huset ligger på ett näs i Töre älv och den omgivande naturen har gott om vilt,  det är väldigt sällan en människa rör sig där. I älven simmade bävrar, älgar tuggade på gräs i närheten, renar promenerade på vägen, och en björn hade skitit 10 meter framför dörren.      

     Det regnade hälften av dagarna, temperaturen skilde sig drastiskt från Skåne. Men oljeeldning fanns. När jag kom hem igen kändes det tropiskt hemma. Tror jag trivdes bättre med Norrlandstemperaturen.           Huset sett från älven, lagom varmt ute.            Mitt i natten gick solen upp åt detta hållet över älven. Åt andra hållet gick solen ned samtidigt såg det ut som. Mörkt var det aldrig.              Regnet var uppfriskande.          Och solen vilsam.         Innemys i regnet.         Familjen var det vi hälsade på, det blev mest bilder på dem så klart.  Här står en och drömmer.         De här drömmer om storaborren.        Jodå, han fick en gädda.     

Inlagt 2018-07-17 16:46 | Läst 1985 ggr. | Permalink
Set ut att vara en plats att varva ner på. Första bilden med regnet är riktigt fin. Kan tänka att det var ett glatt återseende med din uppväxtmiljö. ( tror jag du har berättat ). Jag hoppas verkligen att få komma norrut under året. September skulle vara fint med alla färger.
Sten
Svar från Vibybo 2018-07-17 18:24
Tack Sten, det är väldigt likt min uppväxtmiljö, även socialt är det annorlunda i Norrland, mer som jag vil ha det. Trivs utmärkt på en sådan plats, städer har inte mycket att ge mig.
När man förstorar första bilden syns regnet tydligare. Stället ser rogivande ut, men var det myggfritt?
Svar från Vibybo 2018-07-17 18:27
Tack Ragnar, nästan myggfritt, men kanske inte nu längre. Lite oväntat, för platsen kallades förr i folkmun för "mygghe......et".
Ser ut att vara ett otroligt vackert och rofyllt ställe. Sköns, avspända bilder också där sista bilden med metaren vid älven tilltalar mig extra! Hälsningar/ Björn T
Svar från Vibybo 2018-07-17 18:29
Tack Björn, det kommer mer bilder på allt möjligt sen. Att gå ner till älven med ett spö går inte att motstå.
Fina bilder från en, som det verkar, rofylld plats. Ser mycket skönt ut med regnet och bilden på kvinnan i fönstret gillar jag. MVH Yvonne
Svar från Vibybo 2018-07-17 18:31
Tack Yvonne, du har så rätt. En mil till närmaste fastboende, det är lugnt. Regnet var avkopplande, det hörs så fint in i ett gammalt hus på en tyst plats.
Verkligen en trevlig plats! Sådana platser gillar även jag. Fina bilder också!
Svar från Vibybo 2018-07-17 19:16
Tack så mycket Mikael. Jag är mycket tacksam gentemot familjen som ställde allt i ordning före ankomsten.
Härlig plats så länge man slipper hamna på nallens meny ;)
Svenska sommarbilder med hög mysfaktor..
Mv/Gunte..
Svar från Vibybo 2018-07-17 19:17
Tack Gunte, mer kommer. Där är gott om björn, men de är diskreta varelser som sköter sig själva,.
Ja det där såg fint ut! Vädret ser också 'lagom' ut till skillnad mot hur det är nu.. Känns som man inte behöver mer sol och värme bilder nu.. hur man nu undviker det..?
Hälsn!
Svar från Vibybo 2018-07-17 22:53
Jo, längtar efter åskväder och svalka, trädgården förtorkar. Tack!
Vackra rofyllda bilder !
Njuter mest av regnbilder just nu eftersom det är en bristvara :-)
Svar från Vibybo 2018-07-18 07:44
Tack Ing-Marie, just nu får vi det första riktiga regnet (ja meteorologen lovade regn under dagen!) på TRE månader!!! Inte överdängandes mycket, men ändå. Sen ska det bli torka igen, så säger väderspågubben på SMHI. Stora regnområden har länge legat och snurrat över först Tyskland, sedan Polen, men aldrig nått förbi Bornholm. Det vi får nu är svansen på en av de polska regnen som nu kastas norröver. Gjorde en inspektionstur på ängarna för en vecka sedan, aldrig sett det så bränt, tomt och dött.
Rofyllda bilder som andas nedvarvning, och kanske en dräglig temperatur att vistas i. Bilden med gäddfiskaren talar sitt tydliga språk, lugn och harmoni.
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2018-07-18 07:46
Ja Stig, lugnare än i Veniksel kan det inte bli. Endast fågelsången hördes och forsen på avstånd. Tack!
Sköna, svala bilder. Gillar också bilden på personen i fönstret. Lite mystisk känsla där.
Svar från Vibybo 2018-07-18 15:06
Tack Torbjörn, fokus satt på rutan, men jag gillade det drömska, så den fick komma med.