Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

787

Fågelfoto, njutbart att stå där och studera dem, ta lite bilder. Sen kommer det svåra: vad är det för arter? Det är ju trevligt att kunna sätta namn på fågeln, för människornas skull, fågeln bryr sig inte. Nu är ju själva bilden det jag vill visa, men som sagt, kul att kunna namnet också. Och här har jag tummat ordentligt i Norstedts fågelbok, som så ofta inte så mycket klokare. Fåglar är ju olika vid olika kön, årstider och åldrar. Säkert kan det finnas lokala och individuella variationer. 

Det är denna fågel jag inte förstår. Lite större än de små som grå flugsnappare eller lövsångare. Läte hörde jag inget jag kan minnas. 

Lite tydligare 

En face 

Sidobild. Någon piplärka? 

Detta tror jag är samma fågel som blivit fuktig i undervegetationen. Den hoppade ner där och sen upp på grenen igen.  

Jodå, samma.  

Men denna kände jag igen!

Inlagt 2018-09-18 16:21 | Läst 844 ggr. | Permalink
Svar från Vibybo 2018-09-18 17:52
Visst är det på pricken likt, men denna fågel verkade lite större, men å andra sidan var det nära håll. Och så ser den brunare ut, men detta var inte i solen, det kan ändra färg i en bild när ljuset ändras. Tack Jan, då säger vi grå flugsnappare.
Min direkta reaktion var grå flugsnappare, jag instämmer alltså i er bestämning :-)
Svar från Vibybo 2018-09-19 08:53
Tack Christer, det var mest storleken jag hängde upp mig på,det gjorde att jag tvekade, men där måste ju finnas individuella skillnader bland fåglar också.
Fina bilder! Har själv inte så många bilder på den.

MvH
Johnny
Svar från Vibybo 2018-09-20 14:17
Tack Johnny, det har funnits många i omgivningarna i år, har knappt sett några tidigare år, det är de här naturliga variationerna som gör livet mer spännande.