Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

909 Detaljerna och helheten

Lite mer från promenaden i förrgår, lite detaljer jag såg. Ser gärna på en och annan intressant detalj när jag passerar, ofta blir det väl det tydliga, som här färgklicken som uppstår när solen skiner på ett visset löv.

Eller den den ljusstrålande effekten från en hängande droppe i direkt sol. Men några av de ljusstrålar ögat ser med regnbågsfärger, det får jag inte med i kameran, kanske om jag kopplade in stjärneffekten, men det tänkte jag inte på då. Det blev manuell fokus, enpunkts autofokus ville inte alls rakt på ljuspricken.

Det stillsamt bruna har sin egen tjusning. 

Sen fanns det lite att se i vattnet också

Då återstår själva helheten, den får representeras av en bild jag tog med mobilkameran idag, tillbringade dagen i kyrkan.

Inlagt 2020-01-19 14:53 | Läst 1401 ggr. | Permalink
Naturbilderna är jättefina, ändå är det mobilbilden från kyrkan jag faller för. Vackert motljus, lite rökelse, människor i ett sammannhang. För mig ser det det lite ut som en grekisk-ortodox kyrka just med rökelsen och den lilla klockan men det är inte mitt område så et kanske inte stämmer. Bilden tycker jag mycket om, hälsningar/ Björn
Svar från Vibybo 2020-01-19 19:30
Det glädjer mitt hjärta att du gillar den bilden Björn! Det är en plats jag älskar, en glädjekälla som bara ger. Visst är det en sådan kyrka, om än liten och enkel. Tillhör Belgrads patriarkat, som leds av patriark Ireneaus. Ortodoxa kyrkan har ingen påve, ingen enda person som ledare, det är Kristus överst på toppen. Beslut tas på möten, synoder. Och det är den ursprungliga kyrkan, inte mycket förändras. Idag stod där folk ända ut till porten, fullt hus. Födda svenskar är en minoritet, ursprung f.ö. är helt betydelselöst.
Här gillar jag första och näst sista bäst som bilder. Spännande kyrkomotiv - är det en ortodox kyrka tro? Ja, nu läste jag ditt svar till Björn, och visst är det så! Rökelsen förstärker ljusstrålarna fint.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Vibybo 2020-01-21 23:04
Tack Bjarne! Här funderat på att någon gång ha med mig en "riktig" kamera i kyrkan, det skulle ge bättre bildkvalité, å andra sidan känns det mer påträngande. Här låg ljuset perfekt och jag bara måste ta upp mobilen och ta bilden.
Tror nog att fotografering av detaljer i naturen vinner på att hålla bilderna enkla i form och färg.