Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

933 - Kåseberga

Kåseberga är en utpräglat sydlig punkt på Sveriges karta, finns en bit från Ystad. Trakten är mycket vacker med hav, underbar himmel, och höjdskillnader. Åkte dit med frun eftersom vallmon blommar nu, och även då blåeld. Då det regnat ordentligt för ett tag sen var vi säkra på att se vallmo, en helt torr försommar (vanligt i trakterna) torkar ut grusbackarna fullständigt och bränner grönskan. Men denna dag var perfekt. Platsen är ett turistmål med Ales stenar ovanför kustlinjen, samt restauranger i hamnområdet. 

Det var allt. 

Ja, men fåglarna då? Jodå de fanns där, mest backsvalor som trivs i de torra grusbackarna där ingen klättrar, det är brant och löst. Såg ett hämplingpar också, ganska orädda bland folket. Men ville bara ha lätt utrustning med mig, en mobil och en Panasonic GM1. Inga fågelobjektiv. 

Inlagt 2020-06-10 19:13 | Läst 1708 ggr. | Permalink
Snyggt med vallmon på slutningen, har enbart sett det på ängarna
Svar från Vibybo 2020-06-12 09:26
Hej Peter, om det regnat någon gång på försommaren, vädret är vackert och rätta tiden är inne , åk då dit. Vallmon är ganska tidig där i den lätta varma jorden med mycket ljus på himlen. Skulle det trots allt inte blomma så mycket finns där alltid god fisk att köpa, samt gott om backsvalor. Själv tycker jag området är botaniskt intressant och rent allmänt vackert att vandra en bit längs med havet.
pdahlen 2020-06-12 09:52
Tack för tipset, det får jag ta och göra
Helt otroligt vackert. Fält med vallmo har jag sett men inte där. Varit dit ganska många gånger för länge sedan men det har varit ganska torrt då.
Sten
Svar från Vibybo 2020-06-12 09:20
Hej Sten! Det är en kort tid med vallmoblomningen på Kåseberga backar. Alltför kort, och en del år bränner solen backarna, men då det kommit lite regn detta år var jag tvungen att kolla hur det såg ut, det blev fullträff.
Hej,
Mycket praktfull fotografi.
Ha det väl
Bob
Svar från Vibybo 2020-06-12 09:04
Hej Bob, och tack. Det blev bilder liknande de turister tar, men det är ju så fenomenalt vackert vid Kåseberga, väl värt en biltur.
Hej Stefan.
Sikke nogle smukke sommerbilleder. Især nummer 4.
Til sidst afsluttet med solskin på flaske - det tror jeg ikke at vi har her i DK :-) I dag har vi haft solskin fra oven.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Vibybo 2020-06-12 08:49
Hej Erik! Och mycket tack. Firade igår min far som fyllde 95, en stillsam fest hela dagen ute i lagom mycket sol och värme.
Håller med en av skånefavoriterna vidder å utsikt.
Vackert med vallmon nu i blom i sluttningarna
Svar från Vibybo 2020-06-12 08:53
Tack Nini; den överflödande sommaren är en kort men intensiv tid på vår sibiriska halvö, gäller att ta sig tid att njuta.