Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

944 - Listerlandet, återbesök

Så bar det av mot Listerlandet igen, väntade tills det var vardag och den största turiströmmen hade sinat, det underlättar framkomligheten. Dock är matställena vid havet ännu öppna, sommargästerna i sina husbilar,stugor och hus är kvar. Små hamnar finns längs kusten, och några naturreservat mitt på halvön. 

Ännu finns en och annan fiskebåt kvar, det var många fler plastbaljor modell störst i hamnarna.

Getabjärets naturreservat, dels knastertorr betesmark, dels bokskog

Där fann jag en tordyvel på vägen

en gräshoppa och en liten, liten blå blomma

Sen ner mot havet, fann en fjäril

en entusiastisk badare

Mörrums bruk i fjärran

en mängd vita örnar

samt denne avvikande figur

den hämtade en pinne ur vattnet, släppte den, tog upp, släppte den när en sten, nära kamraterna, o.s.v. Tolkade det som lek.

Aldrig sett en lekande trut förut. Andra fåglar? Såg 2 kul ankor vanka omkring i ett husbilskvarter. De småpratade sinsemellan, och påminde mig i hög grad om de två ankorna i Fåret Shaun, så jag frågade mig: kan man lita på de ankorna?

Tack för titten!

Inlagt 2020-08-13 20:47 | Läst 1168 ggr. | Permalink
Fina bilder och härliga reflektioner/tankar! Det är fint där nere, längesedan jag var där..
Hälsn!
Svar från Vibybo 2020-08-13 22:18
Tack Jan, det ligger bara några mil från min bostad, men ändå har jag inte riktigt upptäckt det förrän på senare år. De små samhällena vid kusten har behållit en gammeldags karaktär, trots att det lagts mycket pengar på byggnaderna, genomtänkt och välgjort.
Ja dom vita örnarna har man ju sett ibland ;) Stig Grybe såg dom också..
En trut som spelar kubb måste vara rätt ovanligt :)
Mvh/Gunte..
Svar från Vibybo 2020-08-13 22:21
Hej Gunte, de vita var ganska trötta i värmen, endast en av dem för runt och lekte, tog en stund innan jag såg att det var en vanlig pinne.
Fin serie, ser ut att vara vackert och givande i naturreservatet, fina små kryp. Jag ligger lågt nu för att vänta ut värmen och turisterna så tänkte jag ta en tur i bl.a Österlen där lär vara överfullt just nu
Svar från Vibybo 2020-08-14 15:44
Hej Peter, när det blir riktig höst är det många flyttfåglar som passerar Österlen, t.ex vid arboretets kustlinje kan man stå bekvämt och se vad som passerar, också i skogen kan man hitta en del, och om inte man gör det så är där vackert att helt enkelt vara.