Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

967 - Snö!

Måste bara ut idag, snön vräkte ned och det är nuförtiden ovanligt i mina trakter. Gäller att passa på innan det smälter. Körde till närmaste skogsområde nåbart med bil, själva bilkörningen var ett nöje i sig. Hade i ungdomen en VW 1200 med gamla Trelleborg vinterdäck (hårdhetsgrad: bakelit), den gick aldrig rakt utan slingrade sig fram i snön. Därefter en PV med rejäla nabbadäck, drivorna på slätten krävde en speciell körteknik: Hålla omkring 50 så den inte slirade av vägen, men orkade glida över drivorna. 

Det gäller att fånga snön på grenarna före den rinner av.

Det är bara så vackert att se på. Var tämligen ensam ute idag, men en ung dam med mobilen filmade skogen medan hon dansade runt i cirklar, njöt av dagen. 

Såg inga fåglar, inte ens här de brukar vara. Lade ut lite mat till dem, de finner det förr eller senare. 

Här slängde jag på lite färdiga filter, blev mer dekorativt, kanske inte bättre dock. 

Ja då var ämnet "grenar med snö" uttömt för min del. Tack för besöket!

Inlagt 2021-01-13 14:53 | Läst 886 ggr. | Permalink
Oj..lite vitare än härnere, fint när det bildas mönster med grenarna. Här snöade det till och från och låg kvar typ 32 sekunder.
Mvh/Gunte..
Svar från Vibybo 2021-01-13 15:46
Hej Gunte!
Jag hade ju hoppats på snöfoto på f.m. och sedan regn så jag slipper skotta ( släpa blötsnö känns i bröstet).
Nåja, lite vinter sen håller väl en del ohyra borta i sommar, det uppskattas.
Trevligt! Här kom ett par cm. ymnigt idag på eftermiddagen, så nu är det kanske 5 cm totalt och bara +-0°, men jag var ute och njöt av det i alla fall! På morgonen var det blå himmel med sol.. det svänger!
Hälsn!
Svar från Vibybo 2021-01-13 20:03
Hej Jan! Jo det är rätt - det svänger om vädret!
Gäller att passa på och njuta av förändringarna, man behöver inte gå så långt, vädret är ju överallt ute, praktiskt. Här är noll och snön fortsätter vräka ned, har den gjort sedan frukost.
Det blev ju vintrigt. Hos oss så kommer det ett riktigt kraftigt snöfall, det blev några snabba bilder från balkongen, strax därefter regnade det i några timmar och allt försvann och sedan kom det en andra våg snö, något ligger nog fortfarande kvar, men inte mycket.
Svar från Vibybo 2021-01-13 20:05
Hej Peter! Här är noll, och mesta snön ligger kvar, t.o.m. på grenarna trots vindstötarna. Snösvängen verkar tagen på sängen här, bussar välter och de flesta sitter hemma.
Visst förändras landskapet, snö både döljer och tar fram detaljer. Fint.
- hawk
Svar från Vibybo 2021-01-14 10:31
Tack Håkan! Årstiderna är bra, ger omväxling i landskapet och tillvaron.
Snyggt! Grenar och snö blir vackert, grafiska mönster a la nature! Hälsningar/ Björn
Svar från Vibybo 2021-01-14 10:34
Tack Björn, just det jag funderade på när jag gick där, den grafiska effekten, varade bara några timmar till, sen kom vinden och rev ner snön.