Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

976 - vårens gäster anländer, festen kan börja

Åkte till Pulken där sol och snålblåst rådde, klockan var tidig, det var ganska stillsamt. Men efterhand strömmade tranor, gäss och bilar lastade med fågelskådande livsnjutare in. Det blev en fin förmiddag. 

Här fälls landningsställen ut när de sänker sig ned genom det moderna landskapet. 

Här glider de mer genom det sanka landskapet där klibbalens röda hängen ger lite färg innan de ansluter sig till gänget

En del flygbilder blev det

Sen var där gäss också som drog in och förbi

Till sist människorna

Coronaförbud på andra våningen, så folk fick hålla till på bottenvåningen.

Inlagt 2021-03-21 15:33 | Läst 889 ggr. | Permalink
Kul med tranor, lite senare i år verkar det som. Jag får se om det blir någon resa dit i år.
Svar från Vibybo 2021-03-22 09:37
Hej Peter, kylan har nog bromsat dem tillfälligt, men tror det kommer mer tranor snart. Där var lite tomt, inga lärkor, gravänder eller andra som brukar hålla till där, kanske det är kylan och tjälen som fördröjt deras ankomst.
Kul med tranorna. Ser att du har fått med några bläsgäss på en bild också.

Hälsningar

Jörgen
Svar från Vibybo 2021-03-22 09:42
Hej Jörgen! Det har ju börjat lossna lite nu med fåglar, men ännu är det mycket som saknats av de tidiga, kylan har ju varit "rälig" som det anstår månaden Mars. Det viktiga är ju att komma ut och uppleva tillvaron med sina sinnen, och att fånga en och annan bild är ju en extra bonus.
Tranor ser välorganiserade ut när de kommer flygande, men när de ska till att landa blir det en förvirrad massa av långa ben och stor obeslutsamhet. Jag har inte sett några stora mängder än men enstaka tranor och små grupper har vi.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2021-03-22 09:49
Hej Lena! Tranorna ser ju kul ut när de med utfällda ben singlar ner mot den plats som kan verka bäst bland de andra nere på marken, kanske är de noga med sällskapet? och bestämmer sig under nedfärden. Vem vet. Det kommer fler nu efterhand här, vi ska ju få varmare om några dagar. Ännu är jorden i balkonglådorna stelfrusen här ute, det har varit kallt. De arter som annars kommer samtidigt med tranorna - lärkor, gravänder, starar m.m. såg jag inte till alls igår.
Oj, är det redan dags! Har inte ens tänkt på det. Näst sista ser ut som det är på väg att hända en luftkollision! Hoppas det gick bra.
Hälsningar, Bjarne