Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Där jag går

Bara lite bilder från där jag promenerar, möjligen kan det intressera någon.

En våtmark är det. Inte så djupt, att stövla fram går fint.Här är det lätt att upptäcka när små fåglar, trollsländor och annat korsar vägen. I trädet längst bort har pungmesen startat ett bobygge.Lite knepigt om någon önskar ta sig igenom.Nyanlagd gångväg genom våtmarken, här gick en spång innan. Småfåglarna har inte kommit riktigt här ännu, men är på god väg, det är på gång.Så här ser det ut vid sidorna.Här tycker näktergalen om att sitta, perfekt med lite vatten, och risig bråte.Det finns en viss skönhet i röran.En solglimt.Halvskuggigt.

Inlagt 2017-04-27 17:01 | Läst 1802 ggr. | Permalink
Fina fågelmarker, kan tänka att det är en lika stor ljudupplevelser som synupplevelse. Lite svårt att se alla fåglar som gömmer sig i det täta buskaget.
Sten
Svar från Vibybo 2017-04-27 17:21
Du har rätt i allt. Svårt att bibehålla en kamerainställning, vet aldrig vad som dyker upp var eller när eller avstånd. Ena stunden snabbt mot himlen, nästa leta glugg bland riset. Det gör det spännande. Denna dag hade jag valt en systemkamera med långa linsen, buren som bebis i famnen, och fickkamera i - fickan. Lite jobbigt att dra på 2 systemkameror, även om det ger fler möjligheter.
Förstår att småfåglar trivs här, bra ställen att gömma sig i buskagen! Kul med Pungmes, inget jag ser varje årtionde ens.. De jag sett har funnits på Öland. Fantastiskt fint bo den bygger, gäller att det finns Kaveldun i närheten.. Lätt igenkänt läte dessutom, som hörs långt minns jag! Kul!
Hälsn!
Svar från Vibybo 2017-04-27 19:20
Tack Jan, såg pungmesen (många fina bilder) för några år sedan, följde då bobygge och häckning på avstånd genom en glugg i grönskan, omöjligt att se boet om man inte stod på en exakt plats och tittade i en exakt vinkel, tror det gjorde att de fick häcka i fred. Nu har ju detta boet hamnat rakt över stigen där större grupper människor går med sin ledare. Dessa ledare brukar, utan några artighetsfraser först, snabbt ta sig fram till mig och högt säga: Har du sett nån pungmes? Så ska den bygga där får den verkligen inte vara skygg. F.ö. svarar jag alltid "nej" på frågan, oavsett, jag tycker de ska få häcka i lugn och ro.
ehrsa 2017-04-27 19:42
Låter bra! Dessutom är det alltid roligare att upptäcka själv.. Lär man sig lätet kanske via nätet, så är det ganska enkelt att höra om det finns Pungmes i närheten! Dom är ju som andra mesar, och kan inte låta bli att ge en 'vissling' då och då.. En fin fågel i alla fall!
Hälsn!
När jag ser dessa bilder känns de så äkta nära
så som jag skulle vilja ströva omkring.
Gun-Inger