Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

De små fåglarna

Från i förrgår. Måste ut och rensa ogräs idag igen, en trevlig sysselsättning. Gör vad jag orkar, och resten står kvar till nästa dag.

Grönfinken satt oberörd, stolt och stiligtrots den bjärta färgen smälte den väl in i omgivningen.En flock med steglits satte sig ett ögonblick, men ville inte visa mer än detta.Gulärlorna hade funnit en risbunke mitt i det våta, så långt från människor som möjligt. Bilden mycket uppförstorad, men fågeln går åtminstone att se. De såg ut som lysande gula prickar bland grenarna.En påbörjad konstruktion, halvfärdig skulle jag tro. Får se om den häckar där också, rakt över vägen.Lövsångaren hade nyligen anlänt och startade med konserten, i såväl solsom skugga. Insekterna finns ofta nära marken.Vet ej vad detta är, kallar dem "grågröna spolformade", kanske gransångare?Till sist:gransångaren, tror jag. De var mycket tystlåtna, medan lövsångarna sjöng för fullt.

Inlagt 2017-04-28 08:43 | Läst 2204 ggr. | Permalink
Trevliga små grannar du har, och Lövsångaren sjunger kanske upp sig till Valborgsmässoafton. Fina bilder i alla fall. Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2017-04-28 11:42
Lövsångaren är på väg mot dig Stig, kanske du hör den om en vecka?
Som en hälsning våren är här. Tack Stefan.
/ Bengt H.
Svar från Vibybo 2017-04-28 11:43
Hej Bengt, här är våren oåterkalleligen, och försommaren på gång när som. Tack!
Känns som det angränsar till sommar när man hör Lövsångarens mjuka sång.. jag har inte hört den här än.. tror den vill ha lite mer grönt i träden för att kunna gömma sig! Nu blir det snart Lövsångaren och Bofinken som man mest hör sjungandes, ända in i juli här.. sen blir det tyst! Förutom Tornseglarna på kvällarna.. Fint!
Hälsn!
Svar från Vibybo 2017-04-28 11:45
Tack Jan, snart kan du njuta med öronen, de är på väg mot dig. Tror nog det är som du säger, de vill ha det lite grönt. Grönt är skönt!
Trevligt med dessa småfåglar tycker jag även om jag inte fotar så mycket just det. Men det gör ju du så bra istället! trevlig långhelg!
Svar från Vibybo 2017-04-28 16:31
Tack Dan! Hade ingen aning om att det var långhelg, men jag behöver å andra sidan inte bekymra mig om det. Har heller inga planer på att demonstrera, endast koppla av.
Hej Stefan!

Trevliga bilder som vanligt!

Du kanske vet det men det halvfärdiga boet är från en pungmes. En rätt sällsynt fågel, i alla fall i mina trakter i Småland.

Daniel
Svar från Vibybo 2017-04-28 16:48
Tack Daniel, är väl medveten om det, men undrar om den bygger det klart eller flyttar. Den brukar bygga mer undanskymt, det här bygget är rakt över en skogsväg där åtskilliga fågelskådargrupper står under och kollar in det. Så frågan är: gillar den folk eller inte?
Daniel Steen 2017-04-28 17:47
Hej igen!

Skulle tro at den gillar lite mer avskildhet. Det är inte bra att stå rätt under. Med kikare kan man stå på behörigt avstånd och ändå se bra, även kunna fota bra. Många gånger får pungmes hanen bygga flera bon innan honan är nöjd.

Vi får hoppas de har ett bra alternativt boende:)

Daniel
Det är väldigt mysigt att följa dina betraktelser i naturen även om jag inte hinner eller förmår kommentara alla inlägg.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2017-04-29 07:01
Tack snälla Lena!