Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Den höst som gick

tog jag några bilder i skogen, på t.ex. ormbunkar som blir fina på hösten. For upp i skogarna där Skåne Småland och Blekinge möts. Nuförtiden har jag blivit mer fundersam på varg när jag går där ensam i vildmark, långt till människor, utom hörhåll. Det skulle vara mycket obehagligt om några smög upp bakifrån, sådant har hänt läste jag nyligen i tidningen, ett par mil bort. Det finns ett antal revir i Skåne nu, mycket av vildsvin och hjort förbrukade. Nåväl, nu till ormbunkarna, först uppifrån

från sidan

och underifrån

mossa är en annan prydnad, björnmossans mjuka kuddar

här med sporkapslar, ser ut att spana omkring

husmossan är mat åt skogslämmel, något jag inte förväntar mig att se hemmavid

lavar är viktiga ofta förbisedda organismer, tror detta är fönsterlav

till sist en spindel, en liten avlång en

Inlagt 2023-02-24 19:21 | Läst 372 ggr. | Permalink
Härliga naturbilder, min tanke var att ta lite bilder i skogen idag men det blev alldeles för dåligt väder för det. Så tack för att du visar dessa fina bilder det stillar mitt behov en aning.
Svar från Vibybo 2023-02-25 09:41
Tack Morgan, kommer själv ingenstans för tillfället, blir bilder ur lagret.
Skogen är underbar! Gillar speciellt den första bilden. Finns varg här vid min stuga också, 6st ska det vara har jag hört och i somras pratade det om en björn men vet inte om någon har sett någon utan endast björnbajs vid sjön./ Mvh Nina
Svar från Vibybo 2023-02-25 09:46
Tack Nina, inte ovanligt folk ser varg numera i Skåneland, här är ju tättbefolkat. Men inga björnar. Är få förunnat att få se björn, vi har spanat på våra resor norröver men förgäves, hade dock björnskit på gårdsplan då vi bodde på sommaren i ett hus långt upp i Norrland. En släkting där som gått hela livet i sin skog har aldrig sett de någon av de björnar som finns där, medan ett barnbarn då hon red på en stig mötte plötsligt björn, men hon bara vände hästen lugnt.
Mycket fina skogsbilder. Snyggt med olika perspektiv.
Hälsningar Halina
Svar från Vibybo 2023-02-25 09:47
Tack Halina, det gäller att använda fantasin när man går ute med kameran.
Jag gillar dina bilder med låga vinklar, typ makro med vidvinkel. Mossor och lavar som man bara passerar är egentligen väldigt fina. Kul att du fick skärpa på ögonen på den lilla långsmala spindeln. Gillar att man också kan se tråd.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2023-02-25 16:39
Tack Lena, såg den bildstilen och införskaffade lämpligt objektiv, upptäckte jag gillade det själv med lågvinkelmakro.
Ja det med varg i skogarna funderar man ju på. Såg misstänkta spår i snön förra vintern på Söderåsen rakt över ett Al träsk, dock i dåligt skick. Får väl lägga till pepparspray i utrustningen. Kul bilder från marknivå..
HaD/Gunte..