Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Ekorren

En ny bildserie; nu en ekorre. Den är visserligen inte en fågel, men kan hoppa bra. Också tagit dessa bilder i skogen för en vecka sedan. Jag har ju haft en ekorrfamilj här hemma, men en granne uttryckte sina åsikter om ekorrar, och sedan försvann alla korrarna. Om det var av mänsklig hand, eller de flyttade vet jag ej, men en av dem led efter att fått armen amputerad i en fälla. Jag är lite misstänksam mot människor som är grymma mot djur, för steget vidare är kort, mycket kort. Denna kurre i skogen såg välmående ut, och var säkert van vid människor. För övrigt: Ekorrar äter inte fågelungar eller ägg.

    Ett hopp. Se hur framsidan breds ut undertill, det ger bättre bärighet.              

Inlagt 2017-02-14 15:43 | Läst 1086 ggr. | Permalink
Fint fångat! // Mats
Svar från Vibybo 2017-02-14 18:04
Tack Mats, men fånga en på riktigt skulle jag inte våga, de har skarpa klor och tänder.
Trevliga djur tycker jag! Brukar se en och annan är uppe i Tantolunden. Synd att Torne älv är en naturlig avgränsning för flygekorrar, annars hade nog vi också haft flygekorrar här, precis som Finland har.. Fina bilder!
Hälsn!
Svar från Vibybo 2017-02-14 18:04
Tack Jan; finns det ingen som kan hjälpa dem över?
Alltid roligt att se på de där pigga ekorrarna och du har ju fångat den bra där!
Svar från Vibybo 2017-02-14 19:06
Tack Dan, de är närapå snabbare än ögat.
Riktigt fina bilder Stefan. Har inte lyckats fotografera dessa skygga små gnagare så ofta. Men ibland så har man tur och de är linslusar. Gillar speciellt dina bilder där "korren" sitter framför stammen.
Svar från Vibybo 2017-02-14 21:54
Tack Mikael, det fungerar med modellarvode: jordnötter.
Jag har försökt locka ut den till mig
för jösses så söt den är..
Sorgligt men det finns de som har ondska inom sig.
Du måste ha ljuvliga stunder med din korre
Det fick jag med för det är något år sedan
jag såg en live.
Bra fint mysigt,
Gun-Inger
Svar från Vibybo 2017-02-14 22:51
Tack Gun-Inger, söta är de. Försök locka dem med mat.
Har några ekorrar som besöker vårt fågelmatställe, troligtvis är det en ny generationen som kommit nu för de här är inte lika smarta som de föregående. Klarar inte heller att lyfta på locket till ekorrmataren. Men gina ör de att se på. Dina ekorrbilder är utsökt fina och många nära har du. Hoppet bra fångat?
Svar från Vibybo 2017-02-15 08:55
Tack Margareta, det var rena turen med hoppet när linsen försökte jaga den lille snabbe runt bland trädstammar och grenar. Förlopp med små djur och fåglar går så fort, att tur och flera bilder i rad möjligen kan pricka in något.
Tror det är utbyte mer än generationsskifte bland dina ekorrar. Noterade hemma, att barnen lärde sig lyfta locket till matlådan av sin mor. Sedan kom ibland andra individer utifrån, de satt i ett träd intill och studerade när "mina korrar" lyfte locket, och lärde sig på så sätt. Att inte skatorna gjorde det förvånar mig, de är läraktiga.
Hej fina bilder.

Har nyligen hittat en ekorre som lever i ett träd i min närhet. Tänkt locka den med lite hasselnötter och försöka få lite bra bilder.

Har du några bra tips förutom tålamod?

Nikon D5300 och 300mm

MVH
Bosse
Svar från Vibybo 2019-01-04 19:56
Hej och tack för berömmet. Just där denna ekorre fotograferades är det strövområde och villor 500 meter bort tillika. Kan tänka att den hade en viss tillvänjning till människor och platser där fågelfrö fanns. Hade tidigare hemma en ekorrfamilj som bodde i huset, de var lättfotograferade, de älskade hela valnötter. Den på bilden hade fått fågelfrön. Ute en bra bit från folk kan man komma ganska nära, åtminstone med fågeltele. Annars har jag inte särskilda knep, de halvtama individerna som låter sig matas är nog lättast att komma åt i alla lägen. Vintertid har de en tendens att ta sig till fågelmatning. Sedan har de kort livslängd som vilda, så om de varit på en plats ett år kanske de inte är där nästa. Så hör med folk var de sett dem eller matat dem, de individer är lättast att locka som associerar människor med mat. Lycka till!