Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Fåglar i hamnen, med överraskning

Sitter inne idag och funderar, bara varit ute för att hålla fågelmatningen i ordning. Vill komma ut och ta klart min film. Bilderna är från Augusti, hamnen vid Tosteberga där det är tacksamt att vara tidiga sommarmorgnar. Startar med starar, de är alltid kul, stundtals exotiskt vackra. Här har de ställt sig i position på ett tacksamt sätt. 

flyga kan de också

skogsduvan

hussvalan

som här gör något överraskande, närmast som ett litet dyk, trodde de bara nuddade vattenytan, men så är det inte

ejdrar

fint ljus på knölsvanen

häger

storskarv

Inlagt 2023-01-26 15:22 | Läst 341 ggr. | Permalink
Stararna är alltid "fotgenica", fina bilder på dom. Men hussvalan som just kommer upp ur vattnet är nog höjdpunkten i den här selfien! Hälsningar/ Björn
Svar från Vibybo 2023-01-27 18:48
Tack Björn, det var en märkvärdig upptäckt att se den dykande svalan när bilderna kom in i datorn. Och starar är alltid intressanta.
Svalans dyk fick du fint. Mycket fint i det andra också
Svar från Vibybo 2023-01-27 18:46
Tack Peter, med lite tur och en digitalkamera kan upptäckter göras.
Stiliga starar! Och utmärkta svalbilder, intressant med drickande och snabbadande samtidigt!
Svar från Vibybo 2023-01-27 18:46
Tack Christer, ingen aning om hur vanligt det är att de dyker, men simmande svala har jag aldrig sett, det hade varit märkligt.
Ett sådant dyk har jag aldrig sett, bara nudda vattnet som du beskriver. Starar är väldigt vackra och dessutom kan de vara underhållande att titta på t ex under uppvaktning och med ungar.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2023-01-27 18:45
Tack Lena, det är digitalkameran som gör att jag kunde se dyket, såg det inte på det sättet med blotta ögat. Men så är det med svalornas värld, där finns mer att upptäcka. Ju mer man vet om naturen, ju mer fantastisk är den.
Härliga bilder du bjuder på. Man får nästan lite vårkänsla. Snyggt!

MvH
Johnny
Svar från Vibybo 2023-01-27 18:43
Tack Johnny - det närmar sig.
Jag tycker att skarven är en cool fågel, dom ser lite respektingivande ut när dom ibland sitter och soltorkar på klipporna. Många fina bilder på fina fåglar som du visar, jag tycker om fåglar och jag kan inte se mig mätt på dom.
Svar från Vibybo 2023-01-27 20:30
Tack Morgan, den är cool. Och nä, man kan inte se för mycket på fåglar, eller annat i naturen, det blir mer fantastiskt ju mer man ser på det.