Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Falken och rosen

Fick syn på en falk (tornfalk tror jag) när jag cyklade, och den stannade kvar i sitt revir under tiden jag tog parkerade cykel, tog ned ryggsäck, öppnade och monterade utrustning, samt riktade in. Sen hade jag inte lång tid på mig, men några bilder blev det. Inga 100% bilder direkt, men det går ju att se vad det är. Och så rosor (här New Dawn), som jag är så glad i. Och morgnar med sol och dagg. En härlig kombination, bara att ta kameran ut på gräsmattan för ett litet njutningsfullt äventyr före frukost. Och sen äta och vara nöjd med fångsten. 

Inlagt 2016-08-22 14:54 | Läst 1000 ggr. | Permalink
Otroligt att den lät dej plocka ihop kameran. I de flesta fall försvinner ju chansen ofta alltför snabbt även om dessa kan stå ganska still över en åker ett tag.
Hälsningar Lena
Tack Lena! Det spännande med att ge sig ut är ju de oväntade händelserna. Det är grädde på moset.
Gattis till en lyckad fotografering! Falkbilderna är verkligen kanon. Och rosen är förstås vacker, men inte lika upphetsande :-)
Svar från Vibybo 2016-08-22 19:01
Tack Ernst Göran. Du har rätt, rosen är väldigt lugnande, speciellt bra att starta en dag med. Om du bor på en torr ö, skulle möjligen buskrosor passa, om du först sköter dem väl en 3-4 år med gödning och vatten. Sen klarar de sig själv. En skvätt diskvatten räcker.
Hej Stefan. Den ventede da på, at du blev klar med kameraet :-)
Min fru er helt vild med roser, så jeg skal kalde på hende og vise hende dem. Jeg har ikke forstand på arterne, men kan da se. at du har fået nogle meget flotte billeder af dem.
Hilsen fra Erik.
Svar från Vibybo 2016-08-22 21:38
Tack så mycket Erik! Det är extremt ovanligt att fåglar väntar, det är mer 3-sekundersregeln, den tid jag har på mig.
Häftiga bilder på falken! På andra bilden känns det uppenbart att den står stil i luften och har superkoll på marken/ Björn T
Svar från Vibybo 2016-08-23 06:24
Tack Björn!
Fint med falken som ryttlar och rosorna är vackra de också. Du har fått extra fina reflexer i sista bilden!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Vibybo 2016-08-23 18:46
Tack Bjarne!