Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Flicksländor och en stekel

Nu har jag inte mycket kvar av bilderna från Maj månad, men när det kommer till Juni ska jag försöka sålla mycket hårdare, får se hur det går med det, men det hade varit bra. 

Startar med flicksländorna, finns så många arter, så artbestämning blir det inte, det blev för svårt. Först en blå variant

sedan några beiga varianter

och så stekeln, ja påstår modigt att det är en stekel, det täcker ett oerhört område i insektsvärlden, t.o.m. bevingade myror, men har ingen aning om vad detta är, den ställde upp på foto i vart fall. 

Inlagt 2023-07-29 10:45 | Läst 272 ggr. | Permalink
Snyggt, alltså bilderna på den där stekeln är suveränt bra tycker jag. Jag gillar färgerna på dom, en färgskala som jag gillar.
Svar från Vibybo 2023-07-29 15:18
Tack Morgan, den brydde sig inte om mig, det var bara att plåta på. Just att kunna svänga skärm/sökare är guld vid makrofoto. Panasonic GX7.
Skärpan mycket bra och väldigt fina färger på de två första!
Svar från Vibybo 2023-07-29 15:16
Tack så mycket Dan, de blåa är fina, syns på långt håll fast de är små.
Jag såg Morgans kommentar och jag är nog mer förtjust i sländorna, även färgerna på sländorna mot den gröna bakgrunden. Stekeln än mest cool.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2023-07-30 13:25
Tack så mycket Lena, insektsvärlden är lite egen och intressant.
Sländorna är supervackra och gör sig mycket bra på bild. Det är ändå den allra sista bilden som vinner mitt hjärta mest. Den sticker ut genom sin enkelhet och snygga komposition.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Vibybo 2023-07-30 13:27
Tack Bjarne, skulle jag visat endast en av bilderna hade jag valt just den.
Snyggt, kul att fotografera insekter, nackdelen är att det oftast blir många bilder. Tog 1600 bilder på insekter på 2-3 timmar i förrgår, det snabbar ju inte upp redigeringen. Sländor är riktigt vackra, tyvärr svårt med artbestämning även där.
Svar från Vibybo 2023-07-30 13:30
Tack Peter, försöker begränsa mig för att minska arbetsbelastning, blir allt mellan 0 till 400 bilder på en runda, ingen seriebildstagning (någon gång av misstag) och så enkel redigering som möjligt, men ändå råfiler, de blir bäst. Artbestämning är en knepig sak, ibland lyckas det.