Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Fluga, harkrank och en söt en

Det blir lite skåpmat, några veckor gamla bilder. Dagens promenad blev avkoppling, såg inget nog intressant att avbilda, tror jag kopplade av mer än sökte motiv. 

Först grön fluga med sugsnabeln utfälldSedan en guldfluga. Alla flugor har en speciell antenn bara flugor har, mitt i pannan sitter den. Jag har aldrig funnit någon information om den.Och en blomflugahär en enfärgad variant av bilden ovanHarkrankenTjusig färg på ögonen, gyllene svängkolv. Svängkolvar heter också halterer, är ett stabiliserande balansorgan av gyroskoptyp. I stället för bakre vingpar. Så nära det går med Tamron 90mm bländare 16. Ganska högt ISO.Får morfars hjärta att smälta. Ganska nedskuren bild, tagen med Nexus 5X (mobil) Lightroomappen. Ordentligt motljus.Tar in omvärlden. En kraftig beskärning av bild tagen med Sony RX100, ISO 250 tror jag. 

Inlagt 2016-09-25 19:49 | Läst 3597 ggr. | Permalink
Intressant det där med antennen i pannan. Jag trodde, när jag såg den första gången, att det var ett kvalster av nåt slag men började undra när alla tycktes ha det. Nu fick jag förklaringen. Tack för det!
Underbara bilder på den lilla (lille?).
Svar från Vibybo 2016-09-25 20:17
Tack. Jag har lagt märke till att endast flugor har en antenn av detta utseende ( V ser det ut som ) . Slår jag upp det, heter det bara antenn, så det är väl det helt enkelt. // Det är en liten flicka.