Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Fotografera flygande fågel i mulet väder

Jag hade tänkt lägga ut 10 bilder på flygande rovfågel här, men när jag såg hur de såg ut, begränsade jag mig till två. Hur jag än fibblar med inställningar, så har tekniken begränsningar. Kameran ska, även i mulet väder som detta var, med långa röret och lite ljus, kort slutartid, och aps-c sensor, mäta och beräkna avstånd, utföra vibrationskompensation samtidigt som fågeln försöker ta sig utanför den lilla lilla bildvinkeln och rör sig i alla riktningar. Den darrige gubbe som håller i kameran riskerar att falla om han siktar för högt, eller står ojämnt. Så egentligen är nog tekniken inte så illa. 

Här glimtade solen plötsligt till på tornfalken.Den ringmärkta kärrhöken på sin ordinarie patrullrunda över vassarna. Den är väldigt duktig på att hålla avstånd, ett klok egenskap när den ska flytta söderut. 

Inlagt 2016-09-01 14:51 | Läst 1382 ggr. | Permalink
Hej Stefan.
Jeg må jo indrømme, at dine rovfuglebilleder er noget bedre end mine :-)
Med venlig hilsen fra Erik.
Hej Erik. Jag måste erkänna, att första gången jag såg "din" rovfågel dyka upp bakom buskarna i naturen, så tog jag en bild på den, den såg så verklig ut i några sekunder.
Fånga flygande fågel är inte så lätt, men här ser man ju till och med ringmärkningen och i den övre bilden har du till och med ögonkontakt.
Svar från Vibybo 2016-09-02 13:00
Tack Margareta.