Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Fruktträd som blommar

Har inte hunnit ta några bilder direkt sista veckan, det får bli från trädgården igen. Men äntligen börjar det bli varmare, hunnit med att både vårputsa bilen och hjälpa mamma. Hoppas jag skriver rätt, är lite febrig.

 Startar med ett favoritträd, det kinesiska päronträdet (sandpäron),  Pyrus Pyrifolia, också kallat Nashipäron. Det har så fina blommor, och jag tror pollinatörerna är flugor mest, för blommorna luktar avföring helt enkelt, men bara om man sätter näsan i dem. Frukten är rund, saftig, god. Vanligt päron går inte hemma, fick både virus (päronsten) och svamp (päronrost). Päronrosten kommer från olika enbuskeväxter som villa ägare älskar att ha, men de sprider sjukdomar till päron. En enbuske infekterar ett helt kvarter.    Trädet blommar länge    och vackert.      Körsbäret Stella är förädlat i Kanada och således riktigt frosthärdigt. Några körsbär får jag sällan, för precis alla fåglar älskar dem. De ska ju bli mörkröda som andra sötkörsbär, men så gamla blir de nästan aldrig.   Men det går ju alltid    att njuta av blommorna.    Plommonträd har jag några, detta heter Herman och är förädlat på Balsgård. Herman är så rikbärande på blå väldigt tidiga plommon, att jag ibland måste kapa stora grenar för att rädda trädet.  En annan plommonblomma  och här i mulet väder.  

Inlagt 2017-05-12 19:47 | Läst 2737 ggr. | Permalink
Fina bilder på fruktträden, härligt att sommaren närmar sig!
Svar från Vibybo 2017-05-13 00:55
Tack, det är härligt att stå och ta bilder på dem.
Härliga vackra bilder på blommande fruktträd, jättefint! Fjärde och sjätte bilden tilltalar mig inte extra. Bakgrunden gör mycket, förresten gäller sista också.
Hälsningar, BJarne
Svar från Vibybo 2017-05-13 09:56
Tack Bjarne, har försökt ta bilderna med kontrast mot bakgrund, och stor bländaröppning på teleobjektiv, inte så värst avancerat egentligen, men skönt att bara gå där.
Fina fruktträd och vackert blommande. Har bara äpplen och ett plommonträd här men där kan man bara skymta att det är blomning på gång. Men nu ska det bli varmare så de kommer nog. Planterade ett körsbärsträd då vi var nyinflyttade, nästa morgon växte det bara en pinne där så jag gav upp att få en fruktträdgård. ;) Det var innan jag visste att rådjuren trodde att allt jag planterade var mat till dem.
Man lär sig med åren och de är ju fina att se på. minst lika fina som blommorna.
Svar från Vibybo 2017-05-13 09:59
Tack Margareta, det är bättre att anpassa sig till naturen än att bekämpa den, helt riktigt. Håller på att anlägga ett grönsaksland idag, ska bli spännande att se om det är möjligt, eller om kaniner, fasaner, kråkor och sparvar gör processen kort med växtligheten. Men potatisen borde fungera (om sorken håller sig borta).
En vacker bildserie där du ha separerat blommorna från bakgrunden fint.
Svar från Vibybo 2017-05-13 20:06
Tack! Det är praktiskt att separera, för att göra motivet tydligare. Använde min första L-optik, ett 200 mm. Otroligt så bra den optiken är.
Just nu är det bara små små skott på mina fruktträd men om värmen består så kommer de säkert om några dagar. Vackra bilder som vanligt-
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2017-05-13 20:07
Tack Stig, här började äppelträden blomma idag.