Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Funnit på ängarna tidigt 5 Maj del 1

Klockan sju om morgonen, en riktigt härlig morgon. Turisters husbilar står och övernattar på ängarnas parkering, de sover gott ännu i sina sängar där inne. Själv går jag en bit fram på stigen över ängen för att spana. Ser mig om efter blommor, men står mest och ser uppåt, då och då kan något intressant visa sig. En storspov eller två, alltid fint att se och höra. 

en hämpling letar mat i gruset

gulärlan flyger upp och håller lagom avstånd

nu har jag ingen att fråga i ögonblicket jag skriver detta, så jag kan inte namnet på denna blomma, men fin var den

Inlagt 2022-06-05 15:51 | Läst 276 ggr. | Permalink
Min app sa ängsbräsma. Var inte långt ifrån Kristianstad idag, var på Åraslövs mosse och fotograferade några orkidéer, de hade nog behövt några veckor till för de var inte så många än. Fina bilder på gulärlan.
Svar från Vibybo 2022-06-05 18:52
Tack Peter, var i närheten där och gick ibland förr, men kompisen som bodde där dog tyvärr i en ärftlig ganska dramatisk sjukdom, så det har blivit andra platser sedan. Blomman såg bekant ut, kanske var det en ängsbräsma. Fotograferade en mängd orkidéer på Tosteberga ängar för en månad sedan, 6 Maj, men ligger långt bak i bildvisningen.
Fin serie med fåglar och gulärlan satt ju fint där.
Mvh N
Svar från Vibybo 2022-06-05 18:56
Tack Nini, ärlor är inte superskygga, och just gulärlor har ett säkerhetsavstånd som tillåter att man kan ta tid på sig att fotografera, men några meter till bort och det blir lite väl stort avstånd.