Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Gatufoto? som det kan bli en bit utanför tullarna.

Den 17 Oktober på kvällen kände jag mig märkvärdigt aktiv, tog en kamera i fickan, och sedan ut med cykeln i byn. Tyvärr hade jag inte tänkt först, så det blev billig kamera och optik, d.v.s. utan bildstabilisering och max ISO 1600 i mörkret, något utmanande för den som är född darrig, och med åldern har utvecklat denna egenskap. Det blev som det blev.   

   Ut i byn. Där kom bussen, så mycket mer händer inte. Upp med kameran, fri hand. Kan nog kallas mjuk bild.      Fick syn på höstlöven, fick bli en bild ur kattperspektiv, bara lite mjuk denna gången, har nog stöttat kameran mot benet.      Satte kameran mot kyrkomuren, den är stabil. Tornet blev ganska skarpt.  Nästan åtminstone.      Kyrkogrinden, stöder mot cykeln.     Sedan uppåt mot höstträden. Men är det vinden som ruskar träden, eller fotografen som ruskar kameran?     Uppmuntrad av dessa gatufotoförsök tog jag kameran med in till staden, så här ser staden ut.     Framme till höger är det annars uteservering och mjukglass, det var mycket lugnare nu.     Ost delikatessaffären drar vandrarnas blickar till säg. Är man snäll kan dessa gatufoton kallas väldigt tama, nog inget för mig, trivs mer bland fåglarna.   

Inlagt 2017-10-27 15:40 | Läst 2463 ggr. | Permalink
Det är tuffa tider nu, och några månader framåt.. vare sig man fotar på gatan eller i naturen.. Gäller att ha stora bländaröppningar och bra ISO-egenskaper.. Har hunnit prova lite på stan med f/1,4 till f/1,8 på ett par olika fasta brännvidder, och auto-ISO tycks då hamna mellan 100-1000 när jag väljer en slutartid på c:a 1/1250 sek, och det tycks fungera även nu i rådande 'oktobermörker' mitt på dagen.. bilderna går att använda!
Hälsn!
Svar från Vibybo 2017-10-27 17:57
Tack Jan, låter rimligt i betongljuset som ligger över landet nu. När jag tar på fågel vid den ljusaste tiden med mycket himmel blir det 1/640 och f 6.3 samt ISO runt 1000 med långa objektivet, mot fågel på marken ISO 2-3000.
Hej Stefan.
Selv med billige kameraer og lidt umoderne objektiver går det at lave stemningsfulde billeder, som du har gjort her med nummer 1,2,3, og 4.
Mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Vibybo 2017-10-27 19:43
Tack Erik, det är så mycket stämning det kan bli på natten i byn. Lite mot vintern känns det som här, för storkarna har börjat sina morgonmöten nu, i går stod det 7 på en öppen yta i byn.
Trevligt att se din stad i bild, både på natten och dagtid.
Svar från Vibybo 2017-10-28 14:15
Tack Margareta, tycker om att resa, men sällan jag tar mig så långt. Det jag tycker ser mest spännande ut i området är fåglar, soluppgångar, insekter och växter.