Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Gräshoppa

Det är ett beskrivande namn - gräshoppa - inget mystiskt med det. Deras konsert har jag inte kunnat höra sedan tonåren, förmodligen skjutit bort den förmågan då jag övade med dubbelbössan. Inget att göra åt det. Bilderna är tagna 1 Augusti, känns längesen nu. Undrar vad gräshopporna gör idag, väntar på nästa sommar? Gömmer sig i undervegetationen? Här kommer de som digitala minnen, serverade till Er vänner här på Fotosidan. 

                

Inlagt 2017-09-26 14:48 | Läst 2734 ggr. | Permalink
Gräshoppor är något jag aldrig ser, felet ligger nog mer i synen än hörseln. När min dotter är med får hon syn på dom men inte jag. Något jag verkligen önskar se är lysmaskar. Såg sådana varje kväll när vi var i Finland i början av 70-talet. Här hemma har jag aldrig sett dom.
Sten
Svar från Vibybo 2017-09-26 16:49
Tack Sten, tror jag såg lysmaskar som min mamma visade mig, ett väldigt tidigt lite osäkert minne.
Enda sättet för mig att få syn på gräshoppor är att gå i gräset och se nedåt, hoppar en iväg får jag syn på den genom rörelsen, sen följer jag den med blicken och smyger närmare.
Vilka fantastiska bilder på en lika fantastisk insekt! Snyggt fångat! =)
Svar från Vibybo 2017-09-26 20:16
Tack så mycket!
Mycket fina bilder på gräshopporna, jag undrar om den första bilden är på en som kallades "Vårtbitare", men den har säkert något annat namn.
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2017-09-27 00:51
Tack Stig, det är säkert ingen vårtbitare, jag undviker dem, har haft en hängande i fingret. Se svaret till Björn.
Fina bilder på 'Benjamin Syrsa'.. Väntar bara på att Bengt Feldreich ska dra igång sin stämma! Såg en stor grön och fin Vårtbitare i förrgår, innan dess var det väldigt längesedan! Tycker dom är fina!
Hälsn!
Svar från Vibybo 2017-09-27 00:53
Tack Jan, länge sen jag såg en vårtbitare, de är fina men lite otäcka. Se svaret till Björn.
Jättefina bilder på gräshopporna. Jag tänker, hur låter gräshoppor? Har för mig att det är syrsor man hör på sensomrarna, inte gräshoppor. Och det händer att jag hör dom, syrsorna alltså. Ha det gott Stefan!/ Björn T