Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Höstbilder

Tog en motionstur med cykeln i byn, så där lagom långt och fort, med en Sony RX100 i regntät ficka. Det var snålblåst och stänkväder, men kändes trevligt. Testade en ny tät jacka som jag fått för halva reapriset. Skulle lagt ut bilderna i går kväll, men vid fyra så blev det tvärstopp i toan på bottenvåningen, och efter att ha funderat och testat alla knep jag kan, så blev det att tinga spolfirma på morgonen, hoppas de kommer idag. Första gången på över 40 år jag misslyckats med stopp i avlopp. 

Men nu ut i byn. På väg mot en kompis stod storkarna på en åker. Har många gånger funderat varför de står på vissa platser i timmar tillsammans, de kan väl knappast ha telepatiskt samtal, de bara står där. Det är så de gör vid den svalare årstiden.

det har äntligen börjat regna här, har varit väldigt torrt

höstkänsla var det

ledningar nedgrävda, stolpar nedplockade. Sen ligger det där och månaderna går. 

blöttiden är kommen

Inlagt 2022-09-28 10:08 | Läst 619 ggr. | Permalink
Trevliga bilder, hur funkade jackan?
Tommy L
Svar från Vibybo 2022-09-28 10:33
Tack Tommy, riktigt bra! En Chevalier.
Snyggt, gillar särskilt 1-4. Det är mycket man inte vet om fåglars beteende, det är många trick de har som man undrar över. Tar starar tex starar som flyger runt o runt utan synligt mål, bränner energi bara ser det ut som. Tror jag har någon bok om fåglars beteende någonstans, får kanske leta efter den. Ja regn ska ni visst få idag på östsidan, tror de nämnde 70mm borde ju räcka ett tag
Svar från Vibybo 2022-09-28 10:36
Tack Peter, lade märke till det med stararna också, men glömde skriva det i bloggen. Har varit oro i flockarna sista dagarna, som du säger - de bränner energi till synes utan mening.
Fina svartvita bilder, det är väl bara nr 5 som jag tycker ser lite konstig ut i molnen.
RX100 är ju en smidig kamera att ha i jackfickan.
Mvh Bengt
Svar från Vibybo 2022-09-28 14:21
Tack så mycket Bengt! Du har så rätt om nr 5, slarvigt av mig att släppa genom den.
begust 2022-09-28 15:13
Det är ju en fråga om tycke och smak.
En del bilder har också en anknytning på något sätt, eller betydelse
Mvh Bengt
Trevligt att se! Fint med svartvitt! Kan det vara så att storkarna är ungfåglar som har släpps i år och de känner en trygg gemenskap i den nya "storkvärlden"? Mvh Wolfgang
Svar från Vibybo 2022-09-28 14:25
Nja, här finns olika storkpar och storkar. Somliga ger sig iväg - långpendlare, andra stannar så länge inte hela landskapet fryser, och de kommer tillbaka så fort det lättar, kortpendlare. Så har det varit i många år. Skulle tro de nya tar efter någon av de två grupperna.
Hej,
Storkarna gjorde sig bra där och i svartvitt.
Ha det väl
Bob
Svar från Vibybo 2022-09-28 14:26
Tack så mycket Bob, det går mot den svartvita tiden ute.
Hej Stefan - Trevlig serie.
Är det konverterat från färger ?
Jag har också en liten Sony RX100 III som jag använder regelbundet - särskilt för registreringar (jag använder inte mobiltelefonen).
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Vibybo 2022-09-29 14:49
Hej Erik, ja tyvärr är det konverterat, det blev lite väl grått annars. Även om jag har en mobil med särskild svartvitsensor, så använder jag den nästan bara för bilder att skicka med SMS till barnen.
Många gånger önskar man att man kunde förstå vad fåglarna snackar om och planerar.
Passande bilder till svartvitt.
Ing-Marie
Svar från Vibybo 2022-09-29 14:51
Jo du Ing-Marie, det har jag funderat över många gånger, vad säger de, hur talar de, vad funderar de på? Vi går ju in i en årstid nu där svartvitt kan passa bra.
Gillar bilderna på storkarna. Härligt djup i dem. Likaså den tredje bilden. Linjerna och de mörka molnen bidrar ju förstås. Storkarna ser ut att stå och putsa sej, en social grej kan man kanske anta.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2022-09-29 14:53
De kan stå så i timmar, antar att när en börjar putsa sig, så hakar de andra på, oftast bara står de där på vissa utvalda platser med vissa variationer år efter år.
Verkligen fina bilder på storkgänget..
HaD/Gunte..
Svar från Vibybo 2022-09-29 14:54
Tack Gunte, tänkte att när hela åtta (brukar vara 4 - 7) stod där, då fick det bli en bild.
Jag gillar dramatiska och spännande moln, så full pott för dem i de inledande bilderna! Storkarna gör sig bra ihop med lanskapet och himlen. Bild 2 blir min favorit.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Vibybo 2022-09-29 16:06
Tack Bjarne, hösten är tiden för molnfoto.