Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

I trädgården med Pentacon 50 1,8

Visade ju nyligen från trädgården bilder med mitt Samyang 300 6,3 och gjorde samma runda med en annan underdog, nämligen Pentacon 50 1,8, bilder tagna med antingen bländare 1,8 eller 2,8, då blir det mer som jag vill ha det när jag söker lite mer spännande bakgrunder. 

sedan en kraftig beskärning av blommande ramslök, lite skärpa finns där

Det var problem att ladda upp dessa bilderna, tänkte ta med några till, men det gick inte alls att ladda upp dem, försökte fler gånger igår och idag. Men så pågår underhållsarbete på sidan, så det är inte så konstigt. 

Inlagt 2024-05-23 09:59 | Läst 240 ggr. | Permalink
Det blev mycket bra! Ett annat stuk än med tele. Kanske mer närvaro för betraktaren?
Jag hade också stora problem att ladda upp mina bilder på bloggen. Mvh Wolfgang
Svar från Vibybo 2024-05-24 07:30
Tack Wolfgang, jag tycker om att objektiv kan vara olika, det ger större möjligheter att göra en bild. Just det här objektivet såldes för några år sedan för en tia, men numera har det stigit som alla andra, och är väl uppe i en hundring, vilket det är mer än värt.
Ramslöken är otroligt fin. Effekterna av detta objektiv passande mycket bra till den blomställningen. Vi har också blommande ramslök i trädgården och jag borde fota den. Men den står nästan helt i skugga. Tredje bilden med den nästan utblommade tulpanen är också väldigt läcker.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2024-05-24 07:39
Tack Lena! Min ramslök står helt öppet i solen, men sprider sig hej vilt åt alla håll. Snart är den nere i marken och märks ej. Den utblommade tulpanen hade rätt vinkel mot solen och en clematis vid sidan som lagom dekorativ "sidekick".
Samtliga är fina, särskilt första och sista bild. Hade också problem med bloggen i morse.
Svar från Vibybo 2024-05-24 08:12
Tack så mycket Peter, det är bara kul med lite andra objektiv.