** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **

Stefans bilder

Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Fortsättning på Den Yrvakna Skönheten

Då kommer här de resterande bilderna på rådjuret. På sista bilden tog hon ett stort skutt.

Sen stanna igen, osäker oerfaren ungdom.Ut med tungan, fundera, utvärdera.En till misstänksam blick.Låtsades verka helt oberörd, sniffade, betade flera gånger. Nej, jag är cool säger hon.Men kanske, minns vad mamma sade...man ska vara försiktig med okända.Nej, nu är det noghej då!

Postat 2017-01-02 13:30 | Läst 815 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Yrvaken skönhet

Ännu en grå och trött dag. Lugnare nyårsnatt än vanligt utanför huset, inga raketer på tak eller i buskar som jag kan se. Har försökt hjälpa en vän med internetanslutningsproblem på förmiddagen, men uppkopplingen gick inte att få igång, trots att allt gjordes i laga ordning och tester till synes fungerade. Men så är den digitala världen, antingen går det, eller inte alls (på hemspråk: stunnomsinnad). 

I går framkallade jag de sista 2016-bilderna som var lagrade hemma, och lade dem i prydliga högar (mappar). Tömde mobil och kameror. Så inleds det nya året med 16 färdiga publiceringsomgångar. Bra att ha grå och trötta dagar. Längtar efter bra väder och hälsa nog för några timmars fotoäventyr utomhus. 

Dagens bildserie kom till i Oktober 2016, då jag cyklade över ängarna vid sjön. Längst bort, efter en krök, såg jag något i gräset; ett rådjur! Stannade cykeln en bit bort, öppnade ryggsäcken och tog fram kameran. Det var årets kid, som mor nu hade lämnat ensam. Det låg uppenbarligen och sov i gräset. Stannade 50 meter ifrån det, och lyfte kameran. Det är ju så med mycket vilt, står jag tyst och blickstill, blir jag i det närmaste ignorerad. Har varit nära att bli nersprungen på det sättet. 

Nåväl, nu gick jag ett par steg fram med lyft kamera:

Där låg den unga skönheten och sov djupt uppenbarligen. Så tar jag ett par bilder, det blir ett diskret slammer från spegeln. Men...hallå, vad nu? undrar hon.Något skumt, upp på benen!Varje gång hon verkar utvärderande osäker, far tungan runt. Varför?Öronspel, eller signaler, använder hon.Skum figur!En liten försiktig sidomanöver.Ett plötsligt skutt. Fortsättning följer!

Postat 2017-01-01 15:16 | Läst 878 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 ... 5 6