** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **

Stefans bilder

Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Blandade bilder i väntan på fint väder

Lite nytagna bilder, en riktig blandning. Förresten fått mitt spännande paket med posten idag, Canon 200mm 2,8 II. Det är 2,8 jag är ute efter, fint kort skärpedjup. Just varit ute och tagit några provbilder, det fungerade på ett underbart sätt. Men korta slutartider behövs för darrgubben, och ett stativfäste kostar 1400 Kr!! extra. Någon som har ett till salu? Sen passade mitt Raynox inte heller, var c:a 3 mm för litet. Men objektivet ger ett fint intryck, det skall användas! Sedan efter testen kom nästa problem, hur ska jag trycka ner det i min redan fyllda fotoryggsäck? Det blir till att bära en axelremsväska extra möjligen. Men nu över till bilderna.

Först svartvita avdelningen, den första föreställande landskapet hemma på vintern, kallt, fruset, blåsigt. Men det har sin egen skönhet, karg.Sedan en abstrakt bild, tycker den föreställer en hamnstad i en dröm, sett från en roddbåt, kajen till vänster.Föreställande igen, en flatbottnad roddbåt som kan stakas genom grunt vatten och vass i träskmarkerna.Så en halvabstrakt, ett järngaller i gyttjan.Phalenopsis heter denna blomgrupp, prisspann 70-200 kr i butik. En lite uppmjukad bild i ett lamt försök att romantisera blomstret.Här var det riktigt minimalistiskt abstrakt, det gillar jag. Tycker den illustrerar att hamburgare i mängd kan ödelägga din hälsa.Ett trädporträtt av den skånska arten, behöver snart kortklippas.Sedan 2 färgbilder till slut, denna påminner om ett mycket elakt flimmer.Till sist samma stadsdröm som ovan, men annorlunda, mer hotande.

Postat 2017-03-08 15:25 | Läst 1309 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Vårspaning

Så gav jag mig ut på cykeln för att leta vårfåglar. Kallt var det, men lite sol ibland. Snålblåsten kylde. Det var på ängarna utanför byn, dessa betesängar ligger mellan sjön och byn. De är inte exploaterade eftersom de emellanåt täcks av vatten, tur det. 

De första som syntes var tofsviporna, ett trettiotal. De höll säkerhetsavstånd på flera hundra meter, fåglarna var skygga denna dag. Men det blåste inte värre än de kunde lyfta.Sedan var det gässen förstås, det var nog ett femtiotal. Som så ofta blandade arter tillsammans. Här sädgås.Kanadagåsoch grågåsen som är vanligastLärkor var där också, ungefär 10 individer idag. Sånglärkor - ja. Men piplärkor? Vet ej. Inte lätt få denna skarp i luften.De hukade i det torra gräset, sökte frön, isande vind strök över.Väl kamouflerade är de. Sånglärkan har gärna en liten tofs.Landskapet är fridsamt att se på.Fruset i dräneringsdiket. På hösten brukar hela familjer av fältpiplärka sitta på stenarna just här. Riskabelt när lärkfalken kommer strykande i höjd med gräset och har högsta fart , såg en attack en gång en höst. Men hemma var det varmt och blommor.

Postat 2017-03-07 18:15 | Läst 820 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Högst olika

Detta är från mappen med bilder som blivit över, de passade inte in någon annanstans. 

I går var det riktigt trist väder, men jag gick ut i trädgården och gjorde ett exponeringsexperiment.Denna bild vet jag inte när den är tagen och absolut inte hur. Det är en sådan bild som bara finns där, när jag tömmer minneskortet.Men det här är ett experiment att mjuka upp strandrågen lite med kameran. Tagen för ett halvår sedan.Och här då, ett vinterbesök på café, med vällagade produkter av högsta klass. Bilden tagen i dåligt ljus med mobilkamera. Här vet jag inte heller hur det gick till, men jag tycker det ser ut som en lungröntgenbild från Wilhelm Röntgens barndom.Vårdropp! Eller ett tecken på åldrande.Det sjunde budet.Sedan avslutar jag med lite mums.

Postat 2017-03-05 10:13 | Läst 541 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Vinterskog - sista delen - GLITTER!

Ja, nu blir det bara glitter. Detta oemotståndliga glitter, du glädjespridande ögonfägnad, du källa till fascination. Det blev 9 nästan likadana bilder, kanske outhärdligt upprepande för en del, men glädjande för andra. Själv kan jag inte få nog. Omanligt? Tja, jag har ju en kvinnlig njure och därmed kvinnliga gener inbyggda också. Transaplanta. Men i övrigt är jag strikt manlig. 

Var ute en runda igår för att möjligen få en vårfågelbild. Såg jag några? Jodå, 2 lärkor varav en säkert sånglärka, samt en flock småfågel, av ljudet att döma hämplingar kanske. Några bilder blev det inte. Öppet fält, kraftig vind och regn, ett par grader över noll. Elcykeln får dra i tjällossning och lera. Utrustningen låg tryggt i ryggsäcken. Sedan har jag börjat läsa "Trädens hemliga liv", den är duktigt bra. Författaren iakttar, ser mönster, läser på. Just det tänkesätt jag uppskattar. Men nu över till glittret. Bilderna är tagna för en vecka sedan rakt in i en förkrympt buske på en halv meters höjd.

                

Postat 2017-03-04 09:17 | Läst 1090 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Vinterskog - is i närbild

Så blev det Fredag. Om jag inte har fel för mig är det jaktsäsong på kajor. Det är många kajor om vintern, och då tycker många att de måste skjutas. Att de många kajorna beror på att fria fåglar flyger, det förstår de här människorna inte. Fåglarna har kommit österifrån, flyttat till varmare trakter. Nu börjar de flytta tillbaka igen. Så de stora antalet kajor minskar av sig själv när det blir varmare. 

Nåväl, här kommer bilderna, tagna för en vecka sedan, närbilder på is i skog och trädgård.

            

Postat 2017-03-03 10:36 | Läst 716 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
Föregående 1 ... 5 6 7 Nästa