Stefans bilder

Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Himlen

Ja, himlen är ju alltid nära, men ändå oändligt långt bort. Har inte mycket nya bilder nu, mitt i systembytet som varken går fort, är smärtfritt eller lätt. Det är nog inte bara ett systembyte har jag upptäckt, det är en liten omändring i livet känns det som, ett försök att göra det bättre. Eftersom rubriken var himlen, så får bilderna föreställa det, det blir bäst så.   

  Frihet brukar bilder som detta symbolisera, men ibland tänker jag: är det så, är de friare? Kanske.        Vått, kallt, blåsigt, öde och en skön känsla att leva när jag står mitt i det.      Fluffiga former, helt genomsläppligt men överraskande tungt är ett moln.       Här bjuds det på kvällsstämning.       Ljus som strålar ut ur moln är ett populärt motiv.       Men detta då? Är bilden behaglig eller obehaglig? Kan ju tolkas som allt från det sista medvetandet tar in innan tryckvågen når fram till nedstigandet av ljusets ängel, eller bara en konstig bild, eller se rakt in i solen med starr? Tolkningen är fri, liksom möjligheterna till att överframkalla och sen lägga en rad ord efter varandra.   

Postat 2017-09-11 10:46 | Läst 957 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

21 Augusti

Den dagen gick jag en runda utanför dörren med mitt makroobjektiv. Det vet jag, för det kan jag se under "egenskaper" när jag högerklickar på bilden. För tillfället regnar det storligen där ute, det är riktigt skönt att, nyss uppstigen, sitta här och lyssna på vatten mot rutan och lyssna på ett requiem av Fauré.

 Korsspindeln utanför dörren var ovanligt liten i år, och tillväxten har varit trög.      Araneus diadematus      Den var tacksam, flydde inte under närmaste blad.      Och ljuset fanns där också.       Denna pyttelilla fluga hade hamnat lite på sned i livet.       Tomatblommor, men regn och strax över 10 grader gör att tomatförhoppningar spolas ner i myllan, där de får vänta tills nästa år.      Som ett polerat gammalt läder     Stockrosen visar propellern i motljuset.      Att bli gammal, en bild jag sett på några gånger.   

Postat 2017-09-09 14:45 | Läst 703 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Svart, vitt och allt däremellan.

Det gäller att variera rubrikerna när bilderna inte varierar så mycket. Har suttit med feber och fixat lite svartvitt att publicera.  

  Gyldene morgon      och tillika gyllene vete   

    Denna vägkantsblomma fick bli lite gammelbrun      Buteo buteo      Morgongräs      Ros      sävsångare      Kaprifol, trädgårdsvariant      Körsbär    Till sist en underbart tidig morgon   

Postat 2017-09-08 16:43 | Läst 2595 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Sensommarmoln i färg

Dessa bilder är lite mer framkallade än vanligt - jag har försökt få dem att se ut som jag själv upplevde det - vackert, storartat, himmelsk fröjd kanske?

  Med regn på linsen                      

Postat 2017-09-07 11:13 | Läst 651 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Varning för: En väldans massa veteranmarknadsbilder

Min oförmåga att välja - det blev många bilder, kanske som kompensation för frånvaron på Fotosidan under några dagar. Nåväl, efter skördefesten blev det veteranmarknad. Jag hade inte förstått att den började på e.m. dagen innan med uppackning och lite kombinerad handel/fest på kvällen, den egentliga marknaden hade börjat kl 06 på morgonen, och folk packade ihop när vi kom vid ett, hälften av fordonen var borta, resten försvann efter hand. Bl.a. mötte vi en Citroen SM, den hade jag gärna synat närmare. F.ö. håller jag på med systembyte just nu, nästan 20 paket på Tradera, hade inte förstått hur mycket jobb det är med denna handel, men det är kul att lära sig. Canon ut - Panasonic in (även Olympus funkar). Det kom efter funderingar om foto och livet, varför sju kameror och massor av objektiv, hur många bilder kan man ta på en spindel? o.s.v. En längtan efter en kamera som duger till allt. Har planer att nästa vecka dra till Malmö och träffa en herre på Fotosidan, första gången jag möter någon på riktigt här - spännande! Han har också fotopryl som jag länge och hett har längtat efter.   

  Så for vi iväg, stilenligt. Med rätt bil parkerar matt gratis mitt i.      vi fann en gul bil       lite badkarsliknande inuti, lättbegriplig instrumentering      och gott om plats att skruva, tätat grenröret hemma.      Fanns även godsaker för de frankofila.     Håller stilen      Rakt igenom svenskt, fina grejor! Möjligen är generatorn från Bosch.      Mitt i blickpunkten      Ovanlig syn       och en ovanlig bil, en BMW i perfekt skick.       Snyggt och fantasieggande, låter bekvämt och modernt.      Så snygg (ja, det är frun som speglar sig där)       Sätt den i rabatten och låt slingerväxterna täcka över - kanske en nygammal trend?        Endast fantasin sätter gränser vad som går att göra med denna pryl, säkert billig.       Tvåtaktsdrömmar har många nu för tiden      Är din Granada trögstyrd? Kanske ny servo?       Kan du inte sova? Denna litteratur kanske hjälper.      OOoohh! Lite händighet och de kurviga formerna far snart ut på vägen  i svindlande 30 knutar.      Nog en av de sista modellerna med remdrift. De remdrivna gick väldigt bra på grusväg minns jag, bra drag genom varvregistret.      Men här då! Känner du att din cykel går för långsamt, behöver du mer spänning än vad som är nyttigt? Då finns där motorsatser från Kina med drivlina, tank och allt utom bensinen. Kostar några tusen bara, och de största motorerna får upp trampcykeln i 80 knyck.       Mer tvåtakt,  nu lätt MC, lite dyr, men ett eftertraktat märke på den tiden.       Populära skyltar, men är de så gamla?      Mer som ser nygammalt ut, kanske någon uppvuxen i Stockholm känner till detta bageri?      Många bortlagda fiskedrömmar.      En säljare körde denna läckra vagn.     Musiken var inte dyr      och mycket som såg bekant ut.   

Postat 2017-09-06 20:53 | Läst 925 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4 5 Nästa