Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Mer ljus.

Mera gryning och sol, vid havet där jag är ibland. Bilderna är från hösten.

Solen anas där borta,så jag går lite närmare den.Dess ljus sveper in över havet,märkligt molndis i fjärran.Men så var solen uppe! och jag gick hemåt.Passerade en ängssyra.Ute på ett näs hade någon roat sig med att sätta upp skyltar. Här har aldrig något tåg gått.Och allmänheten varnas endast på detta sätt!

Inlagt 2016-11-16 16:33 | Läst 1219 ggr. | Permalink
En vacker morgonvy över havet! Molnformationerna ger en extra krydda. Min mor skulle ha kallat dem "vinterväggen" och hade förmodligen spått två rejäla oväder den här vintern.
Svar från Vibybo 2016-11-16 18:33
Jag tror din mor hade rätt, för vi fick ju här ganska snart efter en riktig vintervecka. Som nu är ersatt med ganska varmt väder, "normalt" häromkring.
Vilken morgon! Så uppvuxen i skogsriket jag är kan jag känna längtan till havet ibland, inte minst när jag ser dina bilder, jättefint!/ Björn T
Svar från Vibybo 2016-11-16 18:35
Tack Björn, jag har 10 ggr längre till "riktig" skog än till havet. Men en favoritplats att gå i denna skog är där Skåne, Blekinge och Småland möts. Tyvärr blir det sällan.
Vacker morgon och du har tillgång till vatten, det kan ju nästan inte bli bättre. VI hade fint i morse också men jag hade bara åkermark och bilväg när jag komponerade bilder, dessutom hade jag bråttom.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2016-11-16 18:36
Tack Lena, gläd dig åt din ungdom och arbetsförmåga!
Skyltarnas orientering tyder på att någon försökt markera en enslinje med hjälp av "överblivna" trafikskyltar. Stod de nära varann?
Svar från Vibybo 2016-11-16 19:23
C:a 50 meter om jag inte minns fel. Jag har tänkt något liknande, alla småbåtar passerar förbi mellan hav och hamn. Rakt mittemot ligger hamnen för lastfartyg.
Fina stämningsbilder. Den sista kan väl visa "korran" vid äspet sett från pirarmens början? Enda orsaken till att jag tvekar är skylten, märkligt placerad som jag inte kan minnas att jag sett när jag stått där och spanat fåglar (vilket man ibland får göra ifrån det hållet. Jag minns i unga år en kille som ibland norpade skyltar. Han kallades knoppen och tog en gång en skylt på linderödsåsen, Knopparp, som han sen hängde på väggen i sitt rum. Men han är väl ändå för gammal för sånt nu kan man tycka...vill säga om det nu är i äspet???
Svar från Vibybo 2016-11-16 21:28
Hej Johan! Visst är det Äspet, pirarmen där vägen inte går längre, men armen går längre ut. Det kan vara en utmärkt plats att spana fågel på, men vid få tillfällen på året. Dock aldrig fel att promenera där. Hur och varför skyltarna hamnat där, skoj eller "himmagjort" sjömärke, det vet jag inte.
Fantastiskt vackert! Lyx med fri horisont..
Hälsn!
Svar från Vibybo 2016-11-17 07:28
Jag hade en gång besök av en vän från norska fjällvärlden. Den platta, fria horisonten oroade honom, det fanns inget att fästa blicken på. Så olika vi kan vara. Tack Jan!