Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Några fåglar

Lite blandade fågelbilder, tagna en dag när hösten endast hade börjat anas. Inget speciellt, bara vad jag såg en vanlig dag.

Åkte till stranden i Åhus. På vägen såg jag en gladapå lite för långt håll, men vacker var den. När bönderna kör skördemaskinerna finns där oftast glador, vråkar och storkar. Något smått kan ju skrämmas upp, eller ligga dött. Kom ner till havet, en svan simmade ut.En flock vitkindade gäss cirklade några varv, de väntade på att jag skulle gå. Och det gjorde jag.Sen kom från revet utanför, på väg mot dammen innanför landremsan, några grågäss. Att kalla trakten hemomkring för Gåsariket är verkligen ingen överdrift. Stranden mot söderLängre ut, över havet, drog gäss söderut.De vanliga strandfyndarna fanns där, en kråka som gärna tar småmussloroch en ung fiskmås på spaning.

Inlagt 2016-10-28 14:28 | Läst 2008 ggr. | Permalink
Vad fint! Förstår att det finns mycket att se och fota i dom naturmiljöerna! Kan det vara Prutgäss i bild 7, eller vad tror du?
Hälsn!
Hej! Jag blev inte riktigt klok på det när jag såg dem, något svartvitt var det, och inte vitkindad inte. Det var lite långt bort, och lägger jag ihop allt, så kan det mycket väl vara som du säger. Har sett dem vid Åhus på 50m håll, och då är de lätta att känna igen, det svarta blir väldigt tydligt då, även om en står bland 100 grågäss.
Sikke et rigt fugleliv der er i dit nærområde Stefan - jeg er ikke spor misundelig :-)
Nummer 5 er en fuldtræf - synes jeg.
Mvh. Erik.
Svar från Vibybo 2016-10-28 19:12
Tack Erik! Fåglar finns det alltid här, men att finna dem kräver kunskap, och det har jag fått genom att cykla i omgivningarna i många år.
Fin bild på svanen! Sen är jag alltid fascinerad av synkroniciteten hos flygande gäss.
//GöranR
Svar från Vibybo 2016-10-29 07:19
Tack Göran! Gäss pratar med varandra, det är jag alldeles säker på.