Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Nygammalt

Nyfiken på m 4/3 systemet skaffade jag lite begagnade grejor, Panasonic GX1 och Sigma 19mm 2,8 och Panasonic 45-200 samt snart namnlöst 50mm cctvobjektiv f 1.4. Sedan har jag alldeles för mycket, får se vad som skall bort efter att detta testats. Några testbilder tagna, fel inställningar ändrades 2 ggr, sedan hoppas jag det skall bli bra, alla dessa bilder har lite fel inställning, men det syns oftast inte. Men framöver blir det rätt.

 Fotogubben själv, frun tog första bilden, jpeg.      Sedan ändrade jag till RAW, lätt oskarpt blev det innan jag lärde mig.      Darrgubbe      Testade närbild      och motljus      och lite i gatufotostil. I detta fall tog en som nyss fyllt ett år bilden, jag bara riktade in den lite. Den lilla älskar kameror, och har fått 2 små av mig att leka med, en värdelös och en jättebillig. 

Inlagt 2017-08-11 09:43 | Läst 977 ggr. | Permalink
Men förstår jag rätt, är det alltså du Stefan på första bilden, och är det nyligen taget?
Svar från Vibybo 2017-08-11 14:13
I förrgår Ragnar, jag är som en reklamskylt och ser mycket yngre och friskare ut än vad jag är, inget jag försöker ändra på. F.ö. har jag tillfälligtvis haft långt hakskägg, men kapade det just innan bilden. Tröjan hade min dotter när hon jobbade i butik för 17 år sedan, det är kvalitet!
light 2017-08-11 15:04
Men Stefan, på din profilbild ser du 30 år äldre ut. Ett ödmjukt och allra vänligaste tips i all välmening: Byt profilbild, beskär bara lite bilden du la upp idag och använd den som profilbild istället. Den är ju riktigt bra! (Hoppas du förstår mig rätt.)
Svar från Vibybo 2017-08-11 15:42
Att byta profilbild är en av de saker jag funderar på men inte verkar bli av i brådrasket.
Hade en Panasonic Lumix GX1 med en 20mm 1,7 en fantastisk kombination gav bort den till ett av mina barnbarn, den kom i rätta händer. Fina bilder. "Fö det skiljer 20 år mellan bilderna på dig".
😁
Svar från Vibybo 2017-08-11 14:25
Tack du Hans-Åke! Svartvitbilden eller profilbilden, är tagen på vintern när jag oftast är trött, infekterad och eländig. Färgbilden när jag mår som bäst om sommaren. Det är enormt olika hur jag mår, och jag ser ut som jag mår. Som transplanterad påverkas jag dels av min medicin (som sätter ner uthålligheten och dessutom trycker ner immunförsvaret så jag i praktiken alltid är mer eller mindre infekterad, mindre om sommaren) och dels av grundsjukdomen (som är en total gåta tills för ett par år sedan då den klassificerades som immunologisk slemhinnesjukdom utan känd orsak eller annat känt). Själv tycker jag att jag har det riktigt bra, jag lever, har värme,mat trygghet, familj och en hobby.
präntare 2017-08-11 15:57
Ok Stefan jobbigt bra att du har familjen omkring dig. Jag har själv problem med infektioner och fistelbildningar. Jag är opererad ett antal ggr, efter en undersökning av en sk expert 2009 så konstaterade han att det är inget att göra åt, det är alldeles för omfattande och utbrett för operation.
Drabbas understundom av plötsliga febertillstånd och det kan handla om minuter från att jag mår bra till att jag får feberfrossa, men jag har inte sökt för dessa tillstånd utan rider ut dom själv, kanske dags att uppsöka akut nästa gång. Nej nu skall jag ta med mig en kamera på en cykeltur.
😁
Svar från Vibybo 2017-08-11 20:20
Visserligen har vi inte samma åkomma, men samma oberäkneliga tillvaro, och samma inställning: Fixa det själv i första hand så länge det är genomförbart.
Kul att du tar steget in i 4/3-världen och bilden på dig blev ju riktigt bra, övriga bilder är ju också mycket bra, bilden på Påfågel fjärilen är jättefin.
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2017-08-11 15:56
Tack Stig, har varit i Sölvesborg i dag och använt Panasonic kameran efter att mitt ärende var uträttat, bilderna kommer sen. Viktmässigt känns det ingen skillnad på min 1200D med kitobjektiven, ungefär samma resultat tror jag när det gäller bildkvalitet, liten axelremsväska har jag ändå med jacka och omifallsaker. Panasonics fördel där är dels att den är modernare (1200D har inte mycket till fokuspunkter), dels mindre iögonfallande. Den ideala promenadkameran är TZ 80:n som är mycket liten och slinker obemärkt ned, har mycket kvalitet och finesser, fixar allt (utom dåligt ljus och super bildkvalitet, men man kan inte få allt). Sedan har jag också fått en ny väska till min Canon G1X, en lite gammal sak med super kvalitet i bygge och bilder, den kan jag nog inte sälja. Nu kan jag hänga den om halsen i gammeldags läderväska och ha den beredd. Det viktigaste med promenadkameran är ständig ögonblicklig beredskap, samt mod hos fotografen, det sistnämnda brast idag, och jag missade ett kul motiv.
Svar från Vibybo 2017-08-11 20:23
Tillägg: Efter att ha framkallat bilderna från dagens utflykt, så är jag djupt imponerad! Tar tillbaka jämförelsen med Canon 1200D med kitoptik, det här är riktigt bra grejer - Panasonic är mycket bättre!
Ser mycket lovande ut! Skaffade en Olympus Pen E-PL7 för något år sedan. Jag är imponerad och använder den mer och mer på bekostnad av min Canon fullformatare. Lycka till med de nya grejerna! Snygga närbilder här också.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Vibybo 2017-08-11 20:17
Tack Bjarne, det är en försöksutrustning jag skaffat, plåtade med den idag med rätt inställningar - mycket imponerad blev jag! Får se hur det blir i dåligt ljus, inte testat det.
Välkommen till M 4/3, blev riktigt fina bilder och även den på dig. // Jörgen
Svar från Vibybo 2017-08-11 20:26
Tack Jörgen, det är enkel försöksutrustning - men tusan vad den imponerade på mig i dag när jag kollat bilderna i datorn i kväll (från dagens utflykt), riktigt omskakande. Undrar hur det blir i dåligt ljus?
Jovisst är M43 bra, kan inte tänka mig nåt annat, har tre Olympus o en hög objektiv, kanonkvalitet rakt igenom, fina bilder! Med vänlig hälsning, LO
Svar från Vibybo 2017-08-11 22:41
Tack! Jag är på det undersökande stadiet i systemet, varit ute just och knäppt lite mörkerbilder, både handhållet 2 sek och med stativ.
Det blev bra resultat det där Stefan! Inte minst första bilden, jag skulle behöva en sån kamera för att se om det går att göra nåt åt egna selfisar.......Hälsningar/ Björn T
Svar från Vibybo 2017-08-12 07:22
Tack Björn, min fru som tog bilden, den första med den kameran. Just denna modellen har ingen utfällbar skärm, men behövs det? I vart fall var den billig, räknar jag bort begagnatpriset för Sigmaobjektivet som satt på , så kostade kamerahuset med frakt 500kr, det var det värt. Har börjat använda gorillafot som stativ på sistone, det tar ingen plats, ingen vikt, och är lätt att ställa upp.